Nieuws 2010|2009|2008|2007|2005|2004|2003|2002|2001|2000|1999| ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

10 december 2006;
Lichaam vermiste vrouw, dag voor zoekactie, gevonden.

Op verzoek van familie van de vermiste vrouw en TROS Vermist was met medewerking van de politie in Waalwijk besloten tot een zoekactie. Op 10 december zou in de omgeving van Waalwijk worden gezocht naar de sinds 26 november vermiste vrouw (53).
De dag voor de zoekactie werd het lichaam van de vrouw gevonden. Er zouden 18 personen en 16 reddingshonden van de RHWW worden ingezet.

Namens de RHWW wensen wij de familie sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 


21 november 2006;
Inzet naar vermiste man in Vethuizen bij Doetinchem.

Op verzoek van de brandweer Doetinchem werd door een inzetteam van de RHWW, die bestond uit 4 reddingshonden en 3 personen, hulp verleend bij het zoeken naar een vermiste man (46) in de Kemperplas bij Vethuizen. Alle honden hebben bij de plas door middel van een verwijzing aangegeven. Duikers van het duikteam van de brandweer hebben de plas afgezocht, maar de vermiste man werd daarbij niet gevonden, ook het dreggen heeft daarna geen resultaat opgeleverd.
15 januari 2007 heeft de politie bekend gemaakt dat het lichaam van de vermiste man door een voorbijganger in de Kemperplas werd aangetroffen. De plaats waar eerder de honden hadden verwezen.

Namens de RHWW wensen wij de familie en vrienden sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 


19 november 2006;
Lichaam vermiste vrouw door grote inzet van reddingshonden gevonden.

Het lichaam van een sinds 6 oktober 2006 vermiste vrouw (49) uit Wolvega is door de inzet van reddingshonden op 19 november gevonden.
Op verzoek van de familie en in samenwerking met TROS Vermist en de politie Fryslân, team Stellingwerf is gezocht naar deze vermiste vrouw. Op 17 november is rond en op het water van een singel door een inzetgroep van 4 personen en 5 reddingshonden van de RHWW zonder resultaat gezocht. Mede vanwege de uitgestrekte natuurstroken, met veel bospartijen en water in de directe omgeving van Wolvega, is er besloten de zoekactie op te schalen.
De RHWW heeft aan de RHH, RWO, VRT en RHGG gevraagd gezamenlijk teams te leveren om een grootschalige inzet mogelijk te maken.
In totaal hebben 58 personen en 34 reddingshonden aan de inzet op 19 november met succes deelgenomen. De honden werden met hun begeleiders in een 8-tal groepen verdeeld die allen in de directe omgeving van Wolvega een zoekgebied kregen om te doorzoeken. Aan het begin van de middag werd het lichaam van de vermiste vrouw in een bosperceel door een groep van deze reddingshonden gevonden.
Nog niet eerder zijn er door vrijwilligers voor een inzet 34 reddingshonden op één dag ingezet.
Het team van de St. Reddingshonden R.H.W.W. bestond in totaal uit 22 personen en 18 reddingshonden.

Namens alle betrokken teams wensen wij de familie, vrienden en bekenden alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 


18 november 2006;
Vermiste man in Molenhoek teruggevonden.

Op verzoek van de politie te Gennep werd de RHWW gevraagd met spoed te zoeken naar een sinds 16/11/06 vermiste man (76). Op het moment dat het inzetteam naar de verzamelplaats in Mook reed werd bekend dat de man door een hond van een wandelaar in de ochtend op 18/11/06 in Molenhoek was gevonden. De man was onderkoeld maar maakt het naar omstandigheden goed.
De RHWW was met 13 reddingshonden en 16 personen op weg, maar kon na deze positieve mededeling huiswaarts keren.
 


november 2006;
Wijziging in naam en logo.

De Stichting heeft haar naam aangepast.
De officiële naam is nu Stichting Reddingshonden RHWW
Tevens is daarvoor het logo aangepast.
Voor verder informatie zie onze contactpagina.


2 - 9 juli 2006;
Inzet naar vermiste vrouw (26) in Noorwegen.
 

Op 20 augustus 2006 heeft een schipper het lichaam van de sinds 4 juni vermiste vrouw in het Gjendemeer, 2 km ten westen van de plaats Memurubu, in het water aangetroffen. De vindplaats ligt 12 km onder het zoekgebied welke door het inzetteam van de RHWW werd doorzocht.

Met name namens het inzetteam wenst de RHWW, de familie, vrienden en kennissen, heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.


Klik op het plaatje voor een grotere kaart
van Jotunheimen.
Het inzetteam werkte vanuit de plaats Lom.
Het zoekgebied was ten zuiden daarvan.

.
KLIK HIER voor het Fotoalbum.

KLIK HIER voor het totale inzetverslag en foto's van de RHWW in Noorwegen. 

READ MORE for the diary of the searchoperation in English.

KLIK HIER voor berichten uit de media over deze vermissing.

KLIK HIER voor extra informatie van TROS VERMIST.

26 mei 2006;
De RHWW ontving de Vergeet-Me-Niet Award 2006!

De aan TROS Vermist gelieerde Stichting MISSING reikt de Vergeet-Me-Niet Award jaarlijks uit aan een persoon, stichting, organisatie, politiekorps of hulpinstantie die zich meer dan verdienstelijk maakt inzake het oplossen van vermissingen: Als blijk van waardering en ter aanmoediging voor verdere acties.

Dit jaar ontving de RHWW tijdens de TV-uitzending van TROS Vermist op 26 mei uit handen van Jaap Jongbloed en Corrie van Buuren de Vergeet-Me-Niet Award 2006.

De RHWW ziet het ontvangen van deze Award als waardering voor de inzet van het werk bij vermissingen en een extra stimulans om dit werk te blijven voortzetten.

Het bestuur van de Stichting Reddingshonden RHWW feliciteert alle personen van de RHWW met de ontvangen Award en bedankt iedereen voor alle inzet van de afgelopen jaren.

Op de foto:
Louise Smits, voorzitter van de RHWW, Jaap Jongbloed en Corrie van Buuren, na de uitreiking van de Vergeet-Me-Niet Award.

KLIK HIER om de video van de uitreiking te zien.

KLIK HIER om de motivatie te lezen waarom de RHWW de Award ontving.
 


21 mei 2006;
Zoekactie naar vermiste vrouw (71) in Leidschendam.

Op verzoek van de familie heeft de RHWW met 13 reddingshonden en 15 personen gezocht naar de sinds 1 april vermiste vrouw.
In de directe omgeving van Leidschendam werd zowel op het water als op het land, de vlakte, gezocht. Gedurende die dag werden de 13 honden in 4 groepen verdeeld. De honden hebben die dag geen verwijzingen gegeven. De vrouw is nog steeds vermist.
 


26 maart 2006;
Zoekactie naar vermiste man (43) in Nigtevecht.

Op verzoek van de politie heeft de RHWW met 4 reddingshonden en 4 personen gezocht naar een sinds 4 weken vermiste man.
Er werd op het water van de Vecht gezocht met name bij de sluis. Alle honden hebben op dezelfde plaats verwezen. Daarop heeft de politie duikers van de brandweer ingezet. Op dat moment hebben de duikers helaas niets aan kunnen treffen.
Vanwege de duikactie is de sluisdeur, die normaal gesproken niet meer wordt gebruikt, even geopend en weer gesloten waardoor er een verbinding is ontstaan met het Amsterdam Rijnkanaal.
De volgende dag is het lichaam van de vermiste man drijvend in het Amsterdam Rijnkanaal aangetroffen.

De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 

 


Een team  op de boot in actie met een van de honden.


11 maart 2006;
Zoekactie naar vermiste man (28) in Boornzwaag.

Op verzoek van de politie is er opnieuw naar de vermiste man gezocht door een inzetteam van de RHWW. Ook dit keer werd er op het water gezocht. Het team bestond uit 2 reddingshonden en 6 personen waaronder 4 duikers. De honden hebben op het water verwezen en vervolgens hebben de duikers het water doorzocht. De duikers hebben ook nu niets aangetroffen.

Inmiddels is bekend geworden dat op 20 april het lichaam van de vermiste man is gevonden. Het lichaam is in het water aangetroffen op enkele meters verwijderd van de plaats waar de honden al eerder hadden verwezen.
De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

KLIK HIER voor meer info.


14 februari 2006;
Zoekactie naar een vermiste man (32) bij de Volkeraksluizen.

Op verzoek van de politie heeft een inzetgroep van de RHWW gezocht naar de vermiste man.
Het team van de RHWW bestond dit keer uit 3 reddingshonden en 3 personen. Er werd gezocht op een boot nabij Willemstad bij de Volkeraksluizen. De honden hebben los van elkaar alle drie verwezen, vervolgens heeft de politie gedregd. De volgende dag is er met duikers gewerkt en er is opnieuw gedregd. Er werd toen echter niets gevonden.
Het lichaam van de vermiste man is door een schipper op 30 maart gevonden. De vindplaats bleek in lijn met de plaats waar de honden eerder hadden verwezen.

De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 


5 februari 2006;
Een gezamenlijke zoekactie naar de vermiste vrouw uit Waardenburg.

Als vervolg op de zoekactie van 29 januari, die niets opleverde, is ditmaal op 5 februari een gezamenlijke zoekactie gehouden en is tevens het zoekgebied uitgebreid.
De RHWW heeft de RHH, de RWO en de VRT gevraagd deel te nemen aan deze gezamenlijke actie.
In totaal werden 42 personen en 24 reddingshonden ingezet. Het zoekgebied bestreek een gebied boven Waardenburg tussen de A2 en de A12. Tevens werd nog een brede strook richting Opijnen afgezocht. Ondanks de inzet van een ieder heeft ook deze inzet helaas niets opgeleverd.
Inmiddels is bekend geworden dat het lichaam van de vermiste vrouw is gevonden in het water van een sloot in de uiterwaarden bij Waardenburg. Vermoedelijk heeft zij langere tijd onder het ijs gelegen.

De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 


29 januari 2006;
Zoekactie naar vermiste vrouw (62) uit Waardenburg.

Op verzoek van de familie heeft TROS Vermist de reddingshonden van de RHWW ingezet om te zoeken naar de sinds 29 november 2005 vermiste vrouw. Op 29 januari heeft een inzetgroep van de RHWW die bestond uit 14 personen en 11 reddingshonden gezocht in de omgeving van Waardenburg. Deze inzet heeft nog niet geleid tot het vinden van de vermiste vrouw.

Inmiddels is bekend geworden dat het lichaam van de vermiste vrouw is gevonden in het water van een sloot in de uiterwaarden bij Waardenburg. Vermoedelijk heeft zij langere tijd onder het ijs gelegen.

De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

KLIK HIER voor meer info.


21 januari 2006;
Zoekactie naar vermiste man (28) in Boornzwaag.

Op verzoek van de politie heeft een inzetgroep van de RHWW bij Boornzwaag nabij Joure gezocht naar een man die bij werkzaamheden langs de waterkant vermist was geraakt.
De groep van de RHWW bestond uit 4 reddingshonden en 5 personen. Alle honden hebben op het water verwezen.
Daarna is nog met duikers gezocht, maar ondanks deze inspanningen is de vermiste man tot op heden nog niet gevonden.

Inmiddels is bekend geworden dat op 20 april het lichaam van de vermiste man is gevonden. Het lichaam is in het water aangetroffen op enkele meters verwijderd van de plaats waar de honden al eerder hadden verwezen.
De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

KLIK HIER voor meer info.


14 januari 2006;
Zoekactie naar vermiste man (73) in Dongen.

Een inzetgroep van de RHWW bestaande uit 3 reddingshonden en 5 personen heeft vanuit een boot op het Wilhelminakanaal nabij Dongen gezocht naar een vermiste man.
De reddingshonden hebben ter plaatse verwezen. Daarna is er door de politie gedregd maar de vermiste man is nog niet gevonden.

Op 20 februari werd door een binnenschipper in het Wilhelminakanaal het lichaam aangetroffen van de vermiste man.
De RHWW wenst de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

KLIK HIER voor meer info.


12 januari 2006;
Zoekactie naar vermiste vrouw in Ridderkerk.

Op verzoek van de politie is door de RHWW gezocht naar een sinds 5 januari vermiste vrouw in Ridderkerk.
De inzetgroep van de RHWW bestond uit 2 reddingshonden en 4 personen. Het gebied wat doorzocht moest worden was een water in het Oosterpark. Voordat op het water gezocht kon worden moest eerst met een boot het ijs kapot worden gevaren.
Zowel aan de waterkant als op het water werd door beide honden verwezen. Daarna zijn duikers van de brandweer te water gegaan.
Na een tweetal uren zoeken werd door de duikers niets aangetroffen.

Op 28 mei is het lichaam van de vermiste vrouw in de Nieuwe Maas bij Rotterdam aangetroffen.
De RHWW wenst alsnog de familie, vrienden en kennissen, veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 


© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen