Nieuws 2010|2009|2008|2006|2005|2004|2003|2002|2001|2000|1999| ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

16 december 2007;
Inzet naar vermiste man (54) in Helmond en omgeving.

De RHWW heeft van de familie en in samenspraak met de politie en TROS Vermist, het verzoek gekregen naar de sinds 24 november vermiste man te zoeken. Op 16 december is er in Helmond en de directe omgeving door een zeer grote groep vrijwilligers met reddingshonden gezocht naar de vermiste man. Ondanks de grootschaligheid en het grote gebied wat werd doorzocht is het niet gelukt de vermiste man te vinden. De RHWW had de volgende groepen uitgenodigd aan deze gezamenlijke actie deel te nemen: RHH, VRT, RWO, RHWZ, RHGG, RHN, RHGD,en SRCN. De RHWW was zelf met 14 reddingshonden en 15 personen vertegenwoordigd. In totaal werden 45 reddingshonden en 65 vrijwilligers uit het gehele land ingezet. Nog nooit eerder werden 45 reddingshonden op één dag in Nederland voor een zoekactie ingezet.
Alle vrijwilligers worden hierbij bedankt voor hun inspanningen.
Op 8 januari is het lichaam van de vermiste man gevonden in de Zuid-Willemsvaart door een voorbijganger.

Namens de St. Reddingshonden RHWW en alle vrijwilligers die hebben meegezocht wensen wij, de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.


2 december 2007;
Lichaam vermiste man in Stadskanaal gevonden.

Zaterdag 1 december is het lichaam van de vermiste man (43) uit Grootegast in Stadskanaal door jagers gevonden. De vindplaats lag buiten de zoekgebieden waar op 7 en 21 oktober door reddingshonden en vrijwilligers werd gezocht. De man was reeds 8 maanden vermist.

Namens de St. Reddingshonden RHWW en alle vrijwilligers die hebben meegezocht wensen wij, de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.


23 oktober 2007;
 Reddingshonden geliefd voor opsporing, een artikel uit De Gelderlander door Wim Nelissen

De een voetbalt, de ander spaart postzegels. De mensen van stichting Reddingshonden RHWW sporen met hun dieren vermiste mensen op. In hun vrije tijd en vrijwel altijd op eigen kosten. Maar het geeft een kick als er weer iemand gevonden is.

'Hallo Louise, en alle andere van de groep. Bij deze wil ik jullie bedanken voor jullie hulp. Ik kon bellen, al was het midden in de nacht, en jullie kwamen meteen in actie. Ik ben heel goed geholpen en gelukkig is mijn vader terug, wel verward maar ongedeerd. Nogmaals bedankt voor alles!! Jullie inzet verdient een dikke pluim.' .........

KLIK HIER voor het hele artikel uit De Gelderlander


21 oktober 2007;
Vervolginzet naar vermiste man in Stadskanaal.

Een nieuwe inzet heeft plaatsgevonden als vervolg op de inzet van 7 oktober. Dit keer werden naast de reddingshonden van de RHWW ook honden en vrijwilligers ingezet van de RWO, RHGG en de RHGD. Het zoekgebied betrof vooral bos. Er werd ook dit keer prima samengewerkt, echter dit heeft nog niet geresulteerd in het vinden van de vermiste man. In totaal werden 18 reddingshonden en 25 vrijwilligers ingezet. De RHWW, die de inzet coördineerde, was zelf met 9 reddingshonden en 9 vrijwilligers aanwezig.

       
Enkele sfeerfoto's van de twee inzetten in stadskanaal.

7 oktober 2007;
Inzet naar vermiste man in Stadskanaal.

Op verzoek van TROS Vermist heeft de RHWW gezocht naar een sinds april vermiste man (43) uit Grootegast.
De RHWW heeft met 13 personen en 13 reddingshonden in de omgeving van Stadskanaal gezocht in een aantal percelen zeer dicht begroeid bosgebied. Na een lange dag intensief zoeken is de man nog steeds vermist.


26 juli 2007;
Spoedinzet naar circusmanager (18) bij recreatieplas van camping in Zelhem.

Op verzoek van de politie heeft de RHWW met vier reddingshonden en vier vrijwilligers op het water van een recreatieplas nabij Zelhem gezocht naar een vermiste 18-jarige. De man wordt sinds donderdagmiddag 16.00 uur vermist en de politie heeft goede reden om aan te nemen dat hij in het water is gevallen. Een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) werd donderdag ingezet bij de zoektocht. Aan het begin van de avond werd de RHWW met de honden ingezet. Alle honden verwezen onafhankelijk van elkaar op het water. Daarop werden zes duikers van de brandweer ingezet die tot diep in de nacht zochten naar de vermiste. Ook een speurhond van de politie gaf op het water aan waardoor ook de volgende dagen nog door duikers in het water is gezocht. De 18-jarige werkt bij een rondtrekkend circus dat op de Zelhemse camping stond.

Het is bekend geworden dat
de manager het circus in overspannen toestand verliet en daardoor geruime tijd spoorloos was. Hij is inmiddels thuis teruggekeerd.


13 juni 2007;
Spoedinzet naar vermiste vrouw (73) uit Castricum.
De vermiste vrouw is inmiddels levend gevonden.

Op verzoek van de politie Noord-Holland-Noord is met spoed gezocht naar een sinds maandagavond 11 juni vermiste vrouw. In de loop van woensdag 13 juni werd het verzoek van de politie ontvangen en werd direct een inzetteam van de RHWW geformeerd. Dit team bestond uit 9 reddingshonden en 15 vrijwilligers. Toen het uitgestrekte zoekgebied van het Noordhollands duinreservaat in Castricum duidelijk werd is opgeschaald naar een grote zoekactie waarbij de andere samenwerkende reddingshonden organisaties werden uitgenodigd. Uiteindelijk deden behalve de RHWW de volgende organisaties mee aan de zoekactie: RHH, RWO, VRT, RHGG, RHWZ, SRCN. In totaal werden 27 reddingshonden en 41 vrijwilligers ingezet die zochten tot de late avond, toen de duisternis al was gevallen. De vermiste vrouw werd echter niet in het doorzochte gebied van het duinreservaat gevonden. Gedurende de zoekactie waren medewerkers van de politie en van het waterleidingbedrijf continu aanwezig.
Donderdagochtend 14 juni kwam het verlossende bericht dat de vermiste vrouw, naar omstandigheden verder in goede toestand, was gevonden in Wijk aan Zee zo'n 15 km buiten het doorzochte gebied.
Namens de politie worden alle vrijwilligers bedankt, die zo snel hebben gereageerd en uit alle delen van Nederland naar Castricum kwamen om te zoeken naar de vermiste vrouw.


2 april 2007;
Vervolginzet naar vermiste man in de omgeving van Ommen.
LAATSTE BERICHT:
Eind april is het lichaam van de vermiste man gevonden in een rietkraag in de Vecht bij Hasselt ongeveer 25 km gelegen van de zoekgebieden. Meer informatie is te lezen op de Nieuws pagina van 2009.

Naar aanleiding van nieuwe informatie die de politie ontving, is opnieuw gezocht naar de vermiste man uit Hengelo (Gld). Dit keer is een natuurgebied doorzocht ten zuiden van de Vecht. Een groep van de RHWW die bestond uit 7 personen en 7 reddingshonden heeft gedurende de dag dit gebied waaronder een grote zandverstuiving met de honden doorzocht. Er werd echter niets gevonden.


18 maart 2007;
Vervolginzet naar vermiste man in de omgeving van Ommen.

Opnieuw heeft een grote inzet in de omgeving van Ommen plaatsgevonden. De RHH, RWO, RHGG, VRT en Kappa werkten op verzoek van de RHWW mee aan deze inzet. De RHWW was met 12 vrijwilligers en 12 reddingshonden actief. Eerder werd op 4 en 11 februari al gezocht naar een sinds 11 december 2006 vermiste man. Dit maal bestond de totale groep uit 49 vrijwilligers die met 34 reddingshonden een groot gebied hebben afgezocht. In een bepaald gebied werden meerdere honden ingezet omdat de honden daar op een bepaalde wijze op nagenoeg dezelfde plaats zeer actief waren. in die gevallen werd echter niets aangetroffen. Aan het einde van deze zoekdag is dat gebied op linie met alle vrijwilligers doorzocht maar ook nu werd niets gevonden. De politie zal met dit gegeven verder gaan.


4 maart 2007;
Inzet naar vermiste bejaarde vrouw uit De Wijk.

Op verzoek van het KLPD en in samenwerking met TROS Vermist heeft de RHWW in de omgeving van De Wijk (Meppel) en het riviertje de Reest gezocht naar een vermiste vrouw (80). Het team van de RHWW bestond uit 14 personen en 10 reddingshonden. Gedurende de zoekdag waren o.a. medewerkers van het KLPD (bureau vermiste personen), de politie regio Drenthe (team Hoogeveen west - de Wolden) en de brandweer van De Wijk aanwezig. De groep werd opgedeeld in drie teams. Eén team zocht het water van de Reest af, de twee andere teams zochten in de directe omgeving van de Wijk. Duikers van de brandweer Hoogeveen kwamen nog in actie doordat de honden die het water afzochten op dezelfde plaats verwezen. Ondanks deze inspanning werd de vermiste vrouw die dag nog niet gevonden.

Het lichaam van de vermiste vrouw is 14 maart door een inwoner van De wijk in het riviertje de Reest gevonden ter hoogte van de plaats waar de honden op 4 maart hebben aangegeven.

Namens de RHWW wensen wij de familie sterkte toe met de verwerking van dit verlies.


11 februari 2007;
Vervolginzet naar vermiste man in de omgeving van Ommen.

Doordat vorige week, ondanks het grootste aantal ingezette vrijwilligers (66) met reddingshonden (41) voor een inzet, niets werd gevonden en omdat er nieuwe aanwijzingen door de politie waren ontvangen die een ander zoekgebied aangaven werd besloten een nieuwe inzet te doen.
Dit keer werden 36 reddingshonden en 47 vrijwilligers ingezet die van de volgende groepen kwamen: RHWW, RHH, RWO, RHGG, VRT.
De RHWW was met 14 honden en 18 personen aanwezig. Dit keer was ook de polite Noord- en Oost Gelderland aanwezig omdat daar de melding van de vermissing was ontvangen.
De hele dag werd met meerdere teams de te doorzoeken sectoren doorzocht maar er werd ook nu niets gevonden. Ondanks de regenval is er weer veel werk verzet en een groot gebied in de bosrijke omgeving uitgesloten.


4 februari 2007;
Inzet naar vermiste man in de bossen bij Ommen.

Op verzoek van het KLPD heeft de RHWW in samenwerking met TROS Vermist een grootschalige inzet in de bossen in de omgeving van Ommen georganiseerd. Er werd gezocht naar een sinds 11 december 2006 vermiste man (47) uit Hengelo (Gld).
Bij deze inzet waren 7 reddingshondengroepen betrokken met in totaal 41 reddingshonden en 66 personen. Deze vrijwilligers met hun speciaal opgeleide honden waren afkomstig uit het gehele land.
De RHWW was zelf met 12 honden en 18 personen aanwezig. De andere groepen die aan deze inzet deelnamen waren; RHH, RWO, RHGG, VRT, Kappa en RHWZ. Het te doorzoeken terrein was dit keer een zeer uitgebreid gebied, voornamelijk bos, waar de sporen van de laatste storm het zoeken soms bemoeilijkte. Er is de gehele dag, tot de duisternis intrad, hard gewerkt en goed samengewerkt. Desondanks is de vermiste man nog niet gevonden.
De gehele dag waren medewerkers van de politie regio IJsseland, team Dalfsen-Ommen en van Staatsbosbeheer aanwezig.


28 januari 2007;
Inzet naar vermiste bejaarde man.

Op verzoek van de politie heeft een inzetgroep van de RHWW in de omgeving van Eindhoven gezocht naar een vermiste bejaarde man (85). De groep bestond uit 19 personen en 15 reddingshonden. Er werd gezocht op de vlakte en bij waterpartijen. Tijdens de inzet werd niets gevonden.
Op 22 mei is het lichaam van de vermiste man in een zandafgraving gevonden. Deze zandafgraving was door een hoog hekwerk afgesloten en behoorde niet tot het zoekgebied.


20 t/m 24 januari 2007;
Inzet naar vermiste man (58) in Spanje.

Op verzoek van de familie van een vermiste man is er een inzet in Spanje geweest in de omgeving van Fuengirola. Dit ligt ten zuiden van Torremolinos aan de Coste del Sol.
De inzetgroep van de St. Reddingshonden RHWW die met spoed naar Spanje is afgereisd bestond uit 11 personen en 9 reddingshonden. De groep is op 20 januari in twee vluchten vanaf schiphol naar Malaga vertrokken en op 24 januari laat in de avond met één vlucht weer teruggekeerd.
De man is uiteindelijk gevonden door de politie en is met meerdere verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

De inzet is mogelijk gemaakt door VIDI Expertise B.V. en de Postbank.

KLIK HIER voor het verslag van deze inzet

KLIK HIER voor het fotoalbum.


16 januari 2007;
Lichaam vermiste vrouw tijdens inzet gevonden.

Op verzoek van het KLPD en de politie uit Zuidhorn heeft de RHWW hulp verleend bij het zoeken naar een sinds 13 januari vermiste 75-jarige vrouw uit Baflo (Gr). Een inzetgroep met 4 reddingshonden en 3 personen heeft op twee boten, één van het KLPD en die van de RHWW zelf, op het water in de nabije omgeving van Baflo gezocht. Tijdens de inzet werd het lichaam van de vermiste vrouw op een omgeploegde akker gevonden.
 


© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen