Nieuws 2010|2009|2008|2007|2006|2005|2004|2003|2002|2001|2000|ARCHIEF; RHWW in het nieuws


december 1999; De RHWW in de (zaterdag 18 december 1999)
Hondenclub uit Westervoort twee mille rijker.  
DUIVEN / WESTERVOORT - De Reddings Honden Werkgroep Westervoort is sinds gisteravond 2000 gulden rijker. Het is de opbrengst van de kerstbingo voor het personeel van het afvalverwerkingsbedrijf Avira, die door de directie tot twee mille werd verdubbeld. Het geld werd in de Avira-kantine in Duiven in de vorm van een cheque overhandigd door Martin Peijer, de initiatiefnemer van de kerstbingo, en Avira-directeur Wim Koole. Maria Reinders, pr-vrouw van Avira: 'We wilden de opbrengst dit jaar bestemmen voor een goed doel in de buurt. De Reddings Honden Werkgroep Westervoort doet vreselijk goed werk. We denken dat iedere Avira-medewerker zich in de gift aan die club kan vinden.' De Westervoortse werkgroep zet haar honden in binnen- en buitenland in voor het opsporen van vermiste personen en het redden van mensen. Zij ontvangt geen enkele vorm van subsidie en is afhankelijk van giften en donaties. 'Deze gift is zeer welkom', zegt bestuurslid Margriet Roelofs-Bisseling.
In het artikel van de Gelderlander werd gesproken over 3000 gulden, dit is echter onjuist het ging om een cheque van 2000 gulden.

november 1999; Nadat de orkaan Lenny over St Maarten raasde heeft een inzetteam van de RHWW op verzoek van de Nederlandse autoriteiten gereed gestaan voor vertrek. Na alle voorbereidingen te hebben getroffen bleek een inzet van reddingshonden niet nodig.

november 1999; Tijdens een zondagtraining bij de "witte school" heeft een aantal leden met hun honden RH1 praktijkexamen gedaan. Henk met Amy, Gea met Axel, Margreet met Nouka, Rene met Bart en Leo met Lady  slaagden allen, Proficiat en welkom bij de inzetgroep!

november 1999; Kort na de tweede grote aardbeving in Turkije heeft de RHWW op verzoek van Turkse autoriteiten standby gestaan om naar het rampgebied af te reizen. De uitvoering zou in samenwerking met het Nederlandse Rode kruis plaatsvinden. De inzet van de RHWW bleek uiteindelijk niet nodig.

  september 1999; In Westervoort werd tijdens een bijeenkomst aan de RHWW de gesponsorde kleding/uitrusting overgedragen door de heer van Valkenhoef van Hütter Veiligheid B.V. De kleding en uitrusting bestond uit Helmen, Oranje overalls, Regenkleding, Overjassen, Bodywarmers, Thermo onderkleding en Veiligheidslaarzen.

augustus 1999; Op Ibiza is een succesvolle inzet geweest.
Er werd op verzoek van Tros-Vermist en de familie  gezocht naar een 69-jarige vermiste nederlandse toerist. Een team van de RHWW bestaande uit 11 personen en 7 reddingshonden vond de vermiste nederlander reeds op de tweede dag. Hij bleek waarschijnlijk gestorven aan een natuurlijke dood in een bosrijk gebied. Tijdens deze inzet was er een camerateam van de Tros aanwezig. De reportage werd uitgezonden op 19 augustus 1999 tijdens de uitzending van Vermist

Op het moment van deze inzet vond de eerste grote aardbeving in Turkije plaats. De RHWW werd verzocht zich gereed te houden voor een inzet aldaar. Het bleek jammer genoeg onmogelijk het inzet-team daarvoor tijdig per vliegtuig van Ibiza te halen. Hierdoor was men genoodzaakt die week de dramatische beelden via de TV te bekijken in plaats van de hulp ter plekke te bieden.

Het RHWW team op Ibiza


 

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen