27 mei 2002; Reddinghondengroep wil uitrukkazerne
30 mei 2002; RHWW wil uitrukplek

27 mei

Reddingshondengroep wil een uitrukkazerne

Door onze verslaggever


WESTERVOORT - De Stichting Reddings Honden Werkgroep Westervoort hoopt nog dit jaar de beschikking te krijgen over een uitrukkazerne. De stichting denkt daarmee een stuk adequater te kunnen reageren op aanvragen voor hulp.

De Westervoortse werkgroep bestaat uit vrijwilligers die met speurhonden over de hele wereld zoeken naar vermiste mensen. Gewerkt werd onder meer al in ItaliŽ, Oostenrijk, Honduras, Rusland, IndonesiŽ, en de eilanden Kreta, Sint Maarten en Ibiza.

Op dit moment ligt het materiaal verspreid bij de leden zelf.

Dat maakt het moeilijk om snel en gecoŲrdineerd uit te rukken.

De gemeente Duiven heeft bij monde van wethouder Henk Nijland als medewerking toegezegd, meldt de voorzitter.


30 mei

RHWW wil een uitrukplek

Door onze verslaggever


WESTERVOORT - De Stichting Reddings Honden Werkgroep Westervoort (RHWW) hoopt nog dit jaar de beschikking te krijgen over een uitrukkazerne. De stichting denkt daarmee een stuk adequater te kunnen reageren op aanvragen voor hulp.

De Westervoortse werkgroep bestaat uit vrijwilligers die met speurhonden over de hele wereld zoeken naar vermiste mensen. Gewerkt werd onder meer al in ItaliŽ, Oostenrijk, Honduras, Rusland, IndonesiŽ, en op de eilanden Kreta, Sint-Maarten en Ibiza.

RHWW-voorzitter Louise Smits: "Op dit moment hebben we ons materiaal overal verspreid liggen, voornamelijk bij onze leden zelf. Dat maakt het moeilijk om snel en gecoŲrdineerd uit te rukken. Wat we nu zoeken, is een ruime, veilige opslagruimte, het liefst in de omgeving van Westervoort, waar we ook onze aanhangwagen kunnen stallen."

De gemeente Duiven heeft bij monde van wethouder Henk Nijland al medewerking toegezegd. Zo bekijkt Duiven de mogelijkheid om de uitrukkazerne te combineren met de bouw van een clubhuis voor een Duivense vereniging. Bijvoorbeeld hengelsportvereniging De Graskarper, die al tijden op zoek is naar een eigen onderkomen.

Smits: "Van de gemeente Westervoort hebben we in elk geval niets te verwachten. Daar krijgen we zelfs geen cent subsidie van. Wij voldoen niet aan de gemeentelijke criteria, omdat we niet van nut zouden zijn voor de Westervoortse gemeenschap. Dat we met ons werk levens kunnen redden, telt blijkbaar niet."


Deze berichten zijn op 27 en 30 mei 2002 in De Gelderlander gepubliceerd.