Activiteiten 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 |2002 |2001 |2000 |1999 

26 oktober;
RHWW werkt mee aan "Dier en Zo", een Televisie programma van RTL4.

Een groep van de RHWW met o.a. reddingshonden heeft meegewerkt aan opnamen voor het Televisie programma "Dier en Zo" van RTL4. Dit programma wordt door Mike Starink gepresenteerd en de uitzending hiervan is op 8 november.


Uitzending, 8 november a.s. RTL4


september;
De RHWW is aanwezig op de manifestatie "Duuve te gek" die op 27 en 28 september wordt gehouden.

Op 14 september heeft de RHWW in Purmerend een demonstatie gehouden.

augustus;
Het bedrijf Matsushita in Best heeft de RHWW een electronische bloeddrukmeter (EW3041) gesponsord, waarvoor onze hartelijke dank.

26 en 27 juni;
 Power Horse in Duiven in het Horsterpark.

Een tweedaags spetterend familiefestijn met aangespannen trekpaarden en andere attracties. De RHWW was gedurende het gehele weekend aanwezig voor de bewaking gedurende de nacht, en met een frisse ploeg overdag met een informatiestand en op beide dagen zijn een aantal demonstaties gegeven. Voor het hele gezin was er voldoende te beleven en de toegang was ook nog eens gratis.

 KLIK HIER voor informatie uit het Duivenvoorts weekblad.
 


juni;
Demonstraties.

In deze maand zijn een tweetal demonstraties geweest.

In Zutphen werd de RHWW uitgenodigd om in samenwerking met de plaatselijke Brandweer een aantal demonstraties te verzorgen. Deze vonden plaats bij het Bronsbergermeer in het kader van de manifestatie 'Street-event'.

In Duiven werd het Horsterpark geopend. Dit park is gelegen tussen Westervoort en Duiven en op verzoek van het recreatieschap Achterhoek-Liemers kon de RHWW zich daar presenteren. De stand en ook het nieuwe voertuig werden druk bezocht. Ook de waterzoekdemonstraties werden zeer druk bezocht.


28 t/m 31 mei;
Bivak met 'Rettungshunde staffeln' van het Duitse Rode Kruis in Bad Drkheim.
 


Voor het eerst werd de inzetbus gebruikt die door een sponsorproject werd verworven.


Een 'rettungsheli' bezocht het bivak om de honden daarmee vertrouwd  te maken.

Door de Rettungshundestaffel van het DRK Bad Drkheim werd een trainingsbivak georganiseerd waar de RHWW voor was uitgenodigd.
Ook DRK groepen uit Alzey, Pirmasens en Altenkirchen waren dit trainings weekend vertegenwoordigd.
De 'Staffelleiter' van Bad Drkheim, een voormalig lid van de RHWW, had o.a. geregeld dat een Reddingshelicopter het bivak bezocht, nadat deze laag was overgevlogen.
De honden konden op deze wijze vertrouwd raken aan het geluid en de harde wind.
In totaal werd aan het bivak door zo'n 45 personen en vele reddingshonden deelgenomen. In de mooie beboste en heuvelachtige omgeving van de Rheinland-Pfalz werden dit weekend meerdere zoekacties gehouden.

Dit weekend werd ook de inzetbus van de RHWW in de praktijk uitgetest. Deze inzetbus (een oud voertuig van de brandweer) werd via een sponsorproject verkregen en door RHWW leden omgebouwd zodat ook vier honden in vaste honden benches en veel materiaal met deze bus meekan. In totaal kunnen zes mensen in de dubbele cabine plaatsnemen. Het blijkt een geweldige aanwinst voor de RHWW. Later zal er meer over dit voertuig op deze site worden geplaatst.

7 t/m 10 mei;
Beurs: RAMP en BESTRIJDING 2003.

Van 7 t/m 10 mei heeft de RHWW meegedaan aan de beurs RAMP en BESTRIJDING in Rosmalen. De beurs werd gehouden op het terrein van het Autotron. De RHWW is met een stand aanwezig geweest en heeft ook demonstraties gegeven. Ook kon men informatie over het reddingshondenwerk krijgen. De RHWW stond op het buitenterrein in het 'THW-dorp'.
KLIK HIER voor meer info over deze beurs.


april;
Demonstraties.

In april zijn er een tweetal demonstraties gegeven: bij de Brandweer in Soest een puin-demonstratie en in Elten (DL) bij de Politiehonden vereniging.


maart;
Lezingen, inzet voorbereidingen en trainingen.

In maart zijn er een tweetal lezingen door de RHWW gegeven in Steenderen en Angerlo.
De RHWW is met meerdere inzetten bezig geweest. Twee inzetten bleken op het allerlaatste moment niet meer nodig.
Met de inzet naar Maleisie is de inzetleiding 2 1/2 week bezig geweest voordat er toestemming werd verkregen van de autoriteiten aldaar.
Op de zondagen vonden de trainingen met de reddingshonden plaats. Op de eerste zondag werd de gehele dag met alle leden getraind reddingshondengeleiders en ondersteuningsteamleden. Deze training was zeer leerzaam.


februari;
Lezingen door de RHWW.

Deze maand zijn door de RHWW een viertal lezingen gegeven met als onderwerp het reddingshondenwerk.
In Pannerden, Loo, Duiven en Groessen werden deze door Gerrit Spaan (secretaris RHWW) verzorgd.


 25 januari;
Jaarvergadering St. RHWW. 

In het gebouw van Schutterij Sint Remigius in Duiven is de jaarvergadering van de RHWW gehouden. Het gebouw was niet moeilijk te vinden aangezien voor het gebouw de oranjekleurige inzetbus (nog in afbouw) letterlijk in de schijnwerpers was gezet. Over deze inzetbus zal in maart op deze site meer info worden gegeven.

Tijdens de goed bezochte vergadering kwamen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde.
1) Het bestuur was aftredend en werd voltallig herkozen.
2) Er is o.a. 10 maal een bestuursvergadering gehouden, daarnaast zijn individuele bestuursleden vele malen namens de RHWW betrokken geweest bij andere bijeenkomsten/vergaderingen.
3) In 2002 zijn er 14 inzetten geweest waarbij voor het eerst n vermiste levend door de honden werd teruggevonden. Dit bewijst weer eens ten overvloede hoe belangrijk het is om in een vroegtijdig stadium reddingshonden in te zetten. Ook heeft voor het eerst een inzet plaatsgevonden door leden van het ondersteuningsteam zonder de reddingshonden. In 12 gevallen is de inzetleiding met voorbereidingen bezig geweest die om uiteenlopende redenen niet hebben geleid tot een daadwerkelijke inzet.
4) Het bouwproject vordert gestaag, maar er moet nog veel worden gedaan voordat er kan worden gebouwd.
Het belangrijkste is dat het financile plaatje nog lang niet rond is ondanks vele hartverwarmende acties en donaties. De grond is inmiddels bekend (Gemeente Duiven) en de goedkeuring van de welstandscommissie voor het gebouw is gegeven. Nu wordt als eerste actie een grondsonderings onderzoek gedaan zodat bekend wordt hoe zwaar de fundatie moet worden.
5) Sponsors; Tijdens de vergadering werd door ERREN PROTECTIE een gift gedaan in de vorm van signaalkeurige buitenjassen voor de aangeslotenen bij de RHWW. Deze jassen met opdruk ' Reddingshonden Westervoort' zullen worden gebruikt bij de inzetten. Naast eenheid in kleding naar buiten toe, kan men elkaar bij slecht weer en in het donker beter zien door de signaalkleuren en de reflecterende biezen. Ook voor anderen is het beter te zien wat ook meer veiligheid van de vrijwilligers waarborgt. 
Door FURKA Workingdog Equipment werd ook een donatie in materiaal gedaan. Ditmaal werden heupgordels voor de aangeslotenen aangeboden. Aan deze gordels kunnen verschillende accessoires worden bevestigd zoal een lamp, drinkbekers, speeltje voor de hond etc. Voor de (bringsel) honden werden speciaal gemaakte bringsel-halsbanden aangeboden. Deze halsbonden zijn in nauw overleg met de RHWW gemaakt om het bringsel goed te kunnen laten hangen en snel weer af te kunnen doen.

ERREN PROTECTIE en FURKA Workingdog Equipment hartelijk bedankt. 
Op de sponsor/donateur pagina werden zij inmiddels toegevoegd. Bij de links op de inhoudspagina staat een verwijzing naar de websites.


 

St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen