Activiteiten 2010 | 2009 | 2008| 2007 |2006 | 2005 | 2004 |2003 |2001 |2000 |1999 

21 december;
RHWW weer in vlissingen.

Opnieuw is de RHWW bij Dierenspecialist Traas in Vlissingen met een kraam uitgenodigd om artikelen te verkopen. Onze Zeeuwse leden zullen die dag weer aanwezig zijn om tijdens Uw aankopen informatie te geven over de reddingshonden. Ook kunt U dan een verjaardagskalender aanschaffen die de RHWW heeft laten maken.

 

13, 14 en 15 december;
RHWW aanwezig op "Dierplezier in kerstsfeer" in de Zeelandhallen te Goes.

De RHWW zal gedurende deze drie dagen met een informatiekraam aanwezig zijn en tevens demonstraties verzorgen.
KLIK HIER voor een persbericht van "Dierplezier in kerstsfeer".

 

30 november;
Open dag bij de brandweer Amersfoort. 

Tijdens de open dag van de brandweer Amersfoort is de RHWW aanwezig geweest met een informatie kraam en een aantal reddingshondenteams. Gedurende die dag zijn ook een aantal waterzoek- demonstraties gehouden. Een aantal leden van de brandweer Amersfoort zijn ook aangesloten bij de RHWW als vrijwilliger in het ondersteuningsteam. De goed georganiseerde open dag werd zeer druk bezocht en er waren veel bezoekers aan de RHWW kraam met vele vragen. Tussendoor hebben de honden  (met de geleiders) nog een tripje in de hoogwerker gemaakt.


Drukte bij de kraam


In de hoogwerker

 

oktober, november;
Training op de RHWW klimtoren.

De reddingshondengeleiders kregen  de afgelopen maanden training in persoonlijke touwtechnieken, bergveiligheid en abseilen. 
De training werd verzorgd door ervaren leden van het ondersteuningsteam. 
Eerst werd de theorie behandeld alvorens deze in praktijk werd gebracht. De klimtoren is in eigen beheer ontwikkeld en opgebouwd. De veiligheid is letterlijk de "rode" draad van deze training. De geleiders en honden werden door meerdere praktijkoefeningen vertrouwd gemaakt met werken op hoogte. De klimtoren zal regelmatig worden gebruikt om de kennis en ervaring te onderhouden.
 

   

21 november;
Abseilen bij de AVR in Duiven.

Op verzoek van de AVR heeft een team van de RHWW meegewerkt aan de openingsceremonie van een nieuw proces. De opening werd verricht door de staatssecretaris van Milieu. Voor dat deze de opening kon doen kwam een team van de RHWW via abseilen langs de buitenwand van het nieuwe gebouw naar beneden en "overhandigde" een reddingshond de benodigde sleutel aan de staatsecretaris.

 

16 november;
Demonstratie waterzoeken in Mijdrecht.

Voor een aantal brandweerkorpsen werd in Mijdrecht op verzoek, door de RHWW, een demonstratie waterzoeken gegeven.

 

14 november;
Lezing in Beek en Donk.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de behaalde diploma's bij de kynologenvereniging De Roedel in Beek en donk, is voor een gezelschap van 60 personen door de RHWW een lezing gegeven over het reddingshondenwerk

 

14 november;
Sponsorloop in Leusden.

De Stichting RHWW is met de Stichting AAP gekozen als goede doel voor de sponsorloop (Big Boskamp loop) georganiseerd door de Politieschool De Boskamp. Tijdens die dag is de RHWW aanwezig geweest met een informatiekraam. Het bij elkaar gelopen bedrag zal een goede bestemming krijgen.

 

11 november;
Lezing in Leeuweradeel.
Voor de brandweer van Leeuweradeel is door de RHWW een lezing gegeven over reddingshonden en de mogelijkheden daarvan. Tevens werd een demonstratie gegeven.

 

4 en 5 oktober;
De RHWW heeft goed verkocht in Vlissingen! 
Mede vanwege dierendag is er een bijzondere verkoop geweest bij Dierenspeciaalzaak TRAAS aan de Bloemenlaan 28 in Vlissingen "Het goede doel wat wij dit jaar steunen is de Reddings Honden Werkgroep Westervoort".

Op beide dagen had de dierenspeciaalzaak TRAAS een kraam ter beschikking gesteld met allerlei handige artikelen en materialen. De volledige opbrengst aan deze kraam kwam ten goede van de stichting RHWW.
Zeeuwse leden van de RHWW hebben geprobeerd een grote omzet te halen. Ook voor informatie kon men bij hen terecht en daar is ook goed gebruik van gemaakt. 


De RHWW "kraam" voor de winkel van Traas.

Aan de kraam is goed verkocht en vele positieve reacties zijn bij de "RHWW-Verkoopster" binnen gekomen! Er is een mooie omzet gehaald die volledig ten goede kwam voor de RHWW. Daarnaast zijn door dierenspeciaalzaak TRAAS nog de nodige artikelen meegegeven die op andere momenten bijvoorbeeld tijdens open dagen of demonstraties door de RHWW verkocht kunnen worden!
Namens de Stichting RHWW gaat natuurlijk speciale dank uit naar de Dierenspeciaalzaak TRAAS voor deze bijzonder leuke actie.

 

28 en 29 september;
RHWW aanwezig op de Nationale Dier&Show 2002 in Rosmalen.
Beide dagen is de RHWW aanwezig geweest met een uitgebreide stand en tevens werden verschillende demonstraties gehouden op de nieuwe locatie van deze Nationale Dier&Show 2002 nu voor het eerst op het terrein van het Autotron in Rosmalen

 


Verkoop bij de stand van de RHWW

 

20 t/m 22 september;
RHWW hield bivak in de bossen bij Groesbeek.

Ook dit jaar werd het jaarlijkse bivak gehouden in de mooie bossen bij Groesbeek. Tijdens dit weekend werden verschillende zoekakties gehouden met wisselende moeilijkheidsgraden. Zo werd uitgebreid geoefend met o.a. de GPS (Global Positioning System) apparatuur. Ook werd een nacht oefening gehouden (zie foto).

KLIK HIER voor een artikel uit de Gelderlander van 28 september.

 


Foto: Ed van Alem

7 en 8 september;
RHWW aanwezig in Duiven tijdens " Duuve Te Gek!".

Op beide dagen is de RHWW in Duiven vertegenwoordigd. Uiteraard zullen ook een aantal reddingshonden aanwezig zijn. De RHWW-kraam met een aantal RHWW vrijwilligers staat op het Remigiusplein. Ook zal de RHWW op de "speakerscorner" optreden......Ook kan men terplekke donateur worden. 

KLIK HIER voor het programma en info over Duuve Te Gek. 

 

7 september;
Demonstraties tijdens de Maritieme open dag in Zutphen.
Tijdens deze open dag worden er de gehele dag door veel facetten van de watersport getoond Daarnaast is de Rijkspolitie te water met een aantal boten aanwezig evenals Rijkswaterstaat met een calamiteitenboot. Het Rode Kruis is er o.a. met een SIGMA-tent aanwezig. De RHWW zal in samenwerking met duikers van brandweer Zutphen een drietal demonstraties geven in het zoeken naar drenkelingen. Tevens zijn er stands aanwezig met de nodige informatie.
Radio Gelderland is ook aanwezig en zend rechtstreeks hun radioprogramma uit.

KLIK HIER voor het programma van de Maritieme open dag. 

KLIK HIER voor (63) foto's van deze Maritieme open dag  

KLIK HIER voor het fotoalbum van de RHWW met 32 foto's.

 

1 juni; 
Demonstraties tijdens de open dag van "Heidehof diervoerders" in Aalten.

Op verzoek van Heidehof diervoerders heeft de RHWW haar medewerking verleend aan de open dag ter ere van hun 15 jarig bestaan. Een mooie zonnige dag met veel belangstellende dierenvrienden als bezoekers. Behalve diverse activiteiten voor de kinderen (springkussen, schmink stand, enz.) werden er ook nog diverse demonstraties verzorgd. O.a. Behendigheid, Appél en pakwerk met honden en verschillende facetten van de dressuur met paarden. Van de RHWW was er weer een informatiestand over het reddingshondenwerk. Ook waren er video-opnamen van trainingen en inzetten te zien. De RHWW heeft die dag twee maal een demonstratie gegeven over het zoeken in het puin en in de vlakte. Mede door een door de RHWW gegeven interview op de lokale radio werden die dag vele belangstellende bezoekers ontvangen bij de stand.

25 mei; 
Demonstraties tijdens de open dag bij de AVR/AVIRA in Duiven.
In het kader van de Nationale afvaldag zal de RHWW meewerken aan de open dag bij de AVR. Er zullen diverse demonstraties worden verzorgt met de reddingshonden. Daarnaast zal een stand worden ingericht met informatie over het werk van de RHWW, er zullen videobeelden worden getoond en er worden abseil-demonstraties gegeven. 

De AVR heeft voor de kinderen allerlei activiteiten georganiseerd zoals een springkussen, clowns en er is een kindercreche. De open dag is openbaar en voor iedereen vrij toegankelijk. Alle activiteiten van de AVR zijn te bezichtigen.

KLIK HIERONDER voor meer info over de Nationale afvaldag
www.afvaldag.nl
www.vvav.nl

 

 
Duiven - Velperbroekcircuit bj Arnhem
19 maart; 
Lezing Rode Kruis in Arnhem.
Voor een 40-tal vrijwilligers van het Rode Kruis van de regio Arnhem werd een lezing gehouden over reddingshonden en de RHWW. In een 2 uur durende lezing afgewisseld met sheets en videomateriaal verzorgden Gerrit Spaan en Gaby Gutknecht deze avond.

 

10 maart; 
Demonstratie in Wesel (DL) voor een delegatie uit China.
Op verzoek van het Technisches Hilfswerk (THW) werd in Wesel (Duitsland) door de RHWW en de THW een aantal demonstraties verzorgd voor een delegatie uit China. Deze delegatie was in Duitsland om in China een reddingshonden-organisatie op te zetten. Er werden naast theorie ook demonstraties verzorgd in het puin en op de vlakte. De nieuwe kleding (zie bij 2 maart) werd dankbaar gebruikt.

 

  2 maart; 
Feestavond 12½ jarig bestaan RHWW.
Vanwege het 12½ jarig jubileum van de RHWW en het feit dat de RHWW een stichting is geworden werd er een feest gevierd. Tijdens deze druk bezochte gezellige avond werden er o.a. verschillende diploma's uitgereikt (RH1 en RH2). Ook werden er oorkonden als eerbetoon uitgereikt aan geleiders waarvan honden in het verleden inzetbaar zijn geweest. Daarnaast werden een tweetal dames van het eerste uur in de schijnwerpers gezet; Louise Smits en Margriet Roelofs zijn al vanaf de oprichting van de RHWW zeer actief.
Ook verraste sponsor Hütter Veiligheid B.V. de stichting door een nieuw kleding pakket aan te bieden. Paul van Valkenhoef directeur van Hütter Veiligheid, bracht oranjekleurige regen - en winddichte jassen en broeken mee die zowel s' winters en s' zomers gedragen kunnen worden.

 

  Donatie door de AVR Avira te Duiven; 
Op de valreep van 2001 werd het bestuur van de RHWW, door de AVR uit Duiven uitgenodigd. Tijdens een bijeenkomst werd een geldbedrag overhandigd. Al eerder is door de AVR dit gulle gebaar gedaan. De RHWW is daarmee bijzonder gelukkig en blij met deze steun.

 

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen