Nieuws 2010|2009 |2008 |2007|2006|2005|2004|2003|2002|2001|1999|ARCHIEF; RHWW in het nieuws

19 november 2000; Inzet nabij de Hemhavens in Amsterdam
(drenkeling gevonden).

Evenals Noucka en Sandor gaf ook Lucky op de boot duidelijke verwijzingen. Op deze sombere zondag is door een inzetgroep van de RHWW gedurende de gehele dag, op verzoek van TROS-Vermist, naar een 25 jarige vermiste man gezocht. De plaats van inzet was nabij de Hemhavens in Amsterdam er werd gezocht op de vlakte en op het water. De inzetgroep bestond uit; 12 reddingshonden teams, 4 ondersteuningsteamleden (duikers) en een inzetleiding. Er is door een drietal honden op dezelfde plaats op het water een verwijzing gegeven. Duikers van de RHWW konden die dag vervolgens nog niets vinden. De Politie zorgde ervoor dat er geen scheepvaart in de nabijheid kon komen. Op vrijdag 24 november werden over deze inzet eigen video-opnamen van de RHWW in de TV-uitzending van Vermist uitgezonden. 
Op 3 december is het lichaam van de vermiste man gevonden, in de haven waar de honden van de RHWW op het water hebben verwezen.

5 november 2000; Gebouwen en puintraining in Zutphen.
Al vanaf de zomerperiode traint de RHWW met regelmaat in een oude te slopen school (LTS) in Zutphen. Eerst in het gebouw zelf in de vele vaak verrassende ruimten en zelfs onder de vloeren. Ook werd er s'avonds in het donker getraind. De afgelopen periode heeft de school duidelijke tekenen gekregen van een echte sloop, dit geeft weer nieuwe mogelijkheden op deze interessante trainingslocatie.
De RHWW is de eigenaar; woningstichting Hanzewonen en de aannemer/sloper dankbaar, dat zij toestemming gaven, ons van deze trainingsmogelijkheid gedurende de sloopperiode gebruik te mogen maken. Ook de omwonenden hebben meegewerkt dit mogelijk te maken. Zondag, 5 november, werd er weer getraind met 18 reddingshonden en reddingshondengeleiders, instructeurs en een drietal oefenslachtoffers (Rob, Marcel en Sven). Een verslaggever en fotograaf van het Gelders Dagblad waren daarbij aanwezig evenals een vertegenwoordiger van de woningstichting Hanzewonen. Hiervan is een artikel in het Gelders Dagblad gepubliceerd.

18 oktober 2000; Margreet en haar Noucka op TV (Lunch-TV, ned 2, 12.10 uur).
Rottweiler Noucka; Reddingshond bij de RHWW en therapeutische hond bij dagactiviteitencentrum (DAC) "De Boerderij" in Midden-Beemster komt met haar geleider Margreet op TV in een thema; Met dieren meer mens. Zowel Noucka als Tara, geleidehond van Jan (de man van Margreet), komen uitgebreid in beeld over zomaar een "werkdag". Beide honden zijn Rottweilers en hebben een zeer sociale funktie in onze maatschappij. Noucka wordt door Margreet meegenomen naar haar werk met meervoudig gehandicapten met een communicatieve en auditieve handicap in Midden-Beemster. 
Naast het werken met deze gehandicapten vormen Noucka en Margreet ook een (inzetbaar) reddingshondenteam bij de RHWW.

23 september 2000; Inzet omgeving Kruisland bij Steenbergen.
Op 23 september is door een grote groep van de RHWW gezocht naar een vermiste man uit Kruisland. De inzetgroep bestond uit 11 reddingshondenteams, 6 ondersteuningsteamleden (inclusief duikers) en een inzetleider. Ook de boot werd ingezet aangezien de zoekactie zowel op het water als op de vlakte plaatsvond. Gedurende de gehele zaterdag werd er in de omgeving van Kruisland gezocht. De zoekactie begon om 10.00 uur en werd s'avonds rond 21.00 uur afgebroken. In de avond werd nog wel door een RHWW duiker gezocht op een plek waar een viertal honden een duidelijke verwijzing gaven, echter vooralsnog zonder resultaat. 
Inmiddels is het lichaam van de man op 26 september gevonden door de Brandweer.
Voor meer informatie over deze vermissingszaak; zie een drietal artikelen uit BN De stem.

17 september 2000; Drenkeling gevonden.
Op 17 september is het lichaam van de vrouw gevonden waar op 14 en 16 september naar werd gezocht nabij 't Goy in het Amsterdam-Rijn kanaal.  De reddingshonden van de RHWW hebben beide dagen deze plaats verwezen, maar het mocht niet zo zijn dat duikers op dat moment het lichaam al konden bergen. Het duiken moest op 16 september vroegtijdig worden afgebroken doordat er verderop in het kanaal een brandje in een schip was en daardoor het scheepvaart verkeer niet langer stilgelegd kon worden. Deze inzet werd op verzoek van de brandweer Utrecht uitgevoerd met medewerking van Rijkswaterstaat en de Politie.

30 augustus 2000; Inzet in BelgiŽ. 
Op verzoek van de Belgische Politie is deelgenomen aan een grote zoekactie naar een Belgische jongen die vanaf zondag was vermist. Gedurende die dag werd de jongen door een vertegenwoordiger net over de grens in Nederland levend aangetroffen. Hij was drie dagen al fietsend aan het dwalen geslagen en had al meer dan 300 KM gefietst. Voor meer informatie van Tros Vermist en Het Belang Van Limburg, KLIK HIER.

13 mei 2000; De RHWW staat Stand-by voor Enschede.
Vanaf het bekend worden van de catastrofale ramp die zich 13 mei 2000 heeft voltrokken in Enschede, stond de RHWW stand-by om op afroep haar medewerking te kunnen verlenen. Zie ook De Gelderlander d.d. 16 mei. 
Voor meer algemene informatie over de ramp van Enschede, KLIK HIER.

30 maart 2000; INZET.  
In de omgeving van Valkenburg is door een inzetgroep gezocht naar een 87-jarige vermiste vrouw. In een deels moeilijk toegankelijk gebied heeft men de vermiste die dag nog niet kunnen vinden. 
Meer informatie over de zoektocht is afkomstig van De Limburger d.d. 31 maart.  
De volgende dag is door medewerkers van Rijkswaterstaat tijdens inspectie werkzaamheden het lichaam in de Geul gevonden.  Zie ook hiervoor een bericht uit De Limburger d.d. 3 april.

26 maart 2000; INZET. 
Tijdens een grote inzet in Amsterdam was er ditmaal nog geen direct resultaat behaald, in het zoekgebied werd niets gevonden. Er werd gezocht naar een 38-jarige vermiste man. Door 14 reddingshonden met geleiders, 2 schippers met boten, 4 duikers en 4 helpers waaronder een inzetleider is er gedurende de gehele zondag gezocht. 
Enige tijd later werd bekend dat de vermiste naar wie werd gezocht is gevonden. Verderop in dezelfde gracht waar de honden op 26 maart hebben gereageerd is de drenkeling geborgen.

V
oor een foto-impressie van de inzet op 26 maart is de onderstaande tekst voorzien van een aantal gelinkte foto's. 
Klik hiervoor op de vette blauwe tekst.

Even aanleggen en een slok koffie drinken om de kou te verdrijven. De boten komen aanrijden om te water te gaan. De leden van de RHWW maken zich gereed voor de inzet. Eerst overleg en het gebied indelen. De waterkant op weg naar het zoekgebied wordt ook afgezocht. Ook op een steiger, voorzien van open roosterbeplating, moeten de honden hun zoekwerk kunnen doen. Even aanleggen om nieuwe passagiers op te halen voor het waterzoekwerk. ook de andere boot met bemanning komt terug bij de basis. Nadat een aantal honden een reactie hebben gegeven wordt door de duikers het verdere zoekwerk gedaan, uiteraard wordt een lijn gebruikt, de boot  en de standby duiker in de directe nabijheid. Even bijpraten en overleggen wat verder gedaan kan worden. Na een lange natte en koude dag gaat men rond 19.00 uur onverrichter zaak huiswaarts.

23 maart 2000; SUCCESVOLLE INZET.  
In de omgeving van Rijsbergen bij de Aa heeft een succesvolle inzet plaatsgevonden. Binnen korte tijd werd door de reddingshonden van de RHWW de drenkeling gevonden, naar wie op verzoek werd gezocht. 
Meer informatie over deze succesvolle inzet is afkomstig van de website van Tros Vermist en van een artikel uit dagblad BN/De Stem van 24 maart.


 

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen