Nieuws 2010|2009|2008|2007| 2006|2005|2003|2002|2001|2000|1999| ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

26 december 2004;
Enorme zeebeving treft Zuid-Oost AziŽ.

Ook de RHWW is geschokt vanwege het verwoestende effect van de zeebeving en het enorme aantal slachtoffers in Zuid-Oost AziŽ.
Er worden veel vragen gesteld over de hulp die de RHWW kan bieden.
Het is vanzelfsprekend dat de RHWW wil helpen indien dit zinvol is. Op dit moment is er geen verzoek voor onze speciale hulp met reddingshonden ontvangen.

Naast de eerste levensbehoeften voor de overlevenden is de grootste prioriteit het bergen en identificeren van de vele slachtoffers.
Onder die slachtoffers zijn nog zeer velen die als vermist zijn opgegeven.
 

Het getroffen rampgebied.

25 november 2004;
Nederlander vermist in Ecuador.


Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert reddingshonden van de RHWW naar Ecuador te sturen om te helpen bij een zoektocht naar een vermiste Nederlander. De man wordt sinds enkele weken vermist in een onherbergzaam gebied.
De Ecuadoriaanse politie beschikt niet over dergelijke honden. Het vergt volgens het ministerie enige tijd om onder meer de vergunningen voor het vervoer van de Nederlandse honden naar Ecuador te verkrijgen.

Het is echter nog steeds onduidelijk of er in Ecuador kan worden gezocht. Het inzetteam is inmiddels wel voorbereid en staat gereed om te vertrekken indien het sein voor vertrek wordt afgegeven. Uiteindelijk is deze inzet niet doorgegaan.

Het programma Editie NL van RTL4 besteedde aandacht aan deze zaak.
 

30 oktober 2004;
2 vermiste kinderen in Westervoort terecht.


Op zaterdagavond ongeveer 21.15 uur werd de hulp van de RHWW verzocht vanwege de vermissing van twee kinderen (9 en 12 jaar). Vanaf dat moment werd een inzetteam, bestaande uit 10 reddingshonden teams, van de RHWW opgeroepen. Op het moment dat de eerste teams zich meldden bij het politiebureau in Westervoort kwam het bericht binnen dat beide kinderen ongedeerd terecht waren.
 

9 oktober 2004;
Reddingshonden vinden lichaam van vermiste Pool tijdens trainingsweekend.

Door de reddingshonden van de RHWW werd op 9 oktober het lichaam van een sinds 2 augustus vermiste Poolse man (38) gevonden. Op 15 augustus werd er al een grootscheepse zoekactie gehouden naar deze vermiste. Hierbij werd door de RHWW in samenwerking met andere Nederlandse reddingshondengroepen een ander gebied afgezocht. Dat zoekgebied lag echter binnen het grondgebied van airport Niederrhein en de directe omgeving en leegstaande gebouwen van de voormalige luchtmachtbasis Laarbruch (zie hiervoor de informatie bij 15 augustus op deze pagina).

Het gebied, een zandafgraving met rondom dichte begroeiing, waar op 9 oktober werd gezocht en het lichaam van de vermiste man werd gevonden was gelegen naast het gebied van airport Niederrhein en met een hoog hekwerk omgeven.

Een team van de RHWW bestaande uit 15 reddingshonden en 17 personen verbleef dit weekend in de barakken van de voormalige luchtmachtbasis in het kader van een trainingsweekend. Naast vlakte maakten ook puinlocaties en leegstaande gebouwen deel uit van dit trainingsweekend.

Rechts; een foto van het zoekgebied.
 


4 oktober 2004;
"Zij hebben er een neus voor!

Vanwege Werelddierendag heeft de Panorama (nr 41-2004 op pagina 48 t/m 52 ) een artikel geschreven over een aantal reddingshonden geleiders van de RHWW.

KLIK HIER voor het artikel uit de Panorama
 Een deel van de voorpagina met de kop van het artikel


15 augustus 2004;
Grote zoekactie naar vermiste Poolse man in Duitsland.


Op verzoek van OTTO Uitzend Kracht BV, werd in de directe omgeving van Airport Niederrhein gezocht naar een sinds 2 augustus vermiste Poolse medewerker (38). Het bedrijf nam hiervoor met de RHWW contact op.
De medewerker was na terugkomst uit Polen onwel geworden en is na doktersbezoek op het voormalige kazernecomplex van de engelse luchtmacht Laarbruch vermist geraakt. Een klein gedeelte van de gebouwen van dit leegstaande complex doet dienst als huisvesting voor de uitzendkrachten. Dit complex is direct naast Airport Niederrhein gelegen.

Vanwege de grootte van het af te zoeken gebied en de vele gebouwen en andere bouwwerken werd door de inzetleiding van de RHWW ook nu vooraf met andere groepen contact opgenomen.
De volgende groepen maakten deel uit van de inzetgroep: RHH (4 reddingshonden en 8 personen), VRT (4 reddingshonden en 6 personen) en Kappa (4 reddingshonden en 6 personen).
De RHWW nam deel met 10 reddingshonden en in totaal 15 personen waaronder de inzetleiding. In totaal bestond de gezamenlijke inzetgroep uit 22 reddingshonden en 35 personen. De inzetgroep werd opgedeeld in een vijftal groepen. Deze zochten ieder een gedeelte van het zoekgebied af.

Nadat aan het einde van de dag het gehele zoekgebied was doorzocht was de vermiste man, ondanks alle inspanningen en goede samenwerking, nog niet gevonden.

Inmiddels is het lichaam van de vermiste Pool op 9 oktober gevonden door reddingshonden van de RHWW tijdens een trainingsweekend. Voor meer informatie zie bij 9 oktober op deze pagina.

 


De inzetgroep aan het begin van de zoekactie.
 

 

Hierboven een luchtfoto van een gedeelte van de voormalige vliegbasis Laarbruch van de Engelse luchtmacht.

 

 


10 augustus 2004;
Grote inzet naar een vermiste man (69) in de omgeving van Spijk.

Op verzoek van de Politie Zevenaar is gezocht naar een sinds 8 augustus vermiste man (69) uit Hauberg bij Elten (D). De man is het laatst gezien in Spijk bij Lobith.
Nadat de Politie contact had opgenomen met de RHWW is direct de inzet opgestart. Toen de inzetgroep van de RHWW bij het zoekgebied was aangekomen besloot de inzetleiding van de RHWW, o.a. vanwege de grootte van het zoekgebied, de inzet op te schalen. Er werd toen met de RHH, VRT en Kappa contact opgenomen om aan de inzet deel te nemen.
De RHWW zelf, was met 10 reddingshonden en 15 personen inclusief inzetleiding aanwezig. Daarnaast maakten de RHH met 7 reddingshonden en 13 personen, de VRT met 4 reddingshonden en geleiders en Kappa met 2 reddingshonden en geleiders de inzetgroep compleet.
In totaal werden op deze wijze 23 reddingshonden en 33 personen ingezet. Ook de Politie Zevenaar was gedurende de inzet met meerdere personen aanwezig.
Het zoekgebied bestond o.a. uit akkers, weiden, waterpartijen en gedeelten bos. De plaatselijk zeer dichte begroeiing en de invallende duisternis maakten het zoeken lastig. Het zoeken werd rond 00.30 uur gestaakt nadat het gebied was doorzocht.
Het zoeken naar de vermiste man heeft tot op heden nog geen resultaat gehad.
Er was een goede samenwerking tussen de Politie Zevenaar en de inzetleiding van de RHWW en de inzetgroepen van de RHWW, RHH, VRT en Kappa.
 


15 mei 2004;
Inzet naar vermiste peuter (4) in Luttelgeest.

Een jongetje uit het opvangcentrum in Luttelgeest bij Emmeloord is door verdrinking om het leven gekomen nadat hij met zijn fietsje weg was. Hij was sinds 14 mei vermist. In de loop van de middag van 15 mei werd een verzoek gedaan reddingshondenteams te laten komen. De hulpvraag aan de RHWW kwam via de RHWZ. Teams van de RHWZ, RWO, RHH en de RHWW waren bij deze inzet betrokken. Op het moment dat de eerste reddingshondenteams in de namiddag arriveerden vond de brandweer het lichaam van de peuter in het water. In totaal zouden zo'n 28 reddingshonden worden ingezet. Het is goed te weten dat op zo'n korte termijn een grootschalige inzet met reddingshonden mogelijk is. Het is triest te ervaren dat alle hulp, ook die door de brandweer al werd gegeven, voor deze peuter te laat was.
 


24 april 2004;
Bejaarde vrouw (79) levend gevonden op de heide bij Doorwerth.

Met 10 reddingshonden en in totaal 13 personen is de RHWW op verzoek gaan zoeken naar een vermiste vrouw die sinds s'avonds 22 april was vermist. De hulpvraag om te zoeken werd in de late avond van 23 april gedaan. Er werd door de RHWW in drie groepen gezocht in de bossen, de vlakte en de heide. De vrouw die met een rollator regelmatig een wandeling maakte, werd liggend op de grond maar aanspreekbaar, door een wandelaarster gevonden op de heide. Een reddingshondenteam dat in dat gebied aan het zoeken was zou ongeveer 15 minuten later daar zijn aangekomen.
De vrouw die twee nachten en bijna twee dagen vermist was bleek goed aanspreekbaar en is voor observatie naar het ziekenhuis afgevoerd.
 


14 april 2004;
Inzet naar een vermiste man uit Meppel.

Op verzoek heeft de RHWW met 4 honden en in totaal 9 personen, waaronder een duikteam, gezocht naar een vermiste man uit Meppel. Er is met name gezocht in de Hogeveensevaart nabij Meppel. De honden hebben op de boot allemaal een verwijzing gegeven. Daarop is het duikteam van de RHWW in het water deze plaats gaan doorzoeken. Er werd echter niets gevonden. Op 22 april is het lichaam van de vermiste man in het water gevonden op zo'n 300 meter van de plaats daar waar de honden eerder hebben verwezen.
 


1 april 2004;
Inzet naar een vrouw (76) uit Eede (Zeeuws-Vlaanderen).

De RHWW heeft op 1 april op verzoek van TROS-Vermist gezocht naar een sinds 3 maart vermiste vrouw uit Eede.
De inzet werd gedaan samen met de Vlaamse Reddingshonden (3 honden en geleiders) en de RHWZ (2 honden en geleiders). De RHWW was met 11 personen en 8 reddingshonden aanwezig. De gehele zoekdag was een politieman en een brandweer officier aanwezig om ondersteuning te verlenen. De briefing werd door de Politie gehouden in het dorpshuis in Eede. Daar was ook de familie van de vermiste vrouw aanwezig. Er werd gewerkt in 4 groepen die allen zoekgebieden kregen die door de inzetleiding van de RHWW waren uitgewerkt. De zoekgebieden betroffen water (sloten, vennen en het Leopold-kanaal) en vlakte (akkers en velden). Die dag werd echter nog niets gevonden. Wel is er veel werk verzet en er is een groot gebied doorzocht. Alle aanwezigen vonden dat de gezamenlijke inzet zeer positief was verlopen. De dag werd in het bijzijn van alle betrokkenen geŽvalueerd in het dorpshuis.
Daar werd ook aangegeven dat men de zondag erop een nog niet afgezocht verder gelegen deel in het kanaal wilde doorzoeken.
Met een gezamenlijke broodmaaltijd in het dorpshuis werd de dag afgesloten en ging men daarna huiswaarts.

De volgende dag kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste vrouw verderop in het Leopold-kanaal was aangetroffen in het gedeelte wat men nog wilde doorzoeken.

Namens de gehele inzetgroep wensen wij de familie alle sterkte toe.
 


16 februari 2004;
De RHWW is eigenaar van een gebouw!

Eindelijk is het zover, na jaren zoeken is het gelukt.
De RHWW heeft een gebouw aangekocht met de verplichting het voor een bepaalde datum te demonteren en op een andere plaats weer op te bouwen.

Wat is er aan de hand?
Het Asiel Zoekers Centrum in Duiven is gesloten en alle gebouwen moeten daar weer weg. Door bemiddeling van de gemeente Duiven heeft de RHWW de bewakingsunit kunnen aankopen van de COA. Het gebouw is demontabel en slechts drie jaar oud. In een eerder stadium heeft de gemeente Duiven grond ter beschikking gesteld bij de grote parkeerplaats gelegen aan de sportvelden bij de Westsingel. Op een daar aanwezige groenstrook moet het pand weer worden opgebouwd. Inmiddels is een vergunningsaanvraag gestart om het gebouw daar definitief te mogen plaatsen.
Uiteraard kan de RHWW, zeker in dit stadium, uw steun goed gebruiken.

Op de speciale pagina RHWW-gebouw kunt u actuele informatie lezen.

Het demontabele gebouw moet worden afgebroken en weer worden opgebouwd aan de Westsingel in Duiven.

8 februari 2004;
Inzet naar een vermiste vrouw (79) uit Harreveld.

Tijdens de training op zondag kwam er een verzoek binnen van de brandweer Lichtenvoorde om assistentie te verlenen bij het zoeken naar een vermiste bejaarde vrouw. Een inzetteam van de RHWW die bestond uit 5 reddingshonden en 5 personen ging naar de zoekplaats. Er werd verzocht om het water van een afwateringskanaal af te zoeken omdat daar de fiets van de vermiste vrouw was gevonden. Het duikteam van de brandweer regio Achterhoek was ook ter plaatse. Het water en oever werd door de honden afgezocht. Op de boot van de brandweer tekenden een paar honden waarop duikers het water ingingen en dit verder hebben doorzocht. Op dat moment werd de vermiste vrouw nog niet gevonden.
S'avonds werd het lichaam van de vermiste vrouw kilometers verder in het water gevonden. 


  21, 22 en 25 januari 2004;
Inzet in de Belgische Ardennen naar een vermiste Limburger.

De RHWW heeft met een inzetgroep 3 volle dagen gezocht naar een vermiste Limburger (40). De inzetgroep van de RHWW bestond de eerste twee dagen uit 12 reddingshonden en 15 personen. De derde zoekdag (zondag 25 januari) bestond de inzetgroep uit 9 honden en 12 personen.

Er werd gezocht naar een vermiste man die het gebied goed kende. De man is vermist geraakt in het dicht beboste en verraderlijke Parc Naturel des Hautes Fagnes (De Hoge Venen bij Botrange, het hoogste deel van BelgiŽ). In de periode dat de man is vermist lag er sneeuw en vroor het. De temperatuur kwam niet boven het vriespunt uit.

foto; Serge Minten
 Het Belang van Limburg (B)

Met name de eerste zoekdag was grootschalig opgezet doordat de Belgische autoriteiten veel mankracht hadden gemobiliseerd. Naast de RHWW, familie en vrienden van de vermiste man deed de Belgische politie mee waaronder speurhonden. Ook de boswachterij, de Civiele Bescherming alsmede een helikopter werden ingezet. De Landelijke coŲrdinator vermiste personen uit Brussel was daarbij aanwezig.

De tweede zoekdag heeft de RHWW alleen verder gezocht in de omgeving van Botrange, samen met een aantal vrienden en familie van de vermiste man.

  Groepsfoto; Ben Gysen
De derde zoekdag werd een bosgebied door de RHWW afgezocht nabij Sourbrodt - Bosfagne. Inmiddels was er verse sneeuw gevallen waardoor extra gelet moest worden op de bevroren vennetjes. Ook op andere plaatsen werd door familie, vrienden en andere vrijwilligers gezocht.
Aan het einde van de laatste zoekdag werd in het restaurant (Signal de Botrange) afscheid genomen van de familie van de vermiste man.
De afgelopen week hebben zeer velen zich ingezet of op andere wijze hun medewerking gegeven te trachten de vermiste man te vinden. Tot nu toe heeft het zoeken in de Ardennen nog niet geleid tot het vinden van de vermiste man.

Op 30 september 2009 is het lichaam van de vermiste man door een schaapsherder gevonden in een zeer ontoegankelijk gebied genaamd Les potales bij de Hoge Venen. Het lichaam lag slechts een paar honderd meter buiten het toenmalige zoekgebied.

De RHWW wenst zijn zoon, zijn verdere familie en al zijn vrienden veel sterkte toe met de verwerking van deze zeer lange vermissing en het besef dat nu eindelijk rust kan komen door het vinden van het lichaam.
 


januari 2004;

Op verzoek van TROS Vermist zijn stromings- en windberekeningen gemaakt door een specialist van de RHWW in het kader van een vermissing op de Atlantische oceaan.
Op 3 november 2003 meldden twee zeezeilers zich voor het laatst via de satelliettelefoon. Ze waren toen al ruim over de helft van hun zeilreis tussen Amerika en Nederland. Sindsdien is niets meer van hen vernomen.

KLIK HIER voor info op de pagina van TROS Vermist

© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen