Nieuws 2010|2009|2008|2007|2006|2005|2004|2003|2002|2000|1999|ARCHIEF; RHWW in het NIEUWS

15 december 2001; 
Een uitzending van Willem Wever met de reddingshonden van de RHWW.

Willem Wever, genomineerd voor een Emmy award, heeft op 15 december op de NCRV om 19.00 uur een item over reddingshonden uitgezonden op Nederland 1.
In juni en november tijdens de trainingen van de RHWW werden de opnamen gemaakt op het water (met rebecca) en op het puin (met bart). Deze opnamen konden tot stand komen met de medewerking van een aantal vrijwilligers van de RHWW, zoals ondersteuningsteam, hondengeleiders en instructeurs. 

KLIK HIER voor info over "Willem Wever".

 

29 oktober - 4 november 2001;
Zoektocht naar een vermiste Nederlandse man (50) in Frankrijk. 

Naar aanleiding van een vraag van TROS VERMIST of wij de achterblijvers van de vermiste konden helpen is met de familie en de verzekeringsmaatschappij contact gelegd. In de avond van 29 oktober vertrok een inzetteam van de RHWW naar Frankrijk (Drôme - Die) en op zondag 4 november keerden zij weer terug. Er werd in Frankrijk gezocht naar een Nederlandse man, die sinds juli werd vermist. Half oktober werd zijn auto teruggevonden op een bergpad dichtbij de top van een berg op bijna 1000 meter hoogte. De gehele week is zeer intensief gezocht in moeilijk, soms ontoegankelijk, terrein met steile hellingen en diepe gaten.
Het inzetteam bestond uit 6 reddingshonden en 10 personen, waaronder 4 klimmers van de RHWW. Nadat aanvullende info van de Gendarmerie in Die werd verkregen is op de dinsdag een verkenningstocht gemaakt. De avond werd besteed om het zoekplan voor de volgende dagen te maken. De hellingen en omgeving van de berg werden met de reddingshonden, de hondengeleiders en de klimmers doorzocht. Op een bepaalde plaats, dichtbij de rand van een 270 meter diep ravijn, tekenden meerdere honden. Door de 4 klimmers is voor zover dat mogelijk was de ravijnwand doorzocht. Vanwege de zeer broze wand konden de klimmers vanwege veiligheidsoverwegingen niet overal afdalen. Er is ook nog geprobeerd om vanuit het dal het ravijn te beklimmen, dit bleek voor de honden onmogelijk. De klimmers hebben wel voor een deel het ravijn van de onderzijde afgezocht.
Mede vanwege de ontoegankelijkheid van het ravijn kon de zoektocht niet worden afgesloten met het vinden van de vermiste.

Nagekomen bericht; In april 2002 is het lichaam van de vermiste man geborgen in het ravijn. Tijdens de zoektocht in oktober 2001 tekenden meerdere honden bij deze ravijnrand. Het was op dat moment onmogelijk het gehele ravijn te benaderen. Voor de familie is na 10 maanden van grote onzekerheid een einde gekomen, wij wensen hen veel sterkte toe.

KLIK HIER voor het FOTOALBUM (Picture Gallery) van deze inzet.
De 16 foto's geven een impressie over een zware intensieve zoektocht in de franse bergen.

KLIK HIER voor informatie van de VERMIST site

 

21 oktober 2001;
Vermiste door de honden gevonden tijdens een gezamenlijke inzet bij de Loonse en Drunense Duinen. 

Op verzoek van TROS VERMIST heeft een grote zoektocht (inzet) plaatsgevonden in de Loonse en Drunense Duinen. Er werd daar sinds 27 september een 31-jarige man vermist. Doordat het zoekgebied zo'n 3400 hectare groot was, heeft de Reddings Honden Werkgroep Westervoort (RHWW), waar dit verzoek was binnengekomen, ook de medewerking gevraagd aan andere Reddingshonden groepen. Buiten de RHWW werd door de volgende groepen deelgenomen; de Reddingshonden Hulpdienst Holland, Kappa Searchdogs , het Veterinair Reddingshonden Team, de Reddings Honden Werkgroep Zeeland en LISAR. (zie ook de linkpagina's onder reddingshonden).
De gehele groep bestond uit ± 47 personen en 24 reddingshonden. Rond 9.30 uur werd met de zoekactie gestart en werd rond de klok van 11.30 uur afgesloten doordat een van de teams het lichaam van de vermiste man had gevonden. Voor alle deelnemers aan deze gezamenlijke inzet was het goed dat de inzet met dit resultaat afgesloten kon worden.
De inzet werd onder het genot van een kop soep afgesloten met een evaluatie.
Klik op de onderstaande foto's voor een groter formaat.

evaluatie1.jpg (112788 bytes)  evaluatie2.jpg (112904 bytes)  evaluatie3.jpg (124852 bytes)  groeprhww1.jpg (122561 bytes)  
KLIK HIER voor berichtgeving uit het Babants Dagblad

Voor de familie is aan een grote onzekerheid een einde gekomen, wij wensen hen veel sterkte toe.

 

12 september 2001; 
Reddingshonden standby naar aanleiding tragische gebeurtenissen in de USA. 

KLIK HIER voor informatie uit De Gelderlander. 
Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun dierbaren maar ook naar alle reddingswerkers die onder zeer zware en gevaarlijke omstandigheden naar de vele slachtoffers zoeken. 

Hiernaast een foto van een rustende reddingshond en zijn geleider.
De fysieke en psychische belasting is er zeer groot. 

Voor meer foto's over de reddingshonden uit de USA die bij deze ramp zijn ingezet; 
KLIK HIER voor het foto album over het reddingswerk bij het WTC in New York en het Pentagon in Washington. 

Verzameld door; stafford & Co

 

21 augustus 2001;
Inzet in de grienden aan de oude Maas bij Hoogvliet. 

Een inzetgroep bestaande uit 5 reddingshonden en zes personen heeft een tweede zoektocht gehouden in de buurt van Hoogvliet naar de nog steeds vermiste man (63) uit Spijkenisse. Dit keer werden aan de Oude Maas de grienden doorzocht die onder invloed staan van de getijden. Het was een moeilijk toegankelijk gebied. Er werd echter niets gevonden. De zoektocht kwam mede op initiatief van het tv-programma TROS Vermist tot stand.
KLIK HIER voor informatie uit het Rotterdams dagblad.

 

12 augustus 2001;
I
nzet naar een 66 jarige vermiste Afghaanse vrouw in de omgeving Deelen.

Op verzoek van de politie uit Ede heeft een grote inzet plaatsgevonden in de omgeving van het bosrijke Opvang Centrum (OC) Deelen. Vanwege het grote zoekgebied heeft de Reddings Honden Werkgroep Westervoort (RHWW) medewerking gevraagd aan andere Reddingshonden groepen om gezamenlijk deze inzet uit te voeren. De gehele groep bestond uit 35 personen en 19 honden. Om 9.00 uur werd gestart met de zoekactie en afgesloten om 18.30 uur. 
Buiten de RHWW waren aanwezig de Reddingshonden Hulpdienst Holland, Kappa Searchdogs en het Veterinair Reddingshonden Team. 
De inzetleiding maakte gebruik van de mobiele commandopost die door leden van het ondersteuningsteam van de RHWW werd geïnstalleerd. Er werden meerdere groepen geformeerd om het gebied af te zoeken.
De vermiste vrouw werd niet in het doorzochte gebied gevonden ondanks de grote inzet van de gehele groep.
In de evaluaties bleek dat men deze gezamenlijke inzet als positief heeft ervaren.
KLIK HIER voor meer informatie uit De Gelderlander.

 

15 juli 2001;
Inzet naar een 63 jarige vermiste man in Hoogvliet.

Op verzoek van de Politie is een inzetteam van de RHWW in de buurt van Hoogvliet ingezet. Het team bestond uit 14 personen en 10 reddingshonden. Er werd op het water en op de vlakte gezocht naar de vermiste persoon. Op het water hebben meerdere honden op nagenoeg dezelfde plaats een verwijzing gegeven. Duikers van het inzetteam hebben de verwijzingen echter niet kunnen bevestigen. De man is nog steeds vermist.
KLIK HIER voor informatie uit het Rotterdams dagblad.

 

1 juli 2001;
Inzet naar een 39 jarige man in Süderwick (DL) bij Dinxperlo.

Een inzetteam van de RHWW bestaande uit 10 personen en 9 reddingshonden heeft gedurende deze dag  op verzoek van de familie gezocht naar een vermiste persoon. Van de Duitse Kriminal Polizei werd toestemming gekregen voor deze inzet. Men heeft echter niets in het doorzochte gebied gevonden. De man is nog steeds vermist.

 

24 mei 2001;
Inzet naar een vermiste zwemmer in Zutphen.

Op verzoek van de Brandweer en Politie te Zutphen werd de RHWW gevraagd te assisteren bij het zoeken naar een zwemmer die werd vermist in een zandgat. Toen de RHWW onderweg was werd de zwemmer gevonden door een duiker van brandweer Zutphen. In het ziekenhuis is de 28 jarige asielzoeker uit Iran overleden. 
KLIK HIER voor een verslag van Brandweer Zutphen.

 

  18 april 2001;
Inzet naar een te water geraakte auto met daarin een 63-jarige vrouw uit Maastricht.

Een inzetteam en 4 reddingshonden heeft op verzoek van de Brandweer en Politie Maastricht geassisteerd bij de zoektocht naar een vrouw die met haar auto te water was geraakt. De aanleiding betrof een bizar ongeluk. 
Door de reddingshonden is de auto gelokaliseerd en via de sonar is dit bevestigd. 
KLIK HIER voor info uit meerdere artikelen van De limburger.
Op 6 mei heeft men de auto met daarin het slachtoffer kunnen bergen op de door de honden aangegeven plaats. Door de hoge waterstand en de sterke stroming van de Maas kon de auto niet eerder worden geborgen. 
Brandweer Maastricht bedankt voor de info
.

 

5 april 2001; 
Inzet naar een te water geraakte 21 jarige man in Wedde - Groningen.

Een inzetteam van de RHWW bestaande uit 6 personen en 5 reddingshonden heeft gedurende deze dag naar de visser gezocht die eerder die week te water is geraakt. De honden hebben de plaats kunnen lokaliseren maar die dag kon het slachtoffer nog niet worden geborgen. De volgende dag is  het slachtoffer door dreggen geborgen. Het verzoek om assistentie kwam via de Groninger brandweer.
Informatie uit het Groninger Dagblad, KLIK HIER

 

17 t/m 24 maart 2001; 
Inzet naar slachtoffers brugramp in Portugal.

Een inzetteam van de RHWW heeft op verzoek van de portugese overheid onder moeilijke omstandigheden prima werk kunnen verrichten. Uiteindelijk zijn door deze inzet de bus en de drie personen auto's gevonden en heeft men in totaal 17 slachtoffers kunnen bergen.
Deze inzet in Portugal is op een speciale pagina weergegeven. KLIK HIER.

 

 
2 januari 2001;
Inzet naar een 14-jarige jongen in de omgeving van Nijverdal.

Op maandagnacht 2 januari werd op verzoek van de Politie Nijverdal een aantal reddingshonden-teams van de RHWW ingezet om te helpen zoeken naar een 14 jarige vermiste jongen uit Nijverdal. De RHWW kreeg die nacht rond 01.40 uur de melding en op zeer korte termijn kon men 5 reddingshondenteams en in totaal 7 personen beschikbaar stellen. Vanwege de lage temperatuur was haast geboden temeer daar de jongen daarop niet was gekleed. De Politie zelf zette o.a. speurhonden en een helicopter met een infrarood camera in. De jongen bleek ondergedoken bij een vriendje, na een ruzie thuis, en werd daar s'middags aangetroffen.....
Voor meer informatie uit het Dagblad Tubantia van 4 januari; KLIK HIER.


 

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen