Nieuws 2010|2009|2007|2006|2005|2004|2003|2002|2001|2000|1999|ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

28 december 2008;
Inzet naar vermiste man (22) in Den Bosch.

Op verzoek van de politie te Den Bosch heeft een inzetgroep van de RHWW op de wateren bij Den Bosch gezocht naar de sinds 21 december vermiste man. De inzetgroep van de RHWW bestond uit 4 reddingshonden en 7 vrijwilligers. Alle honden hebben zelfstandig en onafhankelijk van elkaar op dezelfde plek verwezen. Een duiker van de brandweer heeft die plek nog deels doorzocht, maar er werd op dat moment nog niets gevonden.

KLIK HIER; voor een video fragment gemaakt door Omroep Brabant 28/12/2008.
KLIK HIER; voor informatie van Omroep Brabant 28/12/2008
KLIK HIER; voor informatie van de brandweer Den Bosch 28/12/2008
KLIK HIER; voor info van Brabants Dagblad 30/12/2008

 


Een reddingshond van de RHWW in actie
 

Op 22 februari 2009 werd het lichaam van de vermiste man door vissers aangetroffen in de Ertveldplas bij Den Bosch. De 22-jarige Bosschenaar werd vermist nadat hij de zaterdagnacht een bezoek bracht aan een café in de binnenstad. De politie heeft tijdens zijn vermissing meerdere zoekacties uitgevoerd, deze zoekacties leverden geen resultaat op.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van het verlies van Pieter.


7 december 2008;
Zeer drukke inzetdag voor de RHWW.

Deze dag was druk bezet omdat achtereenvolgens op een 3-tal plaatsen een inzet gaande was waar de RHWW voor was gevraagd.
 


> Inzet 1)
Zoekactie naar vermiste jongen (19) in Wolvega.

Door de politie Fryslận uit Wolvega werd een beroep gedaan op de RHWW vanwege de zorgelijke vermissing van een zwakbegaafde 19-jarige jongen. Deze jongen was sinds 5 december vermist. Vanwege deze situatie heeft de RHWW direct een beroep gedaan op een aantal samenwerkende reddingshondengroepen. Zo waren behalve de RHWW ook de RHH, RWO, RHN, RHGD en SCRN betrokken bij deze inzet.
In totaal waren 6 groepen met 32 reddingshonden en 42 vrijwilligers aanwezig. De RHWW zelf was met 12 honden en 18 vrijwilligers aanwezig.
De zoektocht was nog maar net van start gegaan toen de melding bij de politie binnenkwam dat, net daarvoor, de vermiste jongen zelfstandig was thuisgekomen.

> Inzet 2)
2e inzet naar vermiste matroos bij Krammersluizen.

De St. SOAD uit Urk heeft opnieuw een beroep op de RHWW gedaan. De vermiste matroos bij de Krammersluizen was nog steeds niet gevonden bij het dreggen. 5 vrijwilligers en 4 reddingshonden vertrokken naar Bruinisse nadat de inzet in Wolvega was afgesloten. Ook deze honden verwezen de plek die eerder deze week door de reddingshonden van de RHWW al was verwezen.
Omstreeks 15.15 uur werd het lichaam van de vermiste matroos door de SOAD gevonden. De vindplaats lag in de lijn die door de honden was aangegeven.

KLIK HIER; voor meer informatie van de St. SOAD over deze inzet.
KLIK HIER; voor informatie van de KNRM over deze inzet.
KLIK HIER; voor meer informatie van OpUrk.nl.


Namens alle vrijwilligers van de St. Reddingshonden RHWW wensen wij; de familie, vrienden, leden van de SOAD en de andere ingezette hulpdiensten sterkte met de verwerking van dit verlies.

Ook op 7 december hebben reddingshondenteams van de RHWW met succes het water afgezocht.

> Inzet 3)
Zoekactie bij Schiedam naar vermiste man (46)

Op verzoek van TROS Vermist is er tevens deze dag een inzet geweest op het water bij Schiedam.
Er werd gezocht naar een sinds 5 mei 2008 vermiste man. De inzetgroep in Schiedam bestond uit 3 reddingshonden en 5 personen. Alle honden hebben op dezelfde plaats getekend. De vermiste man is nog niet gevonden.
 

4 december 2008;
Zoekactie naar vermiste matroos bij de Krammersluizen.

Op verzoek van de St. SOAD uit Urk heeft een inzetgroep van de RHWW op 4 december gezocht bij de Krammersluizen in Zeeland bij Bruinisse.
De groep van de RHWW bestond uit 3 reddingshonden en 4 vrijwilligers. Er werd gezocht naar een matroos (29) uit Urk die in de ochtend van 2 december van een binnenvaartschip te water is geraakt.
Direct na de vermissing is groot alarm geslagen waarbij een reddingsactie op touw is gezet. Daarbij werden o.a. boten van de KNRM, een politieboot, een rijkswaterstaatboot en een politiehelikopter ingezet. Ook werd sonar apparatuur en de SOAD uit Urk ingezet.
De reddingshonden van de RHWW hebben alle drie op het water verwezen. Op basis van die informatie werd verder gezocht met dreggen.
Tot op heden heeft deze grote zoekactie nog niet geleid tot het vinden van de matroos.

Op 7 december heeft de RHWW opnieuw gezocht en opnieuw werd door de honden verwezen. Vervolgens werd op de door de honden verwezen plek door het dreggen van de SOAD uit Urk het lichaam van de vermiste matroos gevonden.
Zie hierboven voor aanvullende informatie.

 


Op 4 december hebben de reddingshondenteams van de RHWW voor het eerst het water afgezocht voor deze vermissing. De ingezette honden verwezen allemaal op het water.

27 november 2008;
Lichaam vermiste man geborgen op plaats waar reddingshonden aan gaven.

Op verzoek van de politie in Dongen (regio Midden- en West Brabant) heeft een inzet groep van de RHWW op 26 november 2008 gezocht naar een  vermiste man (51). De groep bestond uit drie reddingshonden en 4 vrijwilligers er werd gezocht op het water van het Wilhelmina kanaal in de directe omgeving van Dongen. De man was sinds 23 november 2008 vermist.
Alle reddingshonden verwezen een locatie en gaven onafhankelijk van elkaar een zelfde plaats aan. Die plaats werd met behulp van een GPS gemarkeerd.

Op basis van die informatie heeft op 27 november het Dregteam van de waterpolitie in samenwerking met de Stichting SOAD uit Urk, die werkt met speciale dreggen, het lichaam kunnen bergen.
Het lichaam van de man werd in het water aangetroffen op de gemarkeerde plaats, waar de honden van de RHWW aansloegen.

De vrijwilligers van de St. Reddingshonden RHWW wensen de familie sterkte toe met de verwerking van dit verlies.


15 november 2008;
De RHWW en haar site ondersteunen AMBER ALERT.

AMBER Alert is het nieuwe landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en – ontvoeringen. Hiermee kan de politie bij de ontvoering of vermissing van een kind direct heel Nederland waarschuwen – via PC- en TV-schermen, websites, e-mail, SMS, instant messenging, TV en radio. Zo kan de kans op een goede afloop enorm worden vergroot.

Ook op onze site ziet men de AMBER Alert popup indien een kindervermissing of -ontvoering dit noodzakelijk maakt.
Laten we hopen dat deze melding nooit hoeft te worden gebruikt!

Hoe meer personen de AMBER ALERT koppelen aan de telefoon hoe sneller mogelijk een kind kan worden gevonden.

AMBER Alert Nederland is een initiatief van Netpresenter en het Korps landelijke politiediensten.


Klik op dit logo en je kunt daarna zelf een AMBER ALERT op je mobiele telefoon of website laten ontvangen.

Of surf zelf naar: www.amberalertnederland.nl


11 oktober 2008;
Inzet naar een vermiste man in Den Bosch.

Op verzoek van de familie is naar de sinds 5 oktober 2008 vermiste man (33) door de RHWW met 4 personen en 3 reddingshonden op het water in Den Bosch gezocht. Hierbij is geen reactie van de honden gezien.

Het lichaam van de man is later gevonden door een visser die het lichaam zag drijven in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Citadellaan.
De brandweer heeft het lichaam samen met de technische recherche uit het water gehaald. Uit onderzoek is vast komen te staan dat het gaat om de 33-jarige man. Hij is door verdrinking om het leven gekomen.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie sterkte toe met de verwerking van het verlies.


6 juli 2008;
Lichaam vermiste vrouw uit Schagerbrug door reddingshonden gevonden.

Tijdens de laatste training voor de vakantie werd de RHWW door de politie Noord-Holland noord gevraagd te zoeken naar een sinds 5 juli vermiste vrouw (80) uit Schagerbrug.

Met een inzetgroep van ongeveer 14 honden en een 18-tal vrijwilligers werd naar Noord-Holland gereden waar om 14.30 uur gestart werd met de zoektocht. Omstreeks 15.30 uur werd het lichaam van de vrouw door de reddingshonden gevonden.

KLIK HIER voor een videobericht van RTV Noord-Holland

Namens de St. Reddingshonden RHWW wensen wij, de familie en bekenden veel sterkte toe met de verwerking van het verlies.


5 april 2008;
Inzet naar vermiste man in omgeving Dongen

Op verzoek van de politie is er op 5 april gezocht naar een vermiste man.
De RHWW is met 4 vrijwilligers en 3 reddingshonden naar de gevraagde locatie gegaan. Alle honden verwezen op een bepaalde plaats van het Wilhelminakanaal. Vervolgens is een duikteam van de brandweer in actie gekomen, daarop werd nog niets gevonden.
Na het weekend is er door het KLPD met de sonarboot gezocht en werd het lichaam van de man gelokaliseerd. Het lichaam werd daarna door duikers geborgen, het lag in de directe omgeving van de plek waar de reddingshonden op 5 april hadden aangegeven.

De St. Reddingshonden RHWW wenst de familie sterkte toe met de verwerking van het verlies.


26 maart 2008;
Inzet naar vermiste man (78) in Amerongen.

In de avond van 26 maart heeft de RHWW op verzoek gezocht naar een vermiste man (78) uit Ede. Hij was sinds 24 maart als vermist opgegeven en verbleef op een vakantieadres in Amerongen. De RHWW is met 15 vrijwilligers en 14 reddingshonden zeer actief in de bosrijke omgeving van het vakantieadres aan het zoeken geweest, echter zonder resultaat. 30 maart zou met een grote groep verder worden gezocht o.a. in de directe omgeving van het kasteel Amerongen.
Op 29 maart ontvingen wij het bericht dat het lichaam van de vermiste man die dag in de slotgracht van kasteel Amerongen was gevonden.

De vrijwilligers van de St. Reddingshonden RHWW wensen de familie veel sterkte toe met de verwerking van het verlies.


8 maart 2008;
Succesvolle gezamenlijke spoedinzet van Politie en vrijwilligers in Maastricht.

Tijdens een grootschalige spoedinzet op 8 maart door reddingshonden, vrijwilligers, politie en de Mobiele Eenheid is de vermiste man (34) in de directe nabijheid van het zoekgebied de Sint Pietersberg in redelijke gezondheid aangetroffen. Hij is door alle commotie tijdens de inzet zelf naar het politiepersoneel gelopen en werd daarbij in redelijk goede gezondheid aangetroffen.

Op verzoek van de Politie Regio Limburg-Zuid en in samenwerking met het Landelijk Bureau Vermiste personen van het KLPD werd de RHWW gevraagd reddingshonden en vrijwilligers in te zetten om te zoeken naar een sinds 7 maart vermiste man  uit Maastricht die verward van huis was gegaan. Hierop is door de RHWW direct aan de andere samenwerkende reddingshonden organisaties gevraagd om aan deze inzet mee te doen. Dit resulteerde in totaal 32 reddingshonden en ruim 50 personen uit het hele land die daadwerkelijk met de inzet meededen. De politie was zelf ook met een groot aantal personen aanwezig waaronder een groep van 30 personen van de Mobiele Eenheid. ook werd een politie helikopter ingezet. De organisaties die op verzoek van de RHWW met deze inzet meededen waren: VRT, RHH, RHN, RHWZ, RHGG en SRCN. De RHWW zelf was vertegenwoordigd met 10 reddingshonden en 15 vrijwilligers. De vermiste man werd aangetroffen in het zoekgebied bij de Sint Pietersberg (Maastricht), waar de grootschalige inzet nog maar net was gestart.
Als afsluiting van deze inzet werd in het politie bureau van Maastricht door ruim 90 personen een gezamenlijke maaltijd genuttigd.


5 februari 2008;
 In Memoriam, Harry Roelofs.
 


Na een lange ziekte ontvingen wij het bericht dat Harry Roelofs op 5 februari 2008,
toch nog onverwacht, op 58-jarige leeftijd is overleden.

Harry was één van de leden die vanaf het eerste moment bij de RHWW betrokken was.
 Hij heeft de RHWW in bijna 20 jaar zien groeien tot de organisatie die het nu is.

Ook was Harry één van de drijvende krachten in de opbouw en de afwerking van ons gebouw in Duiven, welke in januari 2005 werd geopend.

Wij willen ook via deze weg Margriet heel veel sterkte wensen
met de verwerking van dit voor haar zeer grote verlies.

Wij zullen Harry missen!

Bestuur en aangeslotenen Stichting Reddingshonden RHWW

 

 

6 januari 2008;
Grote inzet naar vermiste man (83) in omgeving Enschede.

Op aangeven van de VRT en in overleg met de Politie Twente (District Zuid Twente, Afd. Enschede-Oost) heeft de RHWW een zoekactie gecoördineerd waar in totaal 41 reddingshonden en 61 vrijwilligers bij betrokken waren. Deze intensieve zoekactie in een zeer moeilijk begaanbaar en uitgestrekt natuurgebied heeft nog geen resultaat opgeleverd. Op plaatsen van de vele vennen en moerasachtige situatie was het zoeken niet altijd gemakkelijk. De samenwerking tussen de negen organisaties was uitstekend evenals die met de politie die de gehele dag aanwezig was en voor de lunchpakketten, soep en koffie had gezorgd. De volgende reddingshonden organisaties maakten deel uit van deze inzet: RHWW, VRT, RHH, RWO, RHGD, RHWZ, RHGG, RHN, SRCN. De RHWW zelf was met 14 reddingshonden en 21 vrijwilligers aanwezig.

KLIK HIER voor een artikel en een video opname "grote speuractie naar vermiste man" (Tubantia TV)
KLIK HIER voor RTV Oost
KLIK HIER voor een aantal gemaakte foto's (kamp-media)

Zaterdagmiddag 19 januari is in het Twentekanaal ter hoogte van de de sluis in Eefde bij Zutphen, door een schipper het lichaam gevonden van de vermiste man.
KLIK HIER voor berichtgeving van Brandweer Zutphen

Namens de St. Reddingshonden RHWW en alle vrijwilligers die met hun honden op 6 januari hebben gezocht in het natuurgebied Aamsveen wensen wij, de familie, vrienden en bekenden veel sterkte met het verlies.


© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen