Kleuter gered na massale zoektocht 

Meerlo - 21 oktober 2002

Na een massale zoekoperatie met behulp van speurhonden en helikopters die bijna een etmaal duurde, is gistermiddag het driejarige Duitse meisje Janina Vogel in de bossen bij Meerlo teruggevonden. De toestand van het kind uit Duisburg is redelijk tot goed te noemen. Ze was licht onderkoeld aangetroffen. ,,Ik heb gewandeld en een verrekte koude nacht gehad,'' was haar eerste reactie.


Het meisje verbleef met haar ouders op camping 't Karrewiel en wist zaterdagmiddag omstreeks twee uur in een onbewaakt ogenblik te verdwijnen.

Uiteindelijk wist een politiespeurhond de kleuter zondagmiddag even na twee uur te lokaliseren tijdens de zoekactie waarbij in totaal honderd agenten en andere hulpverleners betrokken waren. Omdat het bosrijke gebied bij de camping veel moerassen en waterplassen telt, werd naarmate het zoeken steeds langer duurde voor het leven van het kind gevreesd. Hoewel voor een misdrijf geen aanwijzingen bestonden, begon een tien leden tellend rechercheteam uit voorzorg campinggasten en omwonenden te ondervragen. Op die manier zou volgens een politiewoordvoerder geen achterstand bestaan, in het geval dat het meisje toch ontvoerd zou zijn.

Het kind werd zaterdag voor het laatst bij de toegang tot de camping gezien. Toen een eerste zoektocht met speurhonden en een politiehelikopter niets opleverde, kamden vijftig leden van de mobiele eenheid en andere hulpverleners het gebied rond de camping aan de Peschweg de hele zaterdagnacht uit

Drie Apache-helikopters van de Koninklijke Luchtmacht maakten gebruik van infrarood-apparatuur om het meisje op te sporen. Zondagochtend traden een nieuw peloton van de ME en een brandweerteam aan. De ouders en het kind werden gistermiddag in bescherming genomen tegen de massaal toegestroomde media. Volgens de woordvoerder van de politie hadden zij dusdanig in angst gezeten dat zij verder met rust gelaten wilden worden. 

www.reddingshonden.nl