Activiteiten 2010 |2009 |2008| 2007 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001  | 2000  | 1999 

22 december 2006;
Kerstviering bij Almende-Bluemers college in Silvolde.

Nadat in April van dit jaar door de RHWW een presentatie werd gegeven, is door het Almende-Bluemers college een actie gehouden.
Door de leerlingen werd een grote inzameling gehouden, waarbij een groot aantal artikelen voor de honden werd ingezameld. Zo werd een vrachtwagen ingeschakeld om het materiaal in Duiven bij de RHWW af te leveren. Hondenvoer, kluifjes, speeltjes, dekens, lijnen en nog veel meer werd door het college bijeengebracht.
Tijdens de kerstviering op 22 december werd een delegatie van de RHWW waaronder een drietal reddingshonden ontvangen waar de inzameling tijdens de kerstviering werd overhandigd.
 


De inzameling wordt door leerlingen en een docent van het Almende-Bluemers college onthuld.

Namens de RHWW,nogmaals heel hartelijk bedankt en een lik van onze honden!

 


november 2006;
Een aantal mededelingen en activiteiten over de afgelopen periode.


Op de website is het de afgelopen periode wat rustig geweest. Binnen de Stichting zeker niet.
Op dit moment zien jullie dat de website een iets ander aanzicht heeft gekregen. Dit komt doordat een naamswijziging is doorgevoerd.
De St. Reddings Honden Werkgroep Westervoort gaat nu onder de nieuwe naam  Stichting Reddingshonden R.H.W.W. verder. Ook in het bestuur heeft er een wijziging plaatsgevonden zie hiervoor de contact pagina.
Er zijn meerdere inzetten in voorbereiding geweest die om verschillende redenen geen doorgang hebben gevonden, bijvoorbeeld doordat de dag voor een inzet zou plaatsvinden de vermiste gevonden werd. Trainingen zijn er elk weekend geweest op zeer uiteenlopende plaatsen en situaties. Ook zijn er lezingen gegeven en is meegewerkt aan een opendag van de brandweer Baarn.

Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten en de Stichting Reddingshonden R.H.W.W. tevens ondersteunen?
Vanaf €25,- per kalenderjaar wordt u donateur en ontvangt u 6 maal per jaar onze Nieuwsbrief!

Wij zien graag vele nieuwe aanmeldingen tegemoet!
 


juli 2006;
Bezoeker nummer 100.000 heeft zich niet bekend gemaakt?


Op 29 juli 2006 is op website www.reddingshonden.nl een mijlpaal behaalt.
De 100.000ste bezoeker heeft die dag onze site bezocht. Degene die dat was is onbekend gebleven daardoor kunnen we die bezoeker geen attentie toesturen.
 

14 juni 2006;
 Training in Zutphen.


Iedere zondag wordt met de honden en de geleiders getraind op vele afwisselende plaatsen en in verschillende situaties. Zo ook op zondag 14 juni in de leegstaande Reesink-panden in Zutphen. Dagblad De Stentor kwam een kijkje nemen.

KLIK HIER voor het artikel welke in dagblad De Stentor werd gepubliceerd.
 


Foto Patrick van Gemert


25 mei: Internationale Dag van de Vermiste Kinderen


 13 april 2006;
Presentatie op het Almende-Bluemers college in Silvolde.

In het kader van de vastenactie op het Almende-Bluemers college in Silvolde heeft Gaby, een vrijwilliger van de RHWW, met haar hond Quisto een presentatie en een demonstratie gegeven. De belangstelling was bij de leerlingen zeer groot.


8 april 2006;
Demonstratie bij Dierenarts Barendrecht in Zutphen in kader 25 jaar jubileum.

De RHWW was met een informatiestand aanwezig en er zijn aantal demonstraties verzorgt. Ook werd er een doorlopende powerpoint presentatie getoond. Ter afwisseling werd er via een dvd, beeldopnamen getoond die waren gemaakt tijdens een buitenlandse inzet. Gedurende deze dag waren er ook andere activiteiten met huisdieren. Het aanwezige publiek was zeer enthousiast en geïnteresseerd in de bijdrage van de RHWW. Het was een geslaagde dag.


1 april 2006;
RHWW werkte mee aan open dag van brandweer Oldenzaal.

De RHWW was met een aantal personen en een aantal honden aanwezig om demonstraties te verzorgen (vlakte,puin en water) op deze open dag. Verder demonstreerde de brandweer hoe een vlam in de pan, een televisie- en een computerbrand moeten worden geblust. Ook laat de brandweer zien hoe slachtoffers, die bijvoorbeeld onder het puin liggen, gelokaliseerd kunnen worden met speciale apparatuur en door middel van reddingshonden. Het was een geslaagde dag.
 


25 maart 2006;
Bijeenkomst met reddingshondengroepen.

Er is een informele bijeenkomst met BBQ gehouden in het gebouw van de RHWW in Duiven. Alle leden van de reddingshondengroepen die met de RHWW samenwerken tijdens inzetten waren daarbij uitgenodigd.

Meer dan 60 personen konden worden verwelkomt, een geweldige opkomst!

Onder het genot van een hapje en een drankje kon men elkaar in alle rust nog beter leren kennen en napraten over alle belevenissen en ervaringen uitwisselen. Een initiatief die door iedereen als zeer positief en nuttig werd ervaren. De sfeer was dan ook uitstekend. Hieronder een paar sfeerbeelden.


Vooraf eerst een kopje koffie en een babbel.
 


De BBQ onder dak, de garage diende als buffet.

Napraten en de keel spoelen aan de gezellige bar.

Trainingen gedurende 2006;

Op de zondagen wordt er, gedurende het gehele jaar in weer en wind, door de aangeslotenen met, maar ook zonder, de reddingshonden getraind. Zo wordt er naast de praktijk ook aandacht besteedt aan de theorie, zoals levensreddende handelingen, kaart en kompas lezen en andere zaken die noodzakelijk zijn om een zoekactie naar een vermiste persoon zo goed mogelijk te laten verlopen en de kans op slagen te vergroten.
 

         Hiernaast een aantal foto's van vier van onze onze reddingshonden i.o.
De jongste honden; Indy (flatcoated retriever), Sjendor (Hollandse herder), Donja (Golden retriever) en Quisto (Zwitserse herder) varierend in leeftijd van 10 - 18 maanden moesten een oefenslachtoffer die in de boom zat "verwijzen".
Zij deden dat prima en met zeer veel plezier!

2 maart 2006;
Lezing op OBS 't Pierement in Purmerend

Een van onze aangeslotenen heeft op de basisschool van haar zoon een lezing gegeven. Uiteraard was daar ook Ayda aanwezig de reddingshond van Astrid. Ook waren aanwezig; Margreet en haar reddingshond Lotje en Jan die zijn blindengeleidehond bij zich had!  KLIK HIER voor de foto's.
 


Lezingen en demonstraties in 2006;

Gedurende het gehele jaar worden er door de RHWW verschillende lezingen en of demonstraties op locatie gehouden.
Meer informatie hierover via onze secretaris info@reddingshonden.nl
 

 

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen