Nieuws 2012 | 2010|2009|2008|2007|2006|2005|2004|2003|2002|2001|2000|1999|ARCHIEF "RHWW in het nieuws"

27 december 2011;
Spoedinzet naar vermiste man uit Wageningen.


Door de politie Gelderland Midden is het VRT en de RHWW gevraagd om te zoeken naar de vermiste man uit Wageningen. De man was die ochtend vroeg uit huis vertrokken en daarna niet meer gezien.
In de namiddag waren de verschillende teams aan het zoeken. Omdat het om een zeer recente vermissing ging is assistentie gevraagd aan de Mantrailgroep Nederland omdat zij mogelijk een spoor konden oppakken. Er zijn gedurende deze zoekactie in totaal 10 reddingshonden, 2 mantrailhonden en 15 vrijwilligers ingezet.
Vanaf het woonhuis van de man zijn de diverse looproutes afgezocht. Dit betrof zowel bebouwd gebied en groenstroken van Wageningen.
De politie was met meerdere agenten gedurende deze zoekactie aanwezig en er is die middag een helikopter ingezet. Ook werd er via burgernet een oproep uitgestuurd om naar de man uit te kijken.
Rond half zeven kregen wij het bericht dan de man levend was aangetroffen in een naburige plaats. Op dat moment waren nog enkele hondenteams met het laatste stuk van het zoekgebied bezig en de andere teams waren inmiddels al klaar.
De volgende organisaties hebben aan deze zoekactie deelgenomen; VRT, RHWW, Mantrailgroep NL.
De RHWW heeft deze zoekactie 7 reddingshonden en 6 vrijwilligers ingezet.

23 december 2011;
Spoedinzet naar vermiste vrouw uit Renkum.


Door de politie Gelderland Midden is tijdens de nachtelijke uren aan de RHWW gevraagd haar hulp aan te bieden om te zoeken naar de vermiste vrouw (68) uit Renkum. De vrouw was de avond ervoor als vermist opgegeven.
Rond de klok van 04:15 uur werd door de inzetcoördinator de reddingshondenteams opgeroepen om zich in Renkum te melden. Omstreeks 06:00 uur waren de eerste teams al aan het zoeken. Gedurende de dag werden de eerste teams door anderen afgelost en om 21:00 uur werd de zoekactie met de reddingshonden afgebroken, de vrouw is daarbij niet gevonden.

Er zijn gedurende deze zoekactie in totaal 37 reddingshonden en 48 vrijwilligers ingezet van verschillende organisaties uit het land. Er is gezocht in en rondom Renkum, zowel in het bebouwde gebied, de bossen en de uiterwaarden. Ook is er op de Rijn gezocht.
De politie was met meerdere agenten gedurende deze zoekactie aanwezig en er is die dag een helikopter ingezet. Ook werd een SMS alert uitgestuurd.

De volgende organisaties hebben aan deze zoekactie deelgenomen; RHWZ, RHH, VRT, RHGD, Oger, Mantrailgroep NL en de RHWW zelf, die ook de coördinatie van de zoekactie voor haar rekening nam.
De RHWW heeft deze zoekactie 10 reddingshonden en 13 vrijwilligers ingezet.

3 november 2011;
Spoedinzet naar vermiste man uit Heiloo.

Op verzoek van de politie Noord-Holland Noord en in samenwerking met landelijk bureau vermiste personen van het KLPD is de RHWW ingezet bij de zoekactie naar een sinds 31/10/2011 vermiste man (66) uit Heiloo.
Met 14 reddingshonden en 19 vrijwilligers heeft de RHWW s'avonds van 20:00 uur tot 02:00 uur in de nacht naar de man gezocht. Er werd gezocht op het water, in de directe omgeving van Heiloo en op het terrein van het GGZ waar hij voor zijn vermissing verbleef.
Tijdens deze zoekactie werd de man niet gevonden.
Op 4 november werd de man aangetroffen toen hij door Limmen liep. Het is onduidelijk waar de man in de periode van zijn vermissing is geweest.
Hij verkeerde in goede lichamelijke gezondheid en is door zijn familie opgevangen.

29 oktober 2011;
Nachtelijke zoekactie naar vermiste man uit Haarlem.
 
Door de politie Kennemerland zijn de Reddingshonden RHWW verzocht te assisteren bij een zoekactie naar een vermiste man en diabetespatiënt (49) uit Haarlem.
Omstreeks 23:00 uur werd het team middels het eigen sms-alarmerings systeem opgeroepen. Er werden 13 reddingshonden en 13 vrijwilligers ingezet van de RHWW. Ook heeft een hond en enkele leden van een mantrailgroep aan deze inzet deelgenomen. Het merendeel van de vrijwilligers kwam niet uit de regio waardoor eerst een flinke rijtijd overbrugd moest worden.
Tegen de klok van 01:00 uur werd begonnen met de zoekactie. Naast de vrijwilligers was een flink aantal politieagenten bij deze nachtelijke zoekactie betrokken. Ook was een politiehelikopter ingezet. Er werd met een 5-tal groepjes gewerkt waardoor iedereen een klein deel van het zoekgebied kreeg te doorzoeken en zo weer door kon schuiven naar een volgend deel. Omstreeks 07:30 uur (zomertijd) werd de zoektocht afgebroken nadat het gebied welke men doorzocht wilde hebben gereed was.
De vermiste man werd tijdens de zoekactie niet aangetroffen.

Op 1 november ontvingen wij van de politie het bericht dat het lichaam van de vermiste man werd gevonden in de vijver van zijn eigen tuin.
Door een menselijke inschattingsfout tijdens de zoekactie van afgelopen zaterdagnacht is dit door ons niet opgemerkt. Dit betreuren wij ten zeerste.

De St. Reddingshonden RHWW wenst zijn vrouw, familie en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

foto M. van Bergen

9 oktober 2011;
Verzoek om assistentie bij de vermissing van een jongen (15) uit Boxmeer.

Door de politie is aan de RHWW verzocht assistentie te verlenen bij een verontrustende vermissing van een jongen.
Terwijl de RHWW bezig was de reddingshonden teams te waarschuwen kwam de melding dat de jongen was gevonden.

9 oktober 2011;
Spoedinzet naar vermist meisje (10) uit Rotterdam.

Terwijl een inzetteam van de RHWW in Aruba was werd door de RHWW een alarmerend bericht voor assistentie van de politie ontvangen over de vermissing van een meisje de dag ervoor.
Aangezien het om een relatief klein zoekgebied ging en de RHH op dat moment een training in Vlaardingen had is aan de RHH verzocht dit zoekgebied voor haar rekening te nemen. Andere teams van de RHWW stonden standby mocht de inzet opgeschaald moeten worden naar een groter zoekgebied. Dit bleek echter niet noodzakelijk. Het meisje werd niet gevonden in het door de politie aangegeven zoekgebied.
Ook is er nog een AmberAlert uitgestuurd door de politie.
Pas later werd door de politie het lichaam van het meisje in een woning van een bekende aangetroffen.

De St Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verschrikkelijk nieuws.


  3 t/m 11 oktober 2011;
Zoekactie op Aruba naar vermiste Amerikaanse toeriste.


Op 11 oktober is het inzetteam op schiphol teruggekeerd, helaas heeft de zoekactie niet geleid tot het terugvinden van de vermiste vrouw.

KLIK HIER voor een verslag van deze zoekactie door de RHWW op Aruba.
:Op bovenstaande pagina is nu ook een fotoalbum gekoppeld

Vanaf 2 augustus 2011 wordt een 35 jarige Amerikaanse toeriste vermist op Aruba.
Nadat de vrouw als vermist is opgegeven is door de autoriteiten en politie van Aruba met veel inzet op het land en in de zee naar de vrouw gezocht. Daarbij werd hulp verkregen van de Kustwacht en onder andere professionele duikers en vrijwilligers van een duikschool. Ook werden twee helikopters, een vliegtuig en meerdere boten ingezet.
Tot op heden heeft dit nog geen resultaat opgeleverd.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie van Aruba, het Korps Politie Aruba (KPA) en in samenwerking met het Landelijk Bureau Vermiste Personen van het KLPD (Zoetermeer) is aan de St. Reddingshonden RHWW verzocht om assistentie te verlenen bij het zoeken naar de vermiste vrouw.

Het ervaren inzetteam dat aan de zoekactie in Aruba deelneemt bestaat uit:
Louise Smits met Diso, Elly Gebraad met Noa, Gaby Gutknecht met Quisto, Jan Bronkhorst met Donja, John van Norden met Sena en Koos Sohns met Indy. 


16 september 2011;
Spoedinzet vanwege verontrustende vermissing van een vrouw uit Vlijmen.

Op verzoek van de politie en het KLPD (lbvp) is de RHWW op vrijdagavond 16 september met spoed ingezet. Het betrof een verontrustende vermissing van een vrouw (35) uit Vlijmen. Er werden door de RHWW 12 reddingshonden en 14 vrijwilligers ingezet die zich rond 20:30 uur verzamelden in Drunen om daar het zoekgebied in te trekken. Toen de zoekactie van start ging kwam het bericht dat de vrouw zich had gemeld bij een huisartspost in S' Hertogenbosch.

4 september 2011;
Reddingshonden vinden het lichaam van de vermiste vrouw uit Amstelveen.

In navolging van de eerdere zoekacties naar de vermiste vrouw op 17 en 21 augustus met reddingshonden is er op 4 september een zoekactie geweest om het totaal te doorzoeken gebied af te maken. Ondanks de grote inzet van 21 augustus kon toen nog niet alles afgemaakt worden aangezien het een uitgestrekt gebied was en welke veel tijd vergde.
Met 16 reddingshonden en 21 vrijwilligers heeft de RHWW op 4 september die delen verder doorzocht. Er werd met meerdere teams gewerkt op het water en op de vlakte. Ook nu was de boswachterij weer aanwezig.
Rond 14:30 uur kwam het bericht dat een team het lichaam van de vermiste vrouw had aangetroffen.
Met name willen wij alle reddingshondenteams bedanken die gedurende deze drie inzetten hebben deelgenomen aan de zoekactie naar de vermiste mevrouw. Ook de politie, KLPD (lbvp), Boswachterij en St. Brentano bedankt voor jullie medewerking en verzorging.

De Stichting Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.
Er is nu een eind gekomen aan grote onzekerheid, verwerking van het verlies kan nu gaan plaatsvinden.


21 augustus 2011;
Grootschalige vervolginzet in Amstelveen levert ook nu geen resultaat op.


Ondanks de inzet van 7 samenwerkende reddingshonden organisaties (RHWW, RHH, VRT, RWO, RHGD, RHWZ, RHGG) uit het hele land, heeft men de vermiste bejaarde vrouw (89) uit Amstelveen niet kunnen vinden.
In totaal werden 39 reddingshonden en 54 vrijwilligers bij deze inzet betrokken. Er is een zeer groot oppervlak afgezocht, zowel op het land als op het water. Van de St. Brentano – Amstelveen werd de nodige gastvrijheid ontvangen, ook werd van daar uit met het commandovoertuig de inzet gecoördineerd. De inzet was een vervolg op de inzet van 17-08-11 en ook werd deze inzet in samenwerking met de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland en het KLPD (lbvp) uitgevoerd. Deze inzet werd door de vrijwilligers zelfstandig en in goede samenwerking met elkaar uitgevoerd.
De RHWW heeft de inzet gecoördineerd en deelgenomen met 13 reddingshonden en 16 vrijwilligers. Ook kon de RHWW deze inzet voor het eerst gebruik maken van de nieuwe boot die onlangs door sponsoring is verkregen en die op basis van de eigen opgedane ervaringen met de oude boot speciaal is ontworpen en vervaardigd.

17 augustus 2011;
Zoekactie naar vermiste Amstelveense (89).


Op verzoek van de politie Amsterdam - Amstelland en het landelijk bureau vermiste personen van het KLPD heeft de RHWW gezocht naar een sinds 14 augustus 2011 vermiste vrouw. Door de politie waren al zoekacties ingezet met o.a. speurhonden en een helikopter. De RHWW heeft 12 reddingshonden en 15 vrijwilligers ingezet die woonwijken, groenstroken en water hebben afgezocht in de directe omgeving van waar de vrouw vermist is geraakt. Ook is er ondersteuning geweest van de boswachterij van het Amsterdamse Bos die met een 2e boot die dag heeft geholpen waardoor meer watervlakte kon worden afgezocht. Ondanks de inzet van allen werd de vrouw nog niet gevonden.
Zondag 21 augustus wordt de zoekactie opgeschaald en worden de samenwerkende reddingshonden organisaties ook bij de zoekactie betrokken.

3 juli 2011;
Grote zoekactie met reddingshonden in duinen bij IJmuiden, levert nog geen resultaat op.
Op 5 september 2011 is het lichaam door wandelaars aangetroffen in een ander deel van het duingebied.

Op verzoek van de politie Kennemerland heeft de RHWW een grootschalige zoekactie georganiseerd.
Het betrof een vermissing van een man (48) uit IJmuiden die op 22 juni vanaf een nabijgelegen camping was verdwenen. Aangezien het om een zeer uitgestrekt duingebied ging werden direct de samenwerkende reddingshonden organisaties gevraagd aan deze zoekactie deel te nemen.
Het resultaat was dat alle 8 aangesloten groepen deelnamen waardoor 44 reddingshonden en 58 vrijwilligers konden worden ingezet. Deze teams waren afkomstig uit heel Nederland. Eerder had de politie o.a. al een helikopter ingezet, echter zonder resultaat.
De zoekactie werd om 10:00 uur gestart waarbij de teams werden ingedeeld en een kaart met een zoekgebied ontvingen om met de reddingshonden te doorzoeken. Deze teams bestonden uit 2 tot 4 honden. Er werden daardoor meerdere kleinere gebiedjes gelijktijdig doorzocht. Door de natuurlijke ontwikkeling van het duingebied en in combinatie met de zon en de stevige bries werd het geen gemakkelijke dag. Rond 17:30 werd de zoekactie gestaakt nadat iedere groep zijn gebied had afgemaakt. Gedurende deze zoekactie werd de vermiste man niet aangetroffen.
De RHWW nam aan deze zoekactie deel met 17 reddingshonden en 17 vrijwilligers.

Op 5 september 2011 is het lichaam van de vermiste man door wandelaars aangetroffen in een aangrenzend duingebied welke eerder op 3 juli 2011 door de reddingshonden werd doorzocht. De vindplaats van het lichaam lag ruim 2 km verder vanaf de grens van dit eerder doorzochte gebied.

Namens de Stichting Reddingshonden RHWW en alle betrokken vrijwilligers wensen wij, de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.


24 juni t/m 6 juli 2011;
Mary-Anne Goossens na 18 dagen vermist, levend door wandelaars gevonden!

Op 6 juli werd de vermiste vrouw door drie wandelaars gevonden in een ontoegankelijke kloof diep in de bergen nabij Nerja bij Malaga.
Zij was bij een wandeling verdwaald geraakt en kwam in een kloof terecht waar een riviertje, de Chillar, door stroomde. Zij is in leven gebleven doordat zij water kon drinken. Doordat zij de wandelaars hoorde heeft zij zich opmerkzaam kunnen maken door te roepen en lawaai te maken.

Sinds 24 juni stonden de RHWW reddingshonden op verzoek stand-by om te zoeken naar deze vermiste Nederlandse vrouw (48) in Spanje. Zij werd sinds 16 juni vermist en was daar alleen op vakantie.
De situatie is te lang onduidelijk gebleven, alles was in gereedheid, maar doordat de Spaanse autoriteiten geen toestemming wilden verlenen om onze reddingshonden in te zetten werd kostbare tijd verloren. Op maandag 27 juni is er pas voor het eerst een grote lokale zoekactie gehouden in Spanje. Daarbij zijn ook honden ingezet door de Spaanse politie. De zoekactie in Spanje is op 5 juli gestaakt, de dag voordat zij uiteindelijk door wandelaars werd gevonden.

KLIK HIER voor item in HvNL;Reddingshonden opnieuw tegengehouden

KLIK HIER voor de website van Mary-Anne Goossens
 

 


Met een helikopter werd de vermiste vrouw naar een ziekenhuis gebracht voor een medische check en om verder aan te sterken.

Wij wensen haar een spoedig herstel toe en zijn onder de indruk van haar doorzettingsvermogen.

Ook worden de familieleden vrienden en bekenden gefeliciteerd met de redding van Mary-Anne en met de georganiseerde aandacht tijdens de vermissingperiode.


24 t/m 26 juni 2011;
Trainingsbivak in Fort Barchon- Belgie.

Gedurende drie dagen hebben de RHWW reddingshonden "ondergronds" getraind in het Fort Barchon in België. Met 17 reddingshondengeleiders en 23 reddingshonden, waarvan een aantal in opleiding tot inzetbare reddingshond, werd gedurende drie dagen zowel de geleider als de hond op de proef gesteld. Daarnaast waren een aantal daarvan stand-by om eventueel al in dat weekend af te reizen naar Spanje. Op zondagochtend is een team van SBS - Hart van Nederland aanwezig geweest om gedurende een aantal uren opnamen te maken.
De resultaten van de opnamen zijn in het item hierboven te zien.

10 - 13 juni 2011;
Lichaam vermiste man uit Yerseke in Turkije gevonden.
 

In de loop van de 2e pinksterdag kwam het trieste bericht uit Turkije dat het lichaam van de vermiste man is gevonden.
Het lichaam werd aangetroffen in de nabijheid van Marmaris. Over de doodsoorzaak zijn nog geen mededelingen gedaan.

De afgelopen dagen;
In Nederland stond vrijdagavond 10 juni al een inzetteam van de Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven gereed om te vertrekken maar moest op toestemming wachten.
In de ochtend van 12 juni werd de toestemming van de Turkse autoriteiten verkregen om deel te nemen aan de zoekactie. Men probeerde zo snel mogelijk naar Turkije af te reizen. Het bleek niet mogelijk snel een vlucht te krijgen, bij welke luchtvaartmaatschappij dan ook, waar de reddingshonden mee mochten. Door het Pinksterweekend waren personen die hierin positief konden beslissen niet bereikbaar!

In de ochtend van 2e pinksterdag lukte het pas om voor dinsdag (14/6), zeer vroeg in de ochtend met Transavia in een vlucht te krijgen voor het gehele inzetteam inclusief de honden. Reisorganisatie BCD-travel is gedurende het weekend zeer behulpzaam geweest met de voorbereidingen en het verkrijgen van de tickets.
Het team dat in Turkije zou worden ingezet was samengesteld uit 12 vrijwilligers en 9 ervaren reddingshonden. Leden van het team zijn al jaren aangesloten bij de St. Reddingshonden RHWW en komen uit alle delen van Nederland.

In de loop van dezelfde dag kwam het trieste nieuws dat het lichaam van de vermiste man was aangetroffen

Het team van de St. Reddingshonden RHWW uit Duiven zou ingezet worden om te helpen bij de vermissing van een Nederlandse toerist in de Turkse badplaats Marmaris. De 54-jarige man uit Yerseke werd sinds 9 juni vermist. Hij vertrok die dag alleen voor een fietstochtje op een moutainbike naar een naastgelegen dorp maar kwam niet meer terug. De vermiste man was met zijn vrouw voor een vakantie in Turkije.

Met Buitenlandse zaken en het KLPD / landelijk bureau vermiste personen is gedurende deze inzet een nauw contact geweest en er is op een zeer intensieve wijze samengewerkt, waarvoor dank.

 

De Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven leeft zeer mee met de familie, vrienden en bekenden van de hr Koster.

In het bijzonder wensen wij zijn vrouw, kinderen en directe familie heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verschrikkelijke nieuws.


4 en 5 juni 2011;
Grote zoekactie naar vermiste vrouw (81) uit Wageningen succesvol.
Honden vinden de vermiste vrouw, onderkoeld maar levend, de vrouw maakt het naar omstandigheden goed.
 
Zaterdag 4 juni werd de RHWW door de politie Gelderland Midden gevraagd te assisteren bij een sinds die ochtend vermiste vrouw. Op 18:14 werden de reddingshondenteams d.m.v. de SMS-alarmering opgeroepen.
Ook werd de samenwerkende reddingshonden organisatie ingezet waarvan de volgende organisaties teams hebben ingezet: RHWW, RHH, RHGD, RHGG, RHN.

In totaal werden zaterdagavond 28 reddingshonden en 35 vrijwilligers ingezet.

Naast de reddingshonden werden politieagenten en de Mobile Eenheid ingezet. Ongeveer om 01:00 uur werd de zoektocht gestaakt.

Op zondag 5 juni werd de zoekactie in de ochtend hervat. Ook nu waren er weer vele reddingshonden uit het gehele land aanwezig van de volgende organisaties; RHWW, RHH, VRT, RHN, RHGG. In totaal werden zondag 26 reddingshonden en 33 vrijwilligers ingezet.

De samenwerking met de politie en alle aanwezige reddingshondengroepen is deze beide dagen erg goed verlopen. In de ochtend werd o.a. nog een politiehelikopter ingezet die om ongeveer 12:00 zijn eerste vlucht deed.

Kort daarop werd de vermiste vrouw door een van de reddingshonden aangetroffen in een leegstaand en verlaten perceel.

De RHWW heeft zaterdag 16 reddingshonden en 19 vrijwilligers ingezet, zondag waren 12 honden en 15 vrijwilligers van de RHWW aanwezig. Ook verzorgde de RHWW de coördinatie van de inzet van de reddingshonden.
 


29 mei 2011;
 Spoedinzet naar 2 vermiste kinderen (8 en 10 jaar) in Nijmegen


De RHWW kreeg het verzoek van de politie Gelderland Zuid om te zoeken naar deze vermiste kinderen.
In het begin van de middag werd de vermissing bekend. De politie van Nijmegen heeft o.a. een helikopter ingezet, ook zijn veel buurtbewoners en familie aan het zoeken geslagen maar zonder resultaat. Op Twitter en SMS-alert werden berichten geplaatst. In de loop van de avond, toen de RHWW erbij werd betrokken werden rond 21:50 direct de reddingshondenteams gealarmeerd. Ook werd de samenwerkende reddingshonden organisatie geïnformeerd om eventueel de inzet op te schalen.
Toen de eerste teams in Nijmegen aankwamen kwam het bericht dat de jongens terecht waren. De twee werden door een passagier door de sms-alert herkend in een trein op weg naar Amersfoort.
In totaal werden in eerste instantie door de RHWW en de VRT 18 reddingshonden en 21 vrijwilligers ingezet.
De RHWW had 15 reddingshonden en 16 vrijwilligers ingezet, die voor een deel nog onderweg waren.
Nadat de melding kwam dat de jongens ongedeerd terecht waren kon rond 23:00 de inzet worden beëindigd.

10 mei 2011;
 Vermiste vrouw uit Ewijk tijdens zoekactie levend gevonden.


Op verzoek van de politie Gelderland-Midden is door de RHWW met spoed gezocht naar een sinds 13:00 uur vermiste vrouw (68). De politie had o.a. die middag al een helikopter ingezet. Het betrof een zorgwekkende vermissing, daardoor werden de reddingshondenteams aan het begin van de avond opgeroepen. Omstreeks 19:30 werden de eerste teams in het zoekgebied rond Ewijk ingezet. Doordat bij aankomst steeds meer informatie werd verkregen en ook het zoekgebied groter werd, is direct contact opgenomen met andere teams van de samenwerkende reddingshonden organisaties om de inzet op te schalen.
Tijdens deze contacten kwam het bericht dat een wandelaar de vrouw, levend maar onderkoeld, had aangetroffen in de uiterwaarden, net voordat een reddingshondenteam het gebied in zou gaan. Daarna kon de zoekactie worden beëindigd.
De RHWW startte de zoekactie met 13 reddingshonden en 12 vrijwilligers.

22 april 2011;
Spoedinzet naar vermist vrouw (70) in Epen.  Lichaam vermiste vrouw 8 mei gevonden.


De RHWW kreeg het verzoek van de Politie Limburg zuid om te assisteren i.v.m. vermissing van een vrouw uit Noordwijk. Rond 18:00 uur werden de reddingshondenteams gealarmeerd. Vanwege de mogelijkheid dat de vrouw levend kon worden aangetroffen werd de inzet opgeschaald door de samenwerkende reddingshondenteams in te zetten. In totaal werden hierdoor 27 reddingshonden en 35 vrijwilligers ingezet. Omstreeks 21:00 uur werden de teams ter plaatse ingezet, de zoekactie werd in de vroege ochtend gestaakt. De vrouw werd daarbij niet aangetroffen. Het doorzochte gebied betrof voornamelijk bos en weilanden. Ook de brandweer heeft nog duikers ingezet doordat enkele honden bij een watermolen hadden verwezen. Ook deze actie leverde geen resultaat op.
De volgende reddingshonden groepen hebben aan deze zoekactie deelgenomen; VRT, RHH, RHN, VRH en de RHWW. De RHWW heeft 9 reddingshonden en 10 vrijwilligers ingezet bij deze zoekactie.

Op 8 mei ontvingen wij het bericht dat het lichaam van de vermiste vrouw is gevonden. Het lichaam is aangetroffen in een gebied dat in overleg met de politie niet werd doorzocht omdat op een ander gebied de prioriteit lag.

De Stichting Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.

27 maart 2011;
Zoekactie naar vermiste vrouw (57) uit Tiel.


Op verzoek van TROS Vermist en de politie is gezocht naar een sinds 17 maart vermiste vrouw.
De RHWW heeft gezamenlijk met de VRT met in totaal 18 reddingshonden en 23 vrijwilligers gezocht. De RHWW heeft 14 honden en 17 vrijwilligers ingezet. De zoekactie heeft niet geleid tot het vinden van de vrouw.
Op 29 maart kwam het bericht dat het lichaam van de vrouw ter hoogte van Dordrecht in het water was aangetroffen. Vermoedelijk is zij ter hoogte van Tiel te water geraakt en door de stroming meegevoerd.

Namens de RHWW en de betrokken vrijwilligers wensen wij de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.

21 maart 2011;
Spoedinzet naar vermiste man (46) uit leusden.


Voordat de aanwezige reddingshonden teams voor de vorige inzet huiswaarts zouden gaan werden zij door de brandweer Amersfoort uitgenodigd een kop koffie te drinken. Toen men hierna wilde vertrekken kwam het bericht dat in Leusden een man (46) vermist was. Ook hier ging het om een zorgwekkende vermissing. In totaal konden 12 reddingshonden en13 vrijwilligers worden ingezet. Hierbij werden ook een groot aantal politieagenten ingezet. Gedurende de nacht werd zowel land als water in Leusden afgezocht. Op een bepaalde plaats hadden de honden verhoogde interesse waarop duikers van brandweer Amersfoort werden ingezet. Dit leverde niets op. De inzet werd hierop beëindigd.
Een paar uren later is de vermiste man zelf thuis gekomen.
De RHWW heeft bij deze inzet 11 reddingshonden teams ingezet.

21 maart 2011;
Spoed inzet naar vermist meisje (14) uit Amersfoort

Op verzoek van de politie hebben de VRT en de RHWW deelgenomen aan een spoedinzet n.a.v. de zorgwekkende vermissing van een meisje uit Amersfoort. Omstreeks 20:30 uur werden de vrijwilligers opgeroepen. In totaal werden 17 reddingshonden en 21 vrijwilligers ingezet. Net nadat de reddingshonden teams arriveerden kwam het bericht dat het meisje op een andere plaats dan het beoogde zoekgebied levend was aangetroffen.
De RHWW heeft dit keer 14 honden en 16 personen ingezet.

20 maart 2011;
Vervolg zoekactie naar vermiste man (81) uit Almelo


Als vervolg op de zoekactie van 14 maart is op verzoek opnieuw gezocht op het water. Dit keer werden 5 honden en 4 vrijwilligers ingezet. Ook deze keer werd de vermiste man nog niet aangetroffen.

Op 1 april kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste man in het Lateraalkanaal nabij Vriezenveen door voorbijgangers was aangetroffen.

De Stichting Reddingshonden RHWW wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.

 
KLIK HIER voor beelden van RTV Oost

14 maart 2011;
Zoekactie naar vermiste man (81) uit Almelo


Op verzoek van de politie Almelo en het SOAD heeft de RHWW gezocht naar een sinds eind februari vermiste man. De RHWW heeft 4 reddingshonden en 4 vrijwilligers ingezet. Het zoekgebied betrof een kanaal. Eerder werden al zoekacties uitgevoerd door de politie met o.a. de inzet van een helikopter en een sonarboot.
Gedurende deze zoekactie werd de vermiste man nog niet gevonden, zie verder bij 20 maart.

12 februari 2011;
Zoekactie naar vermiste man (63) in omgeving Spijkenisse.


Via het VRT is de RHWW verzocht te helpen met de coördinatie voor deze zoekactie naar een sinds 9 februari vermiste man. In overleg en met samenwerking van de politie Rotterdam-Rijnmond, district De Eilanden en het Landelijk bureau vermiste personen van het KLPD heeft deze zoekactie plaatsgevonden.
In totaal waren bij deze actie 18 reddingshonden en 22 vrijwilligers betrokken.
De RHWW heeft hiervan 15 honden en 17 vrijwilligers ingezet.
Aangezien het een redelijk beperkt gebied betrof, bleek opschaling naar meer reddingshondenteams op dat moment niet noodzakelijk.
Het te doorzoeken gebied bestond voornamelijk uit vlakte maar vooral de Grienden maakte het zoeken fysiek zwaar, hierin waren veel drassige en moerasachtige delen aanwezig. Ook is er gezocht in de directe omgeving van de woning van de vermiste man. Vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur is er door de teams gezocht, die dag is de vermiste man echter niet aangetroffen.

In de week van 18 februari 2011 ontvingen wij het bericht dat het lichaam van de vermiste man is gevonden. Het lichaam werd aangetroffen in een ander gebied dan op 12 februari is doorzocht.

Namens de RHWW en de betrokken vrijwilligers wensen wij de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.

6 februari 2011;
Vermist geraakte jongen (10) bij Udenhout terecht.

Een jongetje dat sinds zondagmiddag werd vermist op de Loonse en Drunense Duinen, is terecht. De jongen was zondagmiddag weggelopen tijdens een wandeling nadat hij ruzie had gekregen met zijn broertje. De politie verstuurde een sms alert, stuurde een helikopter de lucht in en zette speurhonden in om de 10-jarige op te sporen.
Vermoedelijk heeft de jongen het bosrijke gebied zelf kunnen verlaten en ergens aangebeld, deze mensen hebben hem s’ avonds thuisgebracht.
Rond 17:15 uur kreeg de politie de vermissing binnen en al zeer snel, om 18:30 uur werd bij de RHWW het verzoek ontvangen van de politie Brabant om assistentie te verlenen. Daarop heeft de RHWW direct de samenwerkende reddingshonden organisaties uit het midden van het land gevraagd hieraan mee te werken. Dit waren de VRT, RHH en SRCN. In totaal werden hierdoor zeer snel 32 reddingshonden en 45 vrijwilligers ingezet van deze 4 organisaties.
Op het moment dat de eerste reddingshonden ter plaatse kwamen, kwam het bericht dat het jongetje ongedeerd terecht was.
De RHWW heeft zelf 17 reddingshonden en 24 vrijwilligers ingezet.
Ook werd door de RHWW voor de eerste keer gebruik gemaakt van de SMS alarmeringservice van Picasse. Dit heeft bijzonder goed gewerkt en heeft bijgedragen aan een snelle alarmering van de betrokken vrijwilligers.


2 januari 2011;
Lichaam vermiste man (83) uit Haarlem door reddingshonden gevonden.

De RHWW heeft samen met de VRT op 2 januari 2011 gezocht naar een sinds 31/12/2010 vermiste man uit Haarlem. Op verzoek van de VRT heeft de RHWW aan deze zoekactie deelgenomen nadat de eerste contacten met de politie door de VRT waren gelegd. De politie was al op 1 januari met o.a. brandweerduikers aan het zoeken naar de vermiste man onder andere werd daarbij ondermeer een helikopter ingezet.
Het beperkte zoekgebied van 2 januari betrof een woonwijk en een bosgebied. Deze inzet kwam tot stand in overleg en met samenwerking van de politie Kennemerland (Haarlem) en het KLPD, Bureau vermiste personen.
In totaal werden 20 vrijwilligers met 16 reddingshonden van beide groepen ingezet.
Nadat deze vrijwilligers waren opgeroepen kon de zoekactie aan het einde van de middag starten. Het aantal reddingshonden werd opgedeeld in meerdere groepen om direct een groter zoekgebied te kunnen doorzoeken.
Omstreeks 20:15 uur kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste man door de honden was gevonden.
De RHWW heeft bij deze zoekactie 14 vrijwilligers en 13 reddingshonden ingezet.

Namens de RHWW en de betrokken vrijwilligers wensen wij de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.[include/footerupdate.htm]