Nieuws 2011 | 2009 | 2008 | 2007 |2006|2005|2004|2003|2002|2001|2000|1999|ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

12 december 2010;
Zoekactie naar een vermiste vrouw uit Middelburg.

Zondag 12 december 2010 hebben een aantal Zeeuwse vrijwilligers van de RHWW deelgenomen aan een zoekactie naar een sinds 11 december vermiste vrouw (79) uit Middelburg.
In totaal werkten 20 vrijwilligers met hun reddingshonden mee aan deze zoekactie. Vrijwilligers van de RHWZ, Delta en RHWW werkten nauw samen met de Politie, die onder andere een politiehelikopter inzette. Ondanks deze gezamenlijke inspanning heeft men geen succes gehad de vermiste vrouw te vinden.
De RHWW heeft bij deze zoekactie 8 reddingshonden en 9 vrijwilligers ingezet.

15 december werd het bericht ontvangen dat het lichaam van de vermiste vrouw was aangetroffen in zijtak van het Kanaal door Walcheren. Dit gebied viel buiten het zoekgebied van de zoekactie die op 12 december werd gehouden.

ē KLIK HIER voor beelden van de zoekactie.

Namens de RHWW en de betrokken vrijwilligers wensen wij de familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

31 oktober 2010;
Inzet naar een vermiste vrouw uit Emmeloord.

De VRT heeft het verzoek gekregen om te gaan zoeken naar een sinds 24 oktober 2010 vermiste vrouw (63) uit Emmeloord.
Vervolgens zijn de samenwerkende reddingshondenorganisaties gevraagd aan deze inzet mee te doen. Door deelname aan deze inzet van de VRT, RHGG, RWO, RHH, RHGD, RHN, SRCN, RHWZ en RHWW konden in totaal 43 reddingshonden en 62 vrijwilligers worden ingezet.
De inzet vond zondag 31 oktober plaats in en rond Emmeloord. Er werd gezocht op het water met de boten van de VRT en de RHWW en er werd door de reddingshondenteams gezocht op de vlakte zoals de oevers, bossages en bossen. De vermiste vrouw werd daarbij niet gevonden.
De RHWW was met 12 reddingshonden en 14 vrijwilligers betrokken bij de inzet. Onze inzetbus bewees weer goede diensten om de inzet te coŲrdineren.


Op 6 november is het lichaam van de vermiste vrouw aangetroffen in de Lemstervaart ter hoogte van Emmeloord.

Namens alle bij deze inzet betrokken reddingshonden organisaties wensen wij, de familie, vrienden en bekenden alle sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.


16 oktober 2010;
Inzet naar vermiste man uit Meer (BelgiŽ).

Op verzoek van de Vlaamse reddingshonden (VRH) heeft de RHWW assistentie verleend bij de inzet in Geel naar een sinds 9 oktober 2010 vermiste man (37). Ook waren uit Nederland; de RHH, de VRT en de SRCN bij de inzet betrokken. In totaal waren 23 reddingshonden en 34 personen ter plaatse. De RHWW was met 5 honden en 5 personen aanwezig om specifiek op het water te zoeken en daarbij de coŲrdinatie van deze inzet uit te voeren.
Toen alle groepen zich bij de brandweer in Geel aan het verzamelen waren kwam een melding binnen dat er in het Albertkanaal, in het zoekgebied, een lichaam was aangetroffen. Daarop is de brandweer van Geel in actie gekomen die het lichaam heeft geborgen. Het betrof het lichaam van de vermiste man. Hierop kon iedereen weer huiswaarts gaan.

Namens alle bij deze inzet betrokken reddingshonden organisaties wensen wij, de familie, vrienden en bekenden alle sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.


5 oktober 2010;
Spoedinzet naar vermiste man uit Oploo.

Op verzoek van de politie Brabant-Noord (Boxmeer) is de RHWW verzocht met spoed ondersteuning te verlenen vanwege de zorgelijke vermissing van een man uit Oploo. De melding werd om 21:50 uur s' avonds door de RHWW ontvangen waarop de reddingshondenteams werden gealarmeerd. Vervolgens werd besloten op te schalen en ook de samenwerkende reddingshondenorganisaties om ondersteuning te vragen aan deze spoedinzet. Op het moment dat de andere organisaties werden opgeroepen kwam het bericht binnen dat de vermiste man levend was aangetroffen. Vervolgens kon de inzet worden afgesloten. De RHWW was met 12 reddingshonden en 15 vrijwilligers al onderweg naar de verzamelplaats in Oploo.


2 oktober 2010;
Lichaam vermiste man in omgeving Culemborg gevonden.

Op verzoek van de politie Nijmegen heeft de RHWW gezocht naar een sinds 1 oktober vermiste man (54) in de omgeving van Culemborg.
Doordat zijn auto was aangetroffen in een bosgebied was er een sterke aanwijzing voor een zoekgebied. De politie had op 1 oktober al eigen mensen, speurhonden en een helikopter ingezet, maar helaas nog niets gevonden. Daarop is men op 2 oktober verder gaan zoeken en rond 09:30 uur werd de RHWW gevraagd mee te helpen. Het zoekgebied betrof vlakte, waaronder een moeilijk toegankelijk bosgebied, en water.
In totaal zijn 9 reddingshonden en 13 vrijwilligers van de RHWW ingezet.
Om ongeveer 17:30 uur werd het slachtoffer gevonden in ťťn van de laatste zoekslagen.
De politie sprak haar dank uit en was zeer positief over de professionele werkwijze van onze organisatie en de vrijwilligers van de RHWW in het bijzonder.

De RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit verlies.


7 september 2010;
Inzet naar vermiste man (67) in Maastricht.

In overleg met de KLPD, de politie Maastricht en TROS Vermist heeft de RHWW gezocht naar een sinds 21 augustus 2010 vermiste man (67) uit Maastricht.
Eerder hadden de Vlaamse Reddingshonden (VRH) uit BelgiŽ dit weekend al gezocht op verzoek van de familie, maar tijdens deze inzet werd de man niet gevonden. De VRH deed vervolgens een beroep op de RHWW, waarop o.a. met de politie contact werd gezocht.
Daarop werd besloten om 7 september een gezamenlijke inzet uit te voeren. Er werd in Maastricht vooral gezocht in bossages, groenstroken en een uitgebreid industriegebied. In totaal werden 16 vrijwilligers en 12 reddingshonden ingezet. 
De RHWW heeft 9 reddingshonden en 12 vrijwilligers ingezet, de VRH was met 3 reddingshonden en 4 vrijwilligers aanwezig.
Tijdens deze inzet werd de vermiste man niet aangetroffen.

In de week van 18 februari 2011 ontvingen wij bericht dat het lichaam van de vermiste man is gevonden in een bosgebied nabij Meersen. De vindplaats lag buiten het zoekgebied welke 7 september is doorzocht.

De Stichting Reddingshonden RHWW en de betrokken vrijwilligers wensen de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking met dit verlies.  


26 augustus 2010;
Vermiste man uit Schagen levend gevonden tijdens spoedinzet.

Op verzoek van de politie in Schagen is de RHWW met spoed ingezet vanwege de zorgelijke vermissing van een man (26) uit Schagen.
De man was sinds 25 augustus vermist. De RHWW was met 12 reddingshonden en 13 vrijwilligers bij de inzet betrokken. Samen met de politie werd gezocht in een stedelijk gebied waaronder een spoorlijn. Rond 17:30 uur werd de zoekactie door de RHWW gestart in samenwerking met de politie. Een aantal politiefunctionarissen liepen daarvoor langs een spoorlijn. Naast deze spoorlijn werd de man onderkoeld, maar levend, door de politie gevonden. Rond 20:00 uur werd door het vinden van de vermiste de zoekactie beŽindigd.


7 augustus 2010;
Spoedinzet naar vermiste vrouw in Zevenaar.

Op verzoek van de politie is de RHWW met spoed ingezet om te zoeken naar een sinds 6 augustus vermiste 34 jarige vrouw uit Zevenaar.
Er werden in eerste instantie 3 reddingshonden en 3 vrijwilligers ingezet. Toen de inzetgroep ter plaatse was en voordat werd gestart met de zoekactie kwam het bericht dat de vrouw inmiddels (levend) in de omgeving van Zevenaar was aangetroffen.


5 juli 2010;
Inzet naar vermiste man in omgeving Heemskerk.

Via de VRT heeft de politie met de RHWW contact opgenomen voor assistentie naar aanleiding van deze vermissing. Hierop heeft de RHWW met 11 vrijwilligers en 9 reddingshonden gezocht naar een vermiste man (63) uit Beverwijk. De VRT had overdag al met 3 vrijwilligers en 2 reddingshonden gezocht, zij sloten zich s'avonds aan bij de RHWW. Een groot gebied rond Heemskerk werd die avond doorzocht, deze bestond vooral uit duinen en bossen. Om 23.00 uur werd de inzet beŽindigd, nadat er in het doorzochte gebied niets werd gevonden.

De volgende dag na deze inzet is bekend geworden dat de man, verward, is teruggevonden in een industriegebied in Beverwijk.


1 juni 2010;
Lichaam vermiste man (30) uit Wierden gevonden in bosperceel.
 
Op verzoek van de politieregio Twente en in samenwerking met het KLPD heeft de RHWW met succes gezocht naar een sinds 27 mei vermiste Poolse man.

Er werd gezocht op het water en op het land nabij de recreatieplas Het Lageveld in Wierden. Door de RHWW werden 12 reddingshonden en 14 vrijwilligers ingezet.
Het lichaam werd aan het einde van de middag door de honden in een bosperceel gevonden.

De Stichting Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking met dit verlies.  


Lichaam vermiste gevonden in een bosperceel.


21 mei 2010;
Spoedinzet naar vermiste vrouw (20) in Wolvega.

Op verzoek van de politie Wolvega is de RHWW met spoed ingezet vanwege de vermissing van een vrouw op 21 mei. De inzet vond plaats op de avond. De RHWW heeft die avond 9 personen en 6 reddingshonden ingezet. Overdag was al door de politie met o.a. een helikopter gezocht. Omstreeks 21.30 net toen de inzetgroep aankwam, werd het bericht ontvangen dat de vrouw door de politie in Emmeloord in goede gezondheid was aangetroffen. Ze is door de agenten meegenomen naar het bureau en vervolgens aan haar zorgkader overgedragen.
Om 22.00 werd de inzet geŽvalueerd en beŽindigd.


2 mei 2010;
Inzet naar een sinds 28 april vermiste man uit Groningen.

Op verzoek van de RHGG heeft de RHWW op 2 mei assistentie verleend bij de inzet naar een vermiste man (34).
Het verzoek kwam van familie en vrienden. De inzet heeft in overleg met de politie plaatsgevonden.
Het zoekgebied betrof een deel van de stad Groningen. Er is gezocht op de vlakte (stedelijk gebied) en op -en langs een aantal waterpartijen. Helaas heeft de inzet toen nog niet geleid tot het vinden van de vermiste man. In totaal werden 14 reddingshonden ingezet en 17 vrijwilligers. De RHWW heeft die dag 9 reddingshonden en 9 vrijwilligers ingezet.
Op 5 mei kwam het bericht dat de vermiste man is gevonden in het water bij een sluis van het van Starkenborghkaneel. Dit deel bleek buiten het zoekgebied te liggen van de inzetdag op 2 mei.

De Stichting Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking met dit verlies.  


22 maart 2010;
 In Memoriam, Tjis Ferwerda.
 


Maandag 22 maart 2010 kregen wij het trieste bericht dat Tjis Ferwerda die dag in het ziekenhuis in Arnhem op 69 jarige leeftijd is overleden.

Tjis was erelid van de Stichting Reddingshonden RHWW en al een
groot aantal jaren bij de stichting betrokken.

Tjis was de specialist in het zoeken naar drenkelingen en oprichter van Bureau Vermiste Personen Noordzee van het KLPD. Ook na zijn pensionering bleef hij betrokken bij het waterzoeken bij vermissingen. Vele achterblijvers zullen hem daarvoor dankbaar zijn.
Hij heeft ervoor gezorgd dat de kennis in het zoeken naar drenkelingen in Nederland is vergroot.

Wij willen ook via deze weg Gaby, met wie hij nog maar kort getrouwd was,
 heel veel sterkte toewensen met de verwerking van dit voor haar zeer grote verlies.

Wij zullen Tjis allemaal erg missen!

Bestuur en aangeslotenen Stichting Reddingshonden RHWW.
 


21 maart 2010;
Zoekactie naar een vermiste man (55) uit Veghel.

Op verzoek van de politie Brabant Noord is gezocht naar een sinds 4 maart 2010 vermiste man uit Veghel.
Het doorzochte zoekgebied betrof vlakte zoals relatief open bebossing en open terreinen zoals weiland, akkers, sportvelden en een natuurgebied,
Ook werd een leegstaande school die men aan het slopen was doorzocht. Hierbij is de zeer grote kruipruimte die onder onder het gebouw lag met de honden doorzocht.
Het zoekgebied lag in de directe nabijheid van Veghel.
De RHWW is met 15 reddingshonden en 16 vrijwilligers ingezet, maar ondanks deze inspanning werd de vermiste man niet gevonden.

Op 23 maart is het lichaam van de vermiste man aangetroffen in de rivier de Aa, 10 kilometer stroomafwaarts bij het plaatsje Berlicum.

De Stichting Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking met dit verlies.


28 februari 2010;
Zoekactie naar vermiste man (48) in Lauwersmeergebied.
 
Op verzoek van de politie Frysl‚n, team Smallingerwerf / Opsterland en in samenwerking met de politie Groningen, Noordelijke recherche eenheid, team Forensische opsporing en het Landelijk Bureau Vermiste Personen van het KLPD is door 5 reddingshondenorganisaties gezocht naar een vermiste man uit Drachten.
De man werd sinds 6 februari vermist. Zijn auto is op 9 februari gevonden waarop de politie een grote inzet heeft georganiseerd. O.a. werden ingezet een helikopter, speurhonden van de politie, de Mobiele Eenheid. Ook was er ondersteuning van de Landmacht en Staatsbosbeheer. Die inzet werd gedaan in bar weer, veel sneeuw en vorst en leverde niet het gewenste resultaat op.
Hierop werd met de RHWW contact opgenomen om met reddingshonden het gebied te doorzoeken. Vanwege dit gegeven en het omvangrijke gebied heeft de inzetleiding van de RHWW een beroep gedaan op de samenwerkende reddingshondenorganisaties.
Op 28 februari hebben de volgende organisaties aan deze zoekactie deelgenomen; RHGG, RHN, RHGD, RWO en de RHWW. In totaal zijn 28 reddingshonden ingezet en 42 vrijwilligers.
Vooraf werd in het gebouw van Staatbosbeheer rond 9:00 uur een briefing gehouden en werden daar door de inzetleiding de groepen ingedeeld. Het zou een natte dag worden door de gestage regenval en het dooiwater wat nog niet in de bevroren grond kon wegtrekken. Ondanks dat werden grote gebieden doorzocht en alles werd d.m.v. GPS tracks op kaart gezet. Ondanks de inzet van de vrijwilligers en de medewerking van de politie en van Staatsbosbeheer werd de vermiste man niet gevonden. Ongeveer 16:00 uur werd de zoekactie gestaakt.
De RHWW was met 10 reddingshonden en 11 personen betrokken bij deze zoekactie.

Update 27 maart 2010;
Op 26 maart is het lichaam van de vermiste man uit Drachten gevonden.
Een campinggast vond het stoffelijk overschot in het water van het Nieuwe Robbengat.

ē KLIK HIER, voor een artikel uit het politieblad BLAUW van juli 2010.

Namens de samenwerkende reddingshondenorganisaties wensen wij; de familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.


Briefing door politie bij Staatsbosbeheer.

 


Tijdens zoekactie overleg tussen groepen.
Foto's:
Harro Meijnen / politievakblad Blauw.
 


13 februari 2010;
Lichaam vermiste man (79) gevonden tijdens spoedinzet.
 
In samenwerking met de politie Brabant Noord is door de samenwerkende reddingshondenorganisaties met spoed gezocht naar een sinds 12 februari 2010 vermiste man uit Vredepeel. De man was in de bossen bij Stevensbeek gaan fietsen met de mountainbike en kwam niet terug naar huis. Daarna is gezocht door de politie en er werden o.a. een politiehelikopter en agenten op de mountainbike ingezet. Via de VRT werd contact gelegd met de politie en aan de RHWW gevraagd de zoekactie te coŲrdineren. Hierop werd zaterdag rond het middaguur een "code 1" (spoedinzet) gegeven.
De volgende reddingshondenorganisaties waren bij deze zoekactie betrokken; VRT, RHH, RHGG, RHN, RWO, RHWZ, SRCN en de RHWW.
In totaal zijn verspreid uit het hele land op deze korte termijn 34 reddingshonden en 55 vrijwilligers ingezet. Rond 14:45 uur werd daadwerkelijk gestart met de zoekactie ter plaatse. Er werden meerdere kleine groepjes geformeerd waarop ieder een gebied in de bosrijke omgeving van Stevensbeek kreeg om te doorzoeken.
Na ongeveer 2 uur zoeken, kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste man was gevonden. De man was vermoedelijk lopend naast zijn fiets een bevroren zwemplas opgelopen en daarna door het ijs gezakt.
De RHWW was met 9 reddingshonden en 11 vrijwilligers bij deze inzet betrokken.

Namens de samenwerkende reddingshondenorganisaties wensen wij; de familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.
 


De Brandweer bergt het slachtoffer.


Evaluatie in het Scoutinggebouw nadat de inzet was geŽindigd.


7 februari 2010;
Spoedinzet naar vermiste hulpbehoevende man in rolstoel.


In de nacht van zaterdag op zondag is door de politie Gelderland Zuid stad Nijmegen contact opgenomen met de RHWW voor een spoedinzet naar een vermiste hulpbehoevende man in een rolstoel.
De man was in de avond als vermist gemeld en niet gekleed voor de koude temperaturen. Door de beveiliging van de instelling en de politie was al gezocht, echter tot dan zonder resultaat. Daarop werd besloten op de RHWW een beroep te doen.
De inzetgroep werd rond 01:00 in de nacht opgeroepen waarop de reddingshondenteams zich gingen voorbereiden op weg naar Nijmegen.

Kort daarop kregen wij de melding dat de vermiste man was aangetroffen en de inzet van de RHWW niet meer nodig was.
De politie sprak haar waardering uit voor onze professionele instelling en inzet om te assisteren.

17 januari 2010;
Inzet naar vermiste vrouw (54) uit Lelystad.


Nadat de politie en de RHWW op 31 december 2009 en de VRT op 2 januari 2010 al heeft gezocht naar deze vermiste vrouw, waarbij zij niet werd gevonden, is op 17 januari een grote zoekactie door de RHWW gecoŲrdineerd. De inzet kwam op verzoek van de familie en TROS Vermist en werd in samenspraak met de politie uitgevoerd.
Daarbij werden de samenwerkende reddingshondenorganisaties ingeschakeld waardoor een groot aantal reddingshonden en vrijwilligers ingezet konden worden. De volgende organisaties werden hierbij ingezet; RHWZ, RHH, RWO, VRT, RHGD, RHH en de RHWW. In totaal werden 41 reddingshonden en 60 vrijwilligers tijdens deze zoek actie ingezet. In de omgeving van Lelystad zijn er grote stukken bos doorzocht, ook nu zonder direct resultaat.
De RHWW was vertegenwoordigd met 14 reddingshonden en 17 vrijwilligers.

Het lichaam van de vermiste vrouw is 31 januari 2010 door een wandelaar in een bosgebied tussen de Binnenhavenweg en de Oostranddreef in Lelystad gevonden. Het stoffelijk overschot is gevonden in een gebied welke geen deel uit maakte van het inmiddels door de reddingshonden doorzochte zoekgebied.

Namens de samenwerkende reddingshondenorganisaties wensen wij; de familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

ē KLIK HIER, voor een bericht van 01-02-2010 van Omroep Flevoland.
ē
KLIK HIER, voor een bericht van 18-01-2010 van Omroep Flevoland.


14 januari 2010;
Inzet naar vermiste man (66) uit Leeuwarden.
 
Op verzoek van de RWO is de RHWW betrokken bij de zoekactie naar de sinds 8 januari vermiste Leeuwarder. De zoekactie kwam tot stand in nauwe samenwerking en met ondersteuning van de politie.
In totaal zijn tijdens deze zoekactie 15 reddingshonden en 20 vrijwilligers ingezet door beide vrijwilligers-organisaties. Er werd in de omgeving van Earnew‚ld zowel op het land als op het water gezocht naar de vermiste.
Naar aanleiding van de bevindingen van deze zoekactie is er op zaterdag nog met de sonar gezocht en is er gedregd. Helaas is de vermiste man nog niet gevonden.
De RHWW heeft met 11 honden en 12 vrijwilligers deelgenomen aan deze zoekactie.

De vermiste man uit Leeuwarden is op 26 januari 2010 gevonden langs de Stukenwei nabij de Fonejachtbrug bij Garyp. Het levenloze lichaam werd in de namiddag gevonden door een wandelaar uit Garyp. Terwijl hij zijn hond uitliet in de weilanden viel zijn oog op iets opvallends in de slootkant. De man is mogelijk gevallen bij de oversteek van deze sloot via een dam/balk.

Namens de Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven wenst de inzetgroep; de familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

ē KLIK HIER, voor broninformatie van de politie over deze vermissing.


Zoeken op de sneeuwvlakte.

augustus 2010 "K9.91 CoŲrdinatie" voertuig RHWW inzetbaar

Project: ombouw brandweerbus naar nieuw inzetvoertuig RHWW afgerond.
 

Al een aantal jaren is een bus onderdeel van ons materieel. De oude bus, een Mercedes 207 uit 1991, deed dienst als vervoermiddel voor mensen, honden en materiaal. Tevens diende hij als trekkend voertuig voor de boot of aanhanger. Op de plaats van een zoekactie werd hij gebruikt als commandopost (CP) en werden de inzetten vanuit deze bus gecoŲrdineerd. Tijdens de zoekactie waarbij de groep soms wel bestaat uit 45 honden en 60 personen, en er gelijktijdig in een groot gebied wordt gezocht, is de bus de centrale post. De oude bus was echter aan vervanging toe. Eind juni 2009 hebben we met behulp van sponsoren een andere bus kunnen aankopen. Het ging om een verlengde en verhoogde Volkswagen LT uit 1998 die tot voor kort in gebruik was bij de Brandweer Baarn als personeel- en materieelbus. Ook deze keer zal hij in eigenbeheer door de RHWW worden aangepast.
De taak blijft hetzelfde als de oude bus wat betekend dat de inrichting weer geschikt gemaakt wordt voor de coŲrdinerende taak en het vervoer van mensen, honden en materiaal. Alle ervaringen met de oude bus zijn in de nieuwe verwerkt, waardoor het met het nieuwe voertuig nog efficiŽnter werken is.

De nieuwe bus heeft de taken van de oude bus overgenomen en is inmiddels inzetbaar en wordt onder de naam "K9.91 CoŲrdinatie" ingezet.
Op de bijgaande foto's zien jullie wat allemaal onder eigenbeheer en met medewerking van sponsoren mogelijk is gemaakt! Een geweldig resultaat.

ē KLIK HIER: Voortgang ombouw brandweerbus naar nieuw inzetvoertuig RHWW.© St. Reddingshonden RHWW
~ Home ~ ~ Sitemap ~ Disclaimer ~ Back ~ Top page ~

ROBUSTUS AB COLLABORARE DUM ZAMIA
Sterk door samenwerken tijdens vermissingen