Nieuws 2010|2009|2008|2007|2006|2004|2003|2002|2001|2000|1999| ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

28 december 2005;
Opnieuw een zoekactie in de Kennemerduinen.

Op verzoek van de politie is door de RHWW opnieuw gezocht naar een vermiste vrouw (45) in de Kennemerduinen.
De inzetgroep van de RHWW bestond dit keer uit 5 personen en 4 reddingshonden.
In het gebied dat de politie doorzocht wilde hebben werd niets aangetroffen.

Inmiddels is bekend geworden
dat het lichaam van de vermiste vrouw ruim 10 kilometer boven het zoekgebied nabij Santpoort is gevonden. Naar de vermiste vrouw is met de reddingshonden meerdere malen gezocht; 28 december, 19 november en op 30 oktober.
Wij wensen de familie, vrienden en kennissen sterkte met de verwerking van dit verlies.


11 december 2005;
Zoekactie naar een vermist kindje (3) in Amsterdam.

Op verzoek van de politie is er door de RHWW met 4 reddingshonden en 6 personen in Amsterdam in twee boten gezocht naar een vermist kindje.
In een van de grachten van Amsterdam toonden de honden verhoogde interesse. Op die plaats werd vervolgens gedregd. Het vermiste kindje is toen helaas niet gevonden. In de eerste week van 2006 kwam het trieste bericht dat het kindje in het water was gevonden op dezelfde plaats waar de honden verhoogde interesse hadden getoond.

De RHWW wenst de familie, vrienden, kennissen en andere betrokkenen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 


7 december 2005;
Zoekactie in het donker naar vermiste vrouw (75) uit Heteren.

Op verzoek van de politie is er met spoed een inzetteam van de RHWW ingezet om te zoeken naar een vermiste vrouw uit Heteren. 15 reddingshonden en 20 personen hebben in de omgeving van Heteren tot in de nachtelijke uren gezocht. Dit heeft geen resultaat opgeleverd. Ook is die dag een speurhond van de politie ingezet. De volgende dag heeft een helikopter van de KLPD de omgeving afgezocht, maar de vermiste vrouw werd niet gevonden.
De week voor de kerstdagen kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste vrouw is teruggevonden in een sloot nabij een boerderij.

De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 


19 november 2005;
Wederom een zoekactie in de Kennemerduinen.

Op verzoek van de politie werd de RHWW verzocht nogmaals te zoeken naar een vermiste vrouw (45). Ditmaal was het in een ander gebied dan op 30 oktober.
Ook dit gebied lag in het uitgestrekte Nationaal park Kennemerduinen.
Met 11 reddingshonden en 18 personen werd het gebied doorzocht bijgestaan door de politie en de boswachterij van de PWN.
In een zwaar terrein met o.a. veel scherpe duindoornstruiken werd de vermiste niet gevonden.

Inmiddels is bekend geworden
dat het lichaam van de vermiste vrouw ruim 10 kilometer boven het zoekgebied is gevonden. Wij wensen de familie, vrienden en kennissen sterkte met de verwerking van dit verlies.


Hoge duindoornstruiken maakt het zoeken niet gemakkelijk voor mens en dier.


12 november 2005;
Honden vinden lichaam vermiste vrouw.

Op 12 november heeft de RHWW op verzoek van de politie in een bosgebied bij Lunteren opnieuw gezocht naar een sinds 19 oktober vermiste vrouw (35) uit Zwolle.

Nadat al eerder op 22 en 23 oktober in een ander gebied naar de vermiste vrouw was gezocht werd deze inzet samen met de RHH en de RWO uitgevoerd. De verzamelplaats was wederom een hotel in het bosgebied bij Lunteren waar de vermiste vrouw het laatst was gezien.
In totaal werden 22 reddingshonden en 36 personen ingezet. Dit keer werd het zoekgebied meer naar het oosten en zuiden verlegd. Het bosrijke zoekgebied werd in vakken verdeeld zodat de reddingshondenteams van de RHWW, RHH en RWO deze konden gaan doorzoeken. 
In de loop van de middag kwam het bericht dat door één van de teams het lichaam van de vermiste vrouw in een dicht bosperceel van het Edese bos was gevonden.

Namens alle teams wensen wij de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 


30 oktober 2005;
Grote zoekactie naar vermiste vrouw in de Kennemerduinen.


Op zondag 30 oktober heeft een grote, door de RHWW gecoördineerde, zoekactie plaatsgevonden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland nabij Zandvoort en Bloemendaal. Het verzoek om naar de vermiste vrouw te zoeken kwam van de politie. De vrouw (45) was sinds 10 oktober 2005 vermist en was afkomstig uit Amsterdam.
Naast de RHWW, die met 14 reddingshonden en 18 personen aanwezig was, werkten aan deze grote zoekactie de volgende groepen mee; RHH, RWO, VRT en RHWZ.
In totaal werden voor deze zoekactie 29 reddingshonden en 50 vrijwilligers ingezet die uit alle windstreken van Nederland kwamen.
Gedurende de gehele dag waren ook politiefunctionarissen en boswachters aanwezig. Er werd gezocht in het uitgestrekte en soms moeilijk toegankelijke bos - en duin gebied. Om een zo groot mogelijk gebied af te zoeken werden verschillende groepen geformeerd die bestonden uit 4 tot 5 reddingshonden met de geleiders en aangevuld met meerdere personen. Elke groep kreeg een zoekgebied aangewezen die vervolgens werd afgezocht. Echter na een lange dag zoeken heeft dit nog niet geleid tot het vinden van de vermiste vrouw.
I
nmiddels is bekend geworden dat het lichaam van de vermiste vrouw ruim 10 kilometer boven het zoekgebied is gevonden.
Wij wensen de familie, vrienden en kennissen sterkte met de verwerking van dit verlies.

 

 


Een inzetteam in het zoekgebied aan het werk.

Hiernaast aan de linkerzijde een foto van 4 inzethonden die tijdens een  pauze verkoeling zoeken op het vochtige zand van een ruiterpad.


22 en 23 oktober 2005;
Inzet naar vermiste vrouw (35) uit Zwolle.

Op verzoek van de politie en in samenwerking met TROS Vermist heeft een inzetteam van de RHWW met 16 reddingshonden en in totaal 19 personen gezocht naar een sinds 19 oktober vermiste vrouw.
De inzet door de RHWW in de bosrijke omgeving van Lunteren heeft nog niet geleid tot het terugvinden van de vermiste vrouw.

Zie aanvullend nieuws van 12 november; Honden vinden lichaam vermiste vrouw.


Vanaf de parkeerplaats van een hotel
werd de inzet begonnen.


25 augustus 2005;
Vermiste pater levend door reddingshonden teruggevonden.

Door bemiddeling van TROS Vermist en het Landelijk bureau vermiste personen van het KLPD heeft de RHWW op verzoek van de politie in Tegelen in de avond van 25 augustus gezocht naar een vermiste pater (91).
De pater was de dag ervoor vermist geraakt. Vanaf dat moment is er volop gezocht naar de bejaarde pater.

Een inzetgroep van de RHWW werd met 14 reddingshonden en 19 personen s'avonds ingezet en heeft in Steyl bij Venlo met succes naar de vermiste pater gezocht.

Nadat iedereen was aangekomen werd men door de Politie op de hoogte gebracht van de situatie en stand van zaken. Vervolgens werd naar het missionarissen klooster in Steyl gereden waar de zoekactie begon. Daar werden de groepen ingedeeld en werd gestart met zoeken.

Binnen 10 minuten, nadat begonnen was met zoeken, kwam een melding binnen dat één van de reddingshonden van een groep de vermiste man levend in een bosperceel in het zoekgebied had aangetroffen.

De pater was aanspreekbaar maar onderkoeld. Vanaf dat moment was de eerste zorg de hulp voor het slachtoffer, alvorens het ambulancepersoneel het kon overnemen. Daarna werd de pater met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.
De pater maakt het naar omstandigheden goed.

>> Klik hier voor informatie op de site van TROS Vermist

  Klik hier voor een radioverslag uitgezonden op radio 1

  Klik hier voor een interview met de inzetleider van de RHWW

   Klik hier voor video beelden van L1-Limburg

 


Gereed maken voor de start


De inzetgroep na de goede afloop.


21 augustus 2005;
Reddingshonden vinden vermiste man.

Op verzoek van de politie is er op 20 en 21 augustus een zoekactie geweest naar een sinds 4 juli vermiste 49 jarige man uit Spierdijk (NH).
Nadat 20 augustus de RHWW gedurende de gehele dag heeft gezocht in de bossen bij het Ginkelse zand bij Ede is besloten de volgende dag door te zoeken.
Doordat het zoekgebied werd vergroot heeft de RHWW aan de RHH, de VRT en de RWO gevraagd, aan deze zoekactie mee te werken. Hierdoor konden meerdere reddingshondenteams worden ingezet in dit uitgestrekte bosgebied.
In totaal werkten 24 reddingshonden en 30 personen mee aan deze gezamenlijke en grootschalige inzet. Aan het einde van de ochtend van 21 augustus werd het lichaam van de vermiste man door één van de reddingshondenteams gevonden.
Gedurende de zoekactie was de samenwerking tussen de RHWW, RHH, VRT en RWO uitstekend.

De deelnemers van deze zoekactie wensen de familie, vrienden en kennissen sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 

één van de deelnemende teams aan de zoekactie tijdens een korte rustpauze.


30 juni 2005;
Mededeling vanwege een bericht uit de media,

Vandaag heeft de St. RHWW vele vragen gekregen vanwege een bericht uit de media: Een chirurg zou uit een ziekenhuis weefsel mee naar huis genomen hebben om daarmee reddingshonden te laten trainen.

Het bestuur van de St. RHWW distantieert zich volledig van deze ongeoorloofde praktijken.

De St. RHWW traint haar reddingshonden met behulp van personen die als "slachtoffer" fungeren. Nadat de hond dit "slachtoffer" vind volgt een beloning met het favoriete speeltje van deze hond. Op die wijze leert de hond lichaamsgeur te combineren met iets leuks n.l. het uitbundig spelen.

Wilt U meer informatie neemt u dan contact met ons op.


  3 juni 2005;
Nationale Dag van de Vermisten.

Op vrijdag 3 juni vindt de zevende Nationale Dag van de Vermisten plaats. In Utrecht zal op die dag een herdenking worden gehouden bij het monument voor Vermiste Personen.

Op initiatief van de Vereniging Achterblijvers na Vermissing (VAV) is sinds 1999 de eerste vrijdag van juni uitgeroepen tot De Nationale Dag van de Vermisten. Achterblijvers krijgen op deze dag de mogelijkheid om hun dierbare vermiste te herdenken. Ook zal er aandacht worden gevraagd voor de problematiek rond vermissingen.

De herdenking in Utrecht wordt georganiseerd door het VAV in samenwerking met het Meldpunt Vermisten van het Nederlandse Rode Kruis.
>>>KLIK HIER voor meer info
 


25 mei 2005;
Dag van de Vermiste Kinderen.

Ook dit jaar besteedt TROS Vermist weer aandacht aan de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen op 25 mei 2005.

In de uitzending van 20 mei a.s. zal een deel van de uitzending gewijd worden aan deze dag.
TROS Vermist, 20 mei 2005 rond 21.30 uur op Nederland 2.

KLIK op het Vergeet-me-nietje voor meer informatie over vermiste kinderen.
 
 


19 en 24 april 2005;
Inzet naar vermiste man (38) uit Boskoop


19 april; Op verzoek van TROS Vermist en in overleg met de politie en familie van de vermiste is gezocht naar een sinds 12 april vermiste man.
Een inzetteam van de RHWW heeft 10 reddingshonden en 14 personen ingezet bij deze vermissingszaak.

Gedurende de gehele dag is gezocht in de waterrijke omgeving van Boskoop. Er werden drie groepen ingezet die de directe omgeving hebben afgezocht. Ook werd op een boot met reddingshonden de Gouwe afgezocht.
Gedurende deze zoekdag werd op het water van de Gouwe een verdachte plaats door de honden verkregen. De vermiste man werd echter niet gevonden.

24 april; Vanwege deze verdachte plaats zou opnieuw worden gezocht en werd een inzetteam ingezet die bestond uit drie reddingshonden en negen personen. Hieronder waren vijf duikers van het ondersteuningsteam.
Ongeveer een half uur voor aankomst van het inzetteam kwam de melding dat het lichaam van vermiste man door een buurtbewoner was gesignaleerd in de Gouwe. Toen het team aankwam was het lichaam net geborgen. De plaats waar het lichaam was aangetroffen was de plek welke het doel van deze inzet was.

Wij wensen de familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
 

10 april 2005;
Inzet naar een vermiste vrouw (54) in Tilburg.


Een inzetgroep van de RHWW met in totaal 13 reddingshonden en 19 personen is ingezet om te zoeken naar een sinds 7 april vermiste vrouw. Er werd gezocht in de directe omgeving van het ziekenhuis, de hulpvraag kwam van de familie van de vermiste vrouw.
De zoekactie was nog maar net gestart toen het bericht kwam dat het lichaam van de vermiste vrouw was gevonden in een gebied dat nog door de honden moest worden doorzocht.

De inzetgroep van de RHWW wenst de familie sterkte met het verwerken van dit verlies.
 

13 maart 2005;
OPEN DAG bij RHWW in Duiven.

Als dank voor alle steun uit de regio heeft de St. R.W.W.W. op 13 maart een Open Dag voor alle belangstellenden georganiseerd.
Behalve dat men ons nieuwe onderkomen kon bekijken werden er diverse presentaties en demonstraties verzorgd met o.a onze REDDINGSHONDEN en de brandweer van Duiven. Vooral voor kinderen was er een leuk programma samengesteld. Zo konden de kinderen met behulp van een GPS (Global Positioning System) een speurtocht lopen en ontvingen daarna een certificaat. Gedurende de hele dag was er een flinke aanloop van geïnteresseerden waarbij ook veel informatie werd gevraagd.
De St. R.H.W.W. werkt vaak samen met andere disciplines in de hulpverlening o.a. brandweer en politie. Daarom was de vrijwillige brandweer uit Duiven ook aanwezig om een en ander te demonstreren.
Al met al was het een zeer geslaagde dag.
 


11 februari 2005;
2e Inzet bij de stuw van Borgharen.


Een inzetteam van de RHWW waaronder duikers, in totaal 6 personen en 2 reddingshonden, zijn nogmaals bij de Stuw van Borgharen ingezet op de plaatsen waar op 5 februari de honden al hadden aangegeven. De inzet was in samenwerking met Rijkswaterstaat.
Het was de bedoeling om de stroomsnelheid na de stuw omlaag te brengen waardoor er zou kunnen worden gedoken. Ondanks alle voorbereidingen, zelfs in België, bleek het wateraanbod dermate hoog dat de stuw niet geheel gesloten kon worden. Hierdoor was er slechts gedurende een korte tijd minder stroming. Ook ditmaal werd door beide honden op nagenoeg dezelfde plaats verwezen. Vanwege het toenemende wateraanbod kon de stuw niet langer gedeeltelijk gesloten blijven zodat de stroomsnelheid weer toenam. Hierdoor was het niet mogelijk de duikers op de door de honden verwezen plaatsen te laten zoeken.
Het wateraanbod, door regenval en het smelten van sneeuw in België, is bepalend of op een later tijdstip door duikers nog gezocht kan worden.

Op 22 februari hebben passanten bij Stevensweert aan de Maas het lichaam gevonden van de vermiste 47-jarige man. Vanaf 12 februari is er een zeer groot wateraanbod in de Maas geweest. Waarschijnlijk daardoor heeft het lichaam zich vanaf die periode kunnen verplaatsen.
Voor de familie en bekenden is aan een grote onzekerheid een einde gekomen.
Wij wensen met name de familie veel sterkte toe met de verwerking van het verlies.
 

5 februari 2005;
Zoektocht naar een vermiste man (47) op de Maas bij de stuw van Borgharen.

De RHWW heeft op verzoek van de familie gezocht naar de laatste vermiste man die op 9 januari vermist raakte door een ongeval met een plezierjacht bij de sluis bij Borgharen.

Door motorpech is het jacht over de stuw van Borgharen geslagen waardoor alle opvarenden te water raakten. De kinderen en de vrouwen van twee gezinnen werden gered. Twee mannen raakten daarbij vermist. Op 14 januari werd ter hoogte van Itteren het lichaam gevonden van één van beide vermiste mannen.
Meerdere hulpdiensten, familie en vele vrijwilligers hebben sindsdien al meermalen gezocht, maar het tweede slachtoffer werd daarbij nog niet gevonden.

De RHWW heeft op zaterdag 5 februari 11 reddingshonden en 15 personen ingezet.
Er werd in kleinere groepen tot voorbij Herbricht aan beide Maas oevers met de honden gezocht. Daarbij werd niets gevonden.
Ook op het water werden honden ingezet op een tweetal boten. Daarbij werd door verschillende honden gereageerd. Het bleek echter dat op die plaatsen de stroomsnelheid te hoog was om duikers op een verantwoorde wijze verder te laten zoeken.
Samen met hondengeleiders en duikers van de RHWW waren er ook medewerkers van de Maastrichtse reddingsbrigade actief.
De samenwerking van iedereen die aan de inzet heeft bijgedragen was gedurende de gehele inzet uitstekend.

Er volgt met Rijkswaterstaat nog een overleg of het mogelijk is de stroomsnelheid naar beneden te brengen waardoor duikers op bepaalde plaatsen ingezet kunnen worden.
Tot op heden is de vermiste man nog niet gevonden.
 


30 januari 2005;
Zoektocht naar een vermiste vrouw (48) in Oud-Beijerland.

Op verzoek van TROS Vermist en familie van de sinds 11 november 2004 vermiste vrouw heeft een inzetteam van de RHWW de directe omgeving van Oud-Beijerland afgezocht. Het inzetteam van de RHWW bestond uit 15 reddingshonden en 22 personen. Het inzetteam werd in een 4-tal groepen opgesplitst en gedurende de gehele dag zijn verschillende gebieden doorzocht, zonder dat dit heeft geleid tot het vinden van de vermiste vrouw.

16 april is het lichaam van de vermiste vrouw gevonden in een gebied, welke lag op 6 km afstand van het eerder doorzochte gebied.
 


24 januari 2005;
Zoektocht naar een vermiste man (32) in Amsterdam.

Op verzoek van familie van de vermiste man heeft de RHWW met een inzetteam van 12 reddingshonden en 14 personen gezocht in de omgeving van Amsterdam-Oost. Er werd gezocht op het land en op het water. Door een 4-tal honden werden op nagenoeg dezelfde plaats verwijzingen verkregen op het water. In overleg met de Politie en de KLPD te water werd toch nog besloten een duikteam van Brandweer Amsterdam te laten duiken. Vanwege de duisternis en de koude werd rond 18.30 uur het duiken gestaakt om de volgende dag verder te gaan. De vermiste man werd echter niet gevonden.

Door de milieupolitie werd 24 maart het lichaam gevonden in het verlengde van het kanaal daar waar eerder door de honden werd verwezen.
 


22 januari 2005;
Het gebouw van de RHWW in Duiven is officieel geopend en in gebruik genomen.

Zaterdag 22 januari 2005 is door Jaap Jongbloed en de Burgemeester van Duiven de Hr. Zomerdijk het RHWW gebouw geopend.
Onder belangstelling van vele genodigden werd eerst door een reddingshond een slachtoffer gezocht. Daar werd de reddingshond beloond met een speeltje waar een sleutel aan zat. Die sleutel moest vervolgens naar Jaap Jongbloed (TROS Vermist) worden gebracht waarna Jaap de openingsspeech hield. Daarna was het woord aan de Burgemeester van Duiven die het gebouw mocht openen. Aansluitend was er een zeer gezellige receptie. Gedurende de receptie werden via een beamer foto's geprojecteerd zodat voor een ieder duidelijk was hoeveel werk er het afgelopen jaar is verricht.
S' avonds was er voor alle aangeslotenen en anderen die de afgelopen bouwperiode veel hulp hebben geboden een zeer gezellige feestavond. Het bleek al heel gauw dat deze ruimte een bijzonder gezellige uitstraling heeft waar men zich op zijn gemak voelt. De live muziek, het heerlijke buffet en de goede sfeer maakten het feest compleet.

Een OPEN DAG voor donateurs en andere belangstellenden staat op 13 maart 2005 gepland.

>>>KLIK HIER voor o.a. foto's van de opening.
>>>KLIK HIER voor krantenberichten over het RHWW gebouw.

 


9 januari 2005;
Zoektocht naar een vermiste vrouw (62) in Zuidlaren.

Op verzoek van TROS Vermist en in overleg met de Politie, regio Groningen, is op 9 januari gezocht naar een sinds 15 december 2004 vermiste vrouw.
De RHWW heeft met 18 personen en 15 reddingshonden gedurende de gehele dag een bosrijke omgeving bij Zuidlaren afgezocht.

Het lichaam van de vrouw is eind maart door een visser gevonden in het Zuidlaardermeer.
 


6 januari 2005;
Gevolgen zeebeving Zuid-Oost Azië.

Ook de RHWW is geschokt vanwege het verwoestende effect van de zeebeving en het enorme aantal slachtoffers in Zuid-Oost Azië.
Er worden veel vragen gesteld over de hulp die de RHWW kan bieden.
Het is vanzelfsprekend dat de RHWW wil helpen indien dit zinvol is. Op dit moment is er geen verzoek voor onze speciale hulp met reddingshonden ontvangen.

Naast de eerste levensbehoeften voor de overlevenden is de grootste prioriteit het bergen en identificeren van de vele slachtoffers.
Onder die slachtoffers zijn nog zeer velen die als vermist zijn opgegeven.
 

Het getroffen rampgebied.
TROS-VERMIST heeft een speciale pagina gemaakt waar men een lijst kan zien met namen van Nederlandse slachtoffers en waar men oproepen en gegevens over vermiste personen kan plaatsen.
>>> KLIK HIER voor deze pagina van TROS VERMIST.

Ook op de onderstaande link is veel informatie te vinden over de ramp in Azië.
>>> KLIK HIER voor die nieuwe verzamel pagina.

>>> KLIK HIER voor info van de: Official Thai Tsunami Information Center.  
       Klik daarna in het menu op Dutch!
       Bekijk in het menu de pagina's met Injury, Missing , Death en Links voor nadere informatie.


KLIK en doneer. klik op de button voor een donatieformulier!
 


© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen