Nieuws 2010|2009|2008|2007|2006|2005|2004|2002|2001|2000|1999| ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

2003
Er zijn veel voorbereidende acties geweest in het kader van vermissingszaken.

Niet alle voorbereidingen leiden tot een zoekactie. O.a. is dit jaar door een specialist van de RHWW voor een tweetal vermissingzaken in de Philipijnen en Porto Rico stromings- en wind berekeningen gemaakt. De inzet van reddingshonden was niet zinvol, de specialist heeft met zijn kennis de achterblijvers van de vermisten bijgestaan.
Deze vermissingszaken zijn nog niet opgelost.


30 december 2003;
Inzet naar een vermiste vrouw (65) uit Wehl.

Op verzoek van de Politie is laat in de avond in samenwerking met de Brandweer Wehl en het duikteam gezocht naar een vermiste vrouw uit Wehl. Haar fiets was gevonden aan de dijk van de Oude-IJssel nabij Laag-keppel.
Het inzetteam van de RHWW bestond dit keer uit 4 personen en 4 reddingshonden. De honden verwezen op de boot los van elkaar. Daarna werd een bepaalt deel van de oever met de honden doorzocht, nabij de eerder door de honden op het water verwezen plaats.
Het lichaam van de vrouw werd door de honden in het water onder het riet gevonden.
Er was met de Brandweer het duikteam en de RHWW een prima samenwerking.


16 december 2003;
Inzet naar een vermiste man (75) in Bolsward.

Op verzoek van de politie Bolsward is gezocht naar een vermiste man uit Bolsward. Het inzetteam van de RHWW bestaande uit 3 honden en 5 personen hebben gezocht op het water van de grachten en de vaart in Bolsward. De inzet heeft nog niet geleid tot het vinden van de vermiste man. De inzet is in goede samenwerking met de politie verlopen op 17 december werd nog door duikers van de brandweer gezocht, maar ook dit heeft nog geen resultaat gehad.


16 november 2003;
Inzet naar een vermiste vrouw (40) uit Haarlem.

Op verzoek van TROS Vermist en in samenwerking met de Politie en de Boswachterij heeft de RHWW in het duingebied bij Zandvoort gezocht naar een vrouw die sinds enige dagen als vermist was opgegeven.
De inzetgroep van de RHWW bestaande uit 18 personen en 12 reddingshonden heeft de gehele dag tot het invallen van de duisternis gezocht in het uitgestrekte duingebied bij Zandvoort.
S' middags is ook nog een Politie helikopter met een warmte camera ingezet. De vermiste vrouw werd in het duingebied niet gevonden.

In de loop van de avond kwam het bericht dat de vrouw levend, maar verward, in Breda was aangetroffen.


9 november 2003;
Inzet naar een vermiste man uit Geel (België).

Op verzoek van en in samenwerking met een reddingshonden groep uit Geel bij België is gezocht naar een vermiste man. De inzetgroep van de RHWW bestond uit 6 personen en 5 reddingshonden.
De RHWW zocht het water af van het Albertkanaal, de groep uit Geel doorzocht de vlakte. Op het water werd door de honden los van elkaar verwezen.
De vermiste man is echter nog niet gevonden.


2 november 2003;
Inzet naar een vermiste man (70) uit Aalsmeer.

Op verzoek van TROS Vermist heeft de RHWW met een inzetgroep gezocht naar een 70-jarige man die verdween uit een ziekenhuis in Alkmaar waar hij werd verpleegd. De inzetgroep bestond uit 20 personen en 14 reddinghonden. Er werd die dag gezocht in de omgeving van het ziekenhuis waar veel parken en bossen waren. Ook werd op en rond water gezocht. Die dag werd de vermiste man niet gevonden.

Op 7 november vond een wandelaar het lichaam van de vermiste man onder struiken bij een bedrijf in Limmen, 10 km van het ziekenhuis verwijderd. Medici stelden vast dat de man aan een natuurlijke dood is gestorven.


26 oktober 2003;
Inzet naar een vermiste man (64) uit Hoorn.

Op verzoek van TROS Vermist heeft de RHWW met een inzetgroep van 8 personen en 4 reddingshonden gezocht naar de vermiste man. Er werd die dag gezocht op het water en op de vlakte rond het Markermeer. Deze inzet heeft niet geresulteerd tot het vinden van de vermiste man die sinds 19 mei vermist is.

Het lichaam van de man is, eind december, in het riet bij een recreatiegebied aangetroffen.


23 september t/m 1 oktober 2003;
Zoekexpeditie in Malawi (Zuid-Afrika) naar een vermiste Nederlandse vrouw (30).

Op verzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is er een inzet geweest in Malawi.
Een inzetteam van de RHWW is voor een zoekexpeditie met 6 reddingshonden en 9 personen op 23 september vertrokken naar Malawi en weer op 1 oktober in Nederland teruggekeerd.
Er werd gezocht naar een Nederlandse verpleegkundige die 13 september op een bergtocht verdween.
Zij was op dat moment met een groep mensen in de ruige omgeving van Malawi's hoogste berg de Mount Mulanje (3002 mtr).
De verpleegkundige werkt in Malawi als vrijwilligster.


Het zoekgebied ligt in het zuiden
bij de berg Mulanje (3002 m)
 

De inzet van de RHWW en de inspanningen van alle betrokkenen in Malawi hebben nog niet geleid tot het vinden van Linda Pronk.

Verdere informatie over deze vermissing
klik op de onderstaande links:

KLIK HIER voor een verslag van de RHWW over deze inzet.

KLIK HIER voor berichten uit de media.


Het inzetteam op 2200 meter bij het basiskamp.


18 en 19 september 2003;
Een vermiste vrouw werd door een inzet levend teruggevonden in de omgeving van Almere-Hout.

Op verzoek van familie van de vermiste vrouw heeft een reddingshonden team van de RHWW met 15 personen en 11 reddingshonden vanaf donderdagavond 18 september de gehele nacht doorgezocht in de omgeving van Almere-Hout. Er werd in drie groepen gewerkt; in en rond de uitgestrekte akkers, bermen, sloten en dichtbeboste groenstroken. De volgende ochtend werd bij daglicht het afwateringskanaal doorzocht en de brede rietkragen langs het water. Doordat de RHWW vanaf de boot het water doorzocht werden  privé spullen gevonden aan de kant van de oever die behoorden bij de vermiste vrouw. In die periode was ook de Politie van Zeewolde en Almere ter plaatse en was een duikteam van de brandweer ingeschakeld voor eventuele assistentie bij het duiken. Ook werd een Politie helikopter ingeschakeld die rond de vindplaats van de privé spullen ging cirkelen en daarop rond 11.30 uur de vermiste vrouw zag liggen.
De vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis, en is inmiddels stabiel.
 


14 september 2003;
Inzet naar een vermiste vrouw (43) in omgeving van Sonnega (Friesland).

Op verzoek van TROS Vermist heeft een inzetteam van de RHWW zondag 14 september gedurende de gehele dag de omgeving van Sonnega doorzocht. Die dag werd de vermiste vrouw nog niet gevonden, zij wordt vermist vanaf 19 augustus. De inzetgroep bestond uit 16 personen en 12 reddingshonden.

KLIK HIER voor de pagina van TROS Vermist over deze vermiste vrouw.


28 augustus t/m 4 september 2003;
Resultaat tijdens zoekactie in Bretagne (Frankrijk).

Wat een lange zoektocht had kunnen worden, bleek uiteindelijk slechts één dag te duren.

Al op de eerste dag van de zoekactie vond de Reddings Honden Werkgroep Westervoort het stoffelijk overschot van de vermiste Sybrand Brouwer.
De RHWW zocht op verzoek van de familie die contact had gezocht met TROS Vermist.


Zoekgebied ligt boven Lorient
 

 KLIK HIER voor een verslag van de RHWW over de zoekactie.

KLIK HIER voor berichten uit de media.

KLIK HIER voor de speciale pagina van TROS Vermist.


De inzetgroep van de RHWW in Bretagne
 

8 juli 2003;
Inzet naar man uit Voorburg bij Oostvoornse meer.

Op verzoek van de politie uit Hellevoetsluis heeft een inzetgroep van de RHWW bestaande uit 6 reddingshonden en 9 personen het water afgezocht van het Oostvoornse meer. Er werd een man uit Voorburg vermist. De honden hebben op de boot, los van elkaar, een verwijzing gegeven. Vervolgens hebben duikers van de marine het water afgezocht op de aangegeven plaats. Daar werd het lichaam niet aangetroffen. Op 7 december werd het lichaam van de man geborgen door marine duikers, nadat door sportduikers de week daarvoor het lichaam op 40 meter diepte werd aangetroffen.


Overzicht inzet.    Foto:Wil van Balen.


18 juni 2003;
Zoektocht ondersteuningsteam RHWW naar vrouw (52) in België.

Leden van het ondersteuningsteam van de RHWW hebben in Braine-Le-chau, België, gezocht naar een al geruime tijd vermiste Nederlandse vrouw (52). Het heeft nog niet tot resultaat geleid.


9 juni 2003;
Jongen verdrinkt in recreatieplas bij Haarlo.

Een 17-jarige jongen uit Amsterdam is in recreatieplas ´t Hambroek, bij het Achterhoekse plaatsje Haarlo (bij Borculo) verdronken.
Het slachtoffer was samen met een vriend uit Haarlo aan het zwemmen toen hij rond 17.15 uur plots onder water verdween. Omstanders sloegen meteen alarm. Duikers haalden anderhalf uur later het lichaam boven water.
De Reddings Honden Werkgroep Westervoort werd om assistentie gevraagd voor waterzoekwerk. Tijdens het aanrijden door het inzetteam werd de jongen door de reeds aanwezige duikers gevonden.


4 juni 2003;
Een 5-jarige jongen uit Soest is in het Henschotermeer in Woudenberg verdronken.

Na een speurtocht van ruim twee uur trof een brandweerduiker om kwart over 7 ’s avonds het levenloze lichaam van de jongen aan in het water. Volgens de politie was hij rond half 5 even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt. De moeder zocht eerst zelf een kwartier. Toen dat vruchteloos bleek, waarschuwde ze de toezichthouders van het recreatiegebied. Die schakelden direct de hulpdiensten in.
Politie en brandweer begonnen een grote zoekactie met tientallen agenten en duikers. Te voet en met motoren kamden agenten het bosrijke terrein rond het zwemwater af. Brandweerlieden gingen in linie door het ondiepe deel van het water en duikers speurden de rest af.
Het terrein rondom het Henschotermeer werd bij de zoekactie grotendeels afgesloten voor publiek.

De hulpdiensten riepen assistentie in van de Reddings Honden Werkgroep Westervoort en van een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten. Toen die arriveerden, vond een brandweerduiker net het lichaam van de jongen uit Soest op de bodem van het meer.


Bron: Amersfoortse Courant

 

 

 Henschotermeer
Foto: Utrechtserecreatieschappen.com


mei 2003;
Inzetvoertuig voor de RHWW.

Dankzij een sponsorproject heeft de RHWW een inzetvoertuig in bezit gekregen. Het betreft een Mercedes Benz uit 1991 welke voorheen bij de Brandweer Hoevelaken dienst deed en vervangen moest worden. Het voertuig is met steun van het bedrijfsleven aangeschaft en heeft de noodzakelijke verbouwing mede mogelijk gemaakt. Leden van het ondersteuningsteam van de RHWW hebben 4 maanden lang hard gewerkt aan de buitenkant en het interieur. Onder andere heeft het voertuig kennels voor 4 reddingshonden en diverse materiaalkisten. Daarnaast heeft het 5 zitplaatsen en kan het voertuig dienst doen als mobiele commandopost doordat alle noodzakelijke voorzieningen door deze leden zijn ingebouwd. Zoals U hieronder ziet is het voertuig tevens in de oranje RHWW kleur gespoten.
 

De RHWW wil deze bedrijven dan ook geweldig bedanken!

Ook de leden die hard hebben gewerkt aan de verbouwing zijn wij natuurlijk zeer dankbaar!

Dankzij de volgende bedrijven is dit project mogelijk gemaakt.

Synchro Detachering en engeneering,

Autobedrijf Florijn,

Schade herstel Peter bouw,
  
Levob bank en verzekering,

2B bedrijfs belettering,

van Duinkerken Recreatie.


30 maart - 7 april 2003;
Inzet RHWW in Tanah Rata - Cameron Highlands -  Maleisië.

Sinds 17 februari is de Nederlander Carel-Jan (Charlie) van Wezel (46) vermist in de Cameron Highlands in Maleisië. Vanaf 11 maart stond een inzetteam van de RHWW "standby" en werden lange en moeizame voorbereidingen met Maleisië getroffen. Uiteindelijk kon het  inzetteam van de RHWW bestaat uit 10 personen en 6 reddingshonden 30 maart vertrekken, 7 april kwam het inzetteam terug. De zoektocht in Maleisië heeft nog niet tot resultaat geleid.

KLIK HIER VOOR UITGEBREIDE INFO OVER DEZE INZET.
 

 


Het complete inzetteam op zaterdag 5 april

Verdere informatie over deze vermissing
klik op de onderstaande links:

KLIK HIER voor de speciale pagina op de TROS Vermist site

KLIK HIER voor de site van Carel-Jan (Charlie) van Wezel


KLIK HIER voor berichten uit de Nederlandse en Maleisische media

KLIK HIER voor informatie over de Maleisië pagina

KLIK HIER voor informatie over Maleisië

 


(Het tijdverschil is m.i.v. de zomertijd 6 uren)

 


Februari 2003;
Vermissingszaak uit 1997 opgelost.

Deze maand werd door een medewerker van Natuurmonumenten in de bossen bij de Posbank een schedel gevonden. Na onderzoek werd vastgesteld dat dit behoorde bij een man uit Arnhem die in 1997 werd vermist.


Februari 2003;
Inzameling Westervoortse winkeliers levert 2500 euro op voor uitrukkazerne.

De collecte die winkeliers van winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort voor de RHWW de afgelopen maanden hebben gehouden heeft 2500 euro opgebracht. Vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging hebben het bedrag, dat door het winkelende publiek in collectebussen werd gedeponeerd, overhandigd aan voorzitter Louise Smits en penningmeester Leo Vroon van de RHWW.

De RHWW bedankt iedereen die heeft meegewerkt en bijgedragen aan deze collecte.

Het bedrag komt ten goede aan het bouwproject van de RHWW. De gemeente Duiven heeft grond aan de Westsingel in Duiven beschikbaar gesteld. Inmiddels heeft de welstandscommissie haar goedkeuring over het gebouw gegeven en is er inmiddels een sonderings onderzoek gedaan voor de fundatie van het gebouw.
Verschillende bedrijven hebben toezeggingen gedaan de RHWW te willen helpen met de realisering van het gebouw. Ook hebben zich de afgelopen maanden zo'n honderd donateurs aangemeld en is er bijvoorbeeld doormiddel van een sponsorloop een bedrag bijeengelopen. Aangezien de totale kosten zo rond de 150.000 euro zullen bedragen zullen er nog de nodige euro's binnen moeten komen voor het project van start kan gaan. 
Op deze site zal later meer informatie verschijnen over dit voor de RHWW zo belangrijke bouwproject.


Januari 2003;
De RHWW heeft deelgenomen aan "De wereld van K3".

De bekende Belgische meidengroep
K3 (Karen, Kristel en Kathleen) zijn voor het eerst te zien op de TROS met een eigen programma!
Ook de RHWW was uitgenodigd in het programma "De wereld van K3".
Na het zingen en acteren wagen Karen, Kristel en Katleen nu ook hun kans in het TV wereldje als presentatrices in "De wereld van K3".
"De wereld van K3" is een show met tal van liedjes en interviews. Het vrolijke trio ontvangt tijdens deze gloednieuwe show kinderen en volwassenen die hen op één of andere manier zijn opgevallen.
Het zijn één voor één bijzondere gasten die opvallend zijn door hun hobby die ze uitoefenen. Zo vertegenwoordigden Daan Baljeu en Wil Pen met hun reddingshonden de RHWW in het TV programma…
 

"De wereld van K3" wordt één groot feest en zal voor het eerst te zien zijn op de Tros op
 5 maart 2003 in het kinderblok z@ppelin.


 

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen