Activiteiten 2010 |2009 | 2008 | 2007 |2006 | 2005 |2004 |2003 |2002 |2001 |1999  

11 en 12 november; Examen door een (ex) lid van de RHWW bij het Duitse Rode Kruis. 

Frank Spijkerman is een aantal jaren een zeer actief lid geweest van de RHWW. Sinds dit jaar woont en werkt Frank in Duitsland. Het reddingshondenwerk heeft hij ook daar weer opgepakt bij het Duitse Rode Kruis. Inmiddels is hij benoemd tot "Staffelleiter" van de RettungsHunde Staffel Bad Dürkheim. In november heeft hij met zijn Labrador teef (Benja) examens gedaan bij het Duitse Rode Kruis. 
Van dat examen-weekend maakte hij een verslag, klik HIER.

22 oktober; Demonstratie in Nuenen bij Eindhoven.

De RHWW was uitgenodigd deel te nemen aan de "Gulbergse zondag" te Nuenen. Er was een markt en er waren meerdere demonstraties met dieren en oude ambachten. De RHWW bemande een stand met informatie over het reddingshondenwerk en er waren een drietal reddingshondenteams die gedurende de dag een aantal demonstraties verzorgden. 
Voor een verslag van deze demonstratie, klik HIER.

16 oktober; Demonstratie in Grave.

30 september en 1 oktober; DE RHWW OP DE NATIONALE DIER & SHOW. 

Op deze beide dagen is de RHWW met een stand aanwezig geweest op de Nationale Dier & Show 2000 in de Brabanthalen in s'Hertogenbosch.
Door organisatorische omstandigheden bleek het dit jaat niet mogelijk demonstraties te geven, hetgeen de bezoekers en wij als RHWW jammer hebben vonden. De belangstelling bij de stand van de RHWW was beide dagen zeer groot en vele vragen werden door de leden beantwoord. Voor info klik op het logo hiernaast.

26 september; LEZING IN WESTERVOORT.

In zaal Wieleman in Westervoort is een lezing gehouden voor een groep van zo'n veertig leden van de vereniging van Plattelandsvrouwen uit Westervoort. De lezing werd positief ontvangen en er waren leuke reacties.

9 september; DEMONSTRATIE OPEN DAG BRANDWEER GRONINGEN.

Sfeerbeeld bij de stand
Stand bij Open dag brandweer Groningen

In het kader van de Open dag van de brandweer Groningen zijn er een aantal vlakte- en puin demonstraties gegeven door de RHWW. Deze demo's werden aan elkaar gepraat door Gerrit Spaan en bleek door de bezoekers erg op prijs gesteld te worden. Doordat er veel activiteiten waren georganiseerd en het weer erg meewerkte waren er volgens de organisatoren zo'n 5000 bezoekers geweest, waaronder zeer veel kinderen. Ook tijdens de demonstraties van onze reddingshonden was de belangstelling bijzonder groot. Bij de stand was o.a. een video te zien met opnames van verschillende trainingen en er hingen foto's, folders en fotoboeken over inzetten. De honden werden vaak geaaid en de hondengeleiders en standbemanning waren druk in gesprek. Zeer veel bezoekers waren verrast wat er zoal door de RHWW was bereikt in de loop der tijd. De verrassing werd nog groter als men begreep dat wij allemaal vrijwilligers zijn en onze honden gewone "huishonden" zijn. Men uitte veel sympatie voor ons vrijwilligerswerk. De organisatie van de Open dag zat goed in elkaar en afsluitend werden wij getrakteerd op een maaltijd. Aan tafel bleek dat de deelnemende brandweerlieden zelf niet hadden kunnen rondlopen en daardoor de reddingshonden niet aan het werk hadden gezien. Men had van collega's te horen gekregen dat ze wat hadden gemist. Dit werd vlak voor vertrek nog goed gemaakt door speciaal voor deze groep brandweerlieden een vlakte- en puin demonstratie te geven.
Bij onze stand bleek een zeer geïnteresseerde bezoeker, Marcel, niet weg te slaan en ook liet hij blijken niet bang voor onze honden te zijn. Hij mocht met een reddingshondengeleider voor oefenslachtoffer spelen tijdens een demonstratie en deed dit vol overgave. Als dank werd een trotse Marcel op de foto gezet, inmiddels heeft hij de foto ook toegestuurd gekregen.

1 t/m 3 september; BIVAK. 

De nieuwe Mobiele Commando Post
Onze nieuwe aanwinst de MCP

Van 1 t/m 3 september is er een trainingsbivak gehouden in de bossen in de buurt van Nijmegen. Naast zo'n 15 reddingshondenteams en organisatoren/inzetleiders is er dit jaar ook door het ondersteuningsteam volwaardig deelgenomen aan dit bivak. Mede door deze ondersteuning en positieve instelling van alle aanwezigen was de samenwerking uitstekend te noemen. Het weer zat dit weekend niet erg mee, maar de sfeer en het enthousiasme is er niet minder omgeweest. Door iedereen is er veel werk verzet en de opdrachten werden zeer serieus uitgevoerd. Het werd een geslaagd en zeer waardevol weekend wat zeker tijdens inzetten zijn vruchten zal afwerpen. 
De RHWW heeft sinds kort ook de beschikking over een aanhangwagen met hierin al het voor een inzet benodigde materiaal. Tijdens het bivak is de MCP-aanhanger (Mobiele Commando Post) gepresenteerd en gedurende het gehele weekend gebruikt.
Naast het materiaal vervoer doet hij ook dienst als Mobiele Commando Post. Een lichtmast zorgt voor de rondomverlichting en bij slecht weer kan er een tent aangebouwd worden.
Met het gebruik van de MCP kan de inzet vanaf een centraal gelegen punt gecoördineerd worden en zal de onderlinge communicatie tussen de reddingshondenteams ook over grotere afstanden mogelijk zijn.
De aanhangwagen is tevens voorzien van een veldkeuken zodat bij langdurige en meerdaagse inzetten maaltijden kunnen worden bereid.
De aanhangwagen werd geschonken door de Regionale Brandweer Eemland, en werd in eigen beheer verbouwd.
De hiervoor benodigde materialen en gelden werden door onderstaande bedrijven geschonken.
Wij zijn ze hier dan ook zeer dankbaar voor, mocht u meer over hen willen weten kijkt u dan op onze sponsor pagina.
 • Garage Florijn 
  Hoevelakenseweg 154
  3784 WK Terschuur
  Tel 0342-472083
 • Interauto
  Meijelsedijk 2
  6035 RK Ospel
  Tel. 0495-641637
 • Van Duinkerken Recreatie bv.
  Oude lageweg 165 
  3821 CG Amersfoort 
  Tel. 033-2535714 
 • P & M Service - adviesbureau brandbeveiliging
  Batterijlaan 9 
  1402 SL Bussum
  Tel. 065-5336276

30 mei; LEZING RODE KRUIS GRAVE.

25 mei; DEMONSTRATIE BHV WEST-NEDERLAND HALFWEG.

stand in Halfweg
Ria achter de stand in halfweg

25 mei j.l. is er de gehele dag een grote demonstratie geweest in Halfweg bij de CSM suikerfabriek. Deze dag werd georganiseerd door de BHV West-Nederland. Deelnemers waren het Rode Kruis, de Brandweer, de EHBO, beveiligings/bewakingsinstanties en de RHWW. De dag werd geopend door de burgemeester, middels een toespraak, zo gaf zij o.a. aan dat "vrijwilligers de motor van de samenleving zijn". De RHWW verzorgde eerst een demonstratie met een puin situatie. Jammer was het dat abseilen ter plaatse niet mogelijk was. Daarna werd een vlakte demonstratie verzorgd. Er was zeer veel belangstelling. Bij de stand was het ook zeer druk, veel geintereseerden wilden van alles weten over de RHWW. S' middags werd de demonstratie waterzoeken verzorgd. Bart, Nouka, Power en Lady namen één voor één met hun geleiders plaats in de boot om een slachtoffer (een duiker van de RHWW) te zoeken. Ook bij deze demonstatie was de belangstelling weer zeer groot. Bij de afsluiting van deze druk bezochte dag kreeg de groep van de RHWW bestaande uit o.a. honden, duikers en leden van de RHWW een groot applaus. 

13 mei; DEMONSTRATIE AVIRA ZEVENAAR. 
Tijdens de zeer druk bezochte familiedag van de personeelsvereniging van de AVIRA, zijn door de RHWW verschillende demonstraties verzorgd. Dit was naar aanleiding van een donatie in december 1999. Zie hiervoor de nieuws pagina 1999.  
Een inzetleider (Gerrit), drie reddingshondenteams (Betty met Lucky, Gaby met Rebecca en Rene met Bart) en twee oefenslachtoffers (John en Lennart van het ondersteuningsteam) hebben deze demonstraties verzorgt. Er werden demonstaties gegeven in het vlakte zoeken en puin zoeken. Ook werden een paar kinderen betrokken om met de oefenslachtoffers mee te doen. Men kan terugzien op een geslaagde demonstratie met veel toeschouwers waarbij veel interesse en waardering voor het werk van de RHWW werd getoond.

15 april 2000; OEFENING CRAILO-HILVERSUM.
Op dit militair rampenoefenterrein heeft de RHWW compleet met ondersteuningsteam gedurende de gehele dag een oefening gehouden. Ook de sponsors Hütter Veiligheid en Marvin watersport waren aanwezig en actief betrokken. Vooraf moest nog een en ander worden overlegd door het ondersteuningsteam en de inzetleiders. Ondertussen konden de leden nog even bijpraten (foto 1 en foto 2) in afwachting van hun opdrachten. Het klim-materiaal werd inmiddels uitgepakt. Even later werd uitleg gegeven voordat er met het "abseilen" kon worden begonnen. Zelfs werd er enige hoogtevrees getrotseerd en werden alle honden een ervaring rijker door hun in een speciaal harnas omhoog te laten hijsen. Door iedere hond en geleider moest er in meerdere gebouwen naar slachtoffers worden gezocht. Het nieuwe kooktoestel werd ook nuttig gebruikt door daarop soep op te warmen, zoals je kunt zien werd dat op prijs gesteld. Ook lagen er inmiddels al een paar honden in het zonnetje te slapen. Die dag hebben Frank en Benja afscheid van ons genomen omdat zij in Duitsland gaan wonen en werken. Zij zijn inmiddels al lid van een "Rettungshunde Staffel" van het Duitse Rode Kruis, maar we zullen elkaar nog wel treffen. Als er aanvullende foto's van de training worden ontvangen zullen deze nog aan dit verslag worden toegevoegd. Al met al was het een heel nuttige, leerzame en geslaagde oefening. 

18 februari 2000; ALGEMENE LEDENVERGADERING.
In zaal Wieleman te Westervoort heeft een, voor de RHWW, belangrijke ledenvergadering plaatsgevonden. Deze vergadering werd door zeer veel leden bezocht. Een van de agendapunten was de bestuursverkiezing. Aftredend maar herkiesbaar was Gerrit Spaan, aftredend maar niet herkiesbaar was Peter Blenkers. Gerrit Spaan werd herkozen terwijl John van Norden voor Peter Blenkers in het bestuur werd gekozen. Gerrit en John veel succes gewenst. Peter bedankt voor jouw inzet bij de RHWW over de afgelopen jaren! 

21 januari 2000; NIEUWJAARSRECEPTIE.
In het Paalmanhuis in Westervoort heeft een zeer goed bezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie van de RHWW plaatsgevonden. Leden van de RHWW, ondersteuningsteamleden en de partners waren daarbij aanwezig. Ook was die avond een erelid aanwezig. De hapjes en drankjes waren uitstekend verzorgd.

Tijdens de afgelopen maand zijn er meerdere nieuwe donateurs toegevoegd aan de groep die de RHWW al een warm hart toedroeg. Welkom aan deze nieuwe donateurs, Uw steun is zeer welkom.

januari 2000; VAKANTIEBEURS IN UTRECHT.

Van 11 t/m 16 januari 2000 staan TROS VERMIST, de stichting Missing  en de RHWW op de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. 
Wat doen zij op de vakantiebeurs?
Zij;
     - Maken een identificatiepasje voor Uw kind
     - Verspreiden een preventiefolder
     - Geven tips
     - Tonen een film over vermiste mensen in het buitenland
     - Hebben opsporingsposters van ontvoerde kinderen
     - Geven info inzake "vermissing in het buitenland".
de vakantiebeurs het gehele jaar op internet
Voor meer info over deze vakantiebeurs,
klik hiervoor op het bovenstaande logo.
Op deze site is het gehele jaar continu
vakantieinfo te verkrijgen.
vakantiebeurs 2000KLIK OP 
DEZE POSTER
VOOR EEN
VERGROTING.
Preventie folder; 
Via de button: Links/Tips en het onderwerp "Artikelen/folders" kunt U een Folder met een aantal nuttige preventieve maatregelen lezen en uitprinten! 
(of KLIK HIER)

 

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen